abicim ayakkabı ve pantolonu nerden aldın? tarif edersen telefon adres vb. ben üsküdarda oturuyorum! mont için hangisini tavsiye edersin?? hem soğuktan,yağmurdan ve kazadan koruyabilecek mi mont?? teşekkürlerÜstünde kaliteli kışlık bir mont olmalı, kışlık olmalı ama 4 mevsim değil. Doğal olarak bunların kalın içlikleri vardır, baharlarda içliksiz kışında içlikli kullanabilirsin. Ben şu an ki mevsimde içliği kullanmıyorum, sabahları çok erken yola çıktığım için soğuk oluyor ve içime ince bir kazak giyiyorum. Yazın bile giydiğim bir bellik var, bellikten öte böbrekleri korumak için kullanıyorum. Şu anki soğuklarda montun içliğine ihtiyaç duymuyorum, biraz daha soğursa içime giydiğim kazağı kalınlaştırırım. 1 ay sora içliği kullanmaya başlarım sanırım.
Bahar aylarında sade kot pantolon yeterli oluyor, ama dizlik mutalaka olmalı. Kaza korumasından çok dizlerinizi soğuktan iyi korur. Fakat sabahları bacaklarım üşümeye başladı yavaş yavaş, sanırım pantolon altı bişey giymeye başlamak lazım. Tercihen albay donu
Yağmurlar için ise sırt çantamda devamlı bir balıkcı pantolonu taşıyorum (PVC) havalar iyice soğuyunca ve her an yağmur yağacak gibi mevsim koşulları oluştuğunda devamlı giyerim, soğuğa karşıda iyidir.
Maske ve eldivende önemli. Maskenizi mümkün olduğunca boyunluklu alın. Yani yanak -ağız-burun ve çene haricinda aşağı doğru inen bir fazlalığı olsun boyun için.
Ayak içinse bir yapı marketten aldığım iş çizmesini kullanıyorum. Hem içi yünlü oldukca sıcak tutyor hemde asla yağmur geçirmediği gibi fiyatıda çok uygun. Sarı balıkcı çizmesi gib basit durmuyor üstü tekstil altı plastik siyah gri tonlarında bağcıklı oldukca iyi görünümlü birşey.
Eğer iyi giyinirseniz motora kışın binmek çok zevklidir. Özellikle trafiği yopun olan büyük şehirlerde, ama iyi giyineceğim diyede kendinizi sıkıp hareket kabiliyetinizi azaltmayın.
teşekkürler mont hangi marka olsun tavsiye ettiğin sert korumalı varmı?? iyi günlerMont kaliteli birşey olsun derim ben, iç organlarımızı soğuktan eklem yerlerimizide kazadan koruyabilmeli. Alt kısım içinse en önemli şey dizlikdir koruma adına, onuda mafsallı iyi birşey alın derim zaten çok para değil. Ama kış aylarında sürekli uzun yol yapmıyor isek ülkemizin mevsim ortalamasına göre kışlık motor pantolonu almak bence saçma olur.
Ben PVC pantolonu karaköyde hırdavatcılardan aldım. Balık yada av malzemeleri satan yerlerde daha kalınlarını bulabilirsiniz ama hareket kabiliyetinizi kısıtlayabilir. Benim aldığım sadece naylon ve su geçirmesin diye, alt üst takım 6,5 liraya aldım üstünü kullanmıyorum ama tek satmıyorlardı.
Çizmeyide Bauhaus dan 27,50 liraya aldım resmini çeker koyarım makinem yanımda değil.
Benim için soyunma giyinme derdi yok cezerye, tabi çalışan insanlar için işyeriin bu konuda önemi var.
Kışlık lastik derken? Nedir ne değildir, hangi koşullara, kaç derece sıcağa kadar dayanır, toplum bilgiye aç, doyuralım lütfeneeh baya bir tio verilmis bu konuya. gözüme carpan iki eksik var:
eldivenleriniz ceketin kolluk baslarini (rüzgargirmesin diye) olsun.
fakat en önemlisi: tekerlerklerini! normal lastikler hava sıcakligi 12 ila 8 derce arasinda kaskatı oluverirler. yani lasti lastikten cikar plastik gibi olurlar. kisin özelliklede yagmurda büyük tehlike olustururlar. yani neymis?? kislik lastik alinmaliymis...
Kışlık lastik derken? Nedir ne değildir, hangi koşullara, kaç derece sıcağa kadar dayanır, toplum bilgiye aç, doyuralım lütfen![]()
Gerçi sitede arama yaptırmak daha mantıklı sanki...Hmmz..Bunu bi düşüneyim ben.
kışın motor kullanan var mı?