Başlıkta z250sl mi duke 200 diye mi sormuşsun. Fakat buna gelmeden önce değinmek istediğim konu senin icin başlangıç motoru olacak olmasi.Baslangiç motorunda virajı( yatırma ihtimalin), umulmadık çukuru(kacamadan girdiğini yatırdığını,denge kaybi yaşadığını dusun) , oturuş pozisyonu( dikse rahat ve hakimiyeti daha kolay olacaktir), yedek parçası( dudak ucuklatabilir, far ve el kadar karenaj fiyatı fikir verecektir amortisoru fln bosver) işletim maliyeti (az yaksa bakimi ucuz olsa iyi değil mi) gibi konuları esgecmeden değerlendirip ona göre karar vermelisin bence şu an önemsemesen de..Motosiklet tecruben biraz olunca, yaşam tarzına ve motosikletten ne beklediğine göre daha sağlıklı karar verebilirsin..Belki de farklı tarz motosiklet düşüneceksin. .Kısa zamanda satmak isteyeceksin sonra v.s.gibi..
Bunu soylerken yedi sekiz motosiklet kullandım ve dört tanesi kendi motorumdu orta tecrübede sayılırım, z250sl yanında daha gündelige ve ise gidiş geliş icin pratiklik yonunden rks150 kullaniyorum çok zaman..z250sl almadan Duke 200 ve 250 de kullandım, tabii sadece surüsünü değerlendirebilecek kadar, almadandan da duke 250 ile arasinda kararsiz kaldim ve z250sl sahibiyim..
Sorunun cevabına gelince, boydan yana sıkıntı yaşamazsın, 1.80 üstüne pek kullanışlı olmayabilir, motor küçük değil de incedir biraz, kıyasla makine-insan etkileşimi oldukça yüksek bir motosiklet z250sl, frenleri sert, selesi ve amortisorleri tahtadan hallice, gaz tepkisi ve kompresyonu yuksektir.Senin için önemli mi bilmiyorum fakat duke200 135te kesiciye giriyor gereğinde ilerde 'keşke' diyebilirsin, Duke200 gidonu daha geniş aynaları daha kullanışlıdır, gidon turu daha fazladır.Titresim ise z250slde daha azdır. z250sl'nin gidonu daha alçak ve oturuş pozisyonu daha yatıktir (panik halinde bileklerine yük bindirip hakimiyette kıyasla zorlanabilirsin ve dolu sırt çantasını yolcu selesine sarkittiginda uzun yolculuk hafiften keyifli olmayabilir).Sele yuksekligi pek fark olmasa da z250 yola daha yakın ve yapışık spor hissi veriyor bana...
Biraz fikir vermiştir sanırım fakat tek kelimeyle z250sl sert bir motor.Motorun sayfasina biraz ayrıntılı fikrimi yazmıştım orada bulabilirsin.
Başlangıca duke 200 daha uygun yazdıklarım dogrultusunda, hatta absli bir motor alirsan daha iyi olur, kağıt üzerinde incelemektense sele uzerinde daha iyi karar verebilirsin hangisini seçersen seç.Alışma sürecinde daha rahat hissettigin motosiklet bir bakıma daha guvevli de olacaktır senin için.
Fakat başlangic için, yüz liraya bakim yaptırmak varken neden 250 -300 lu fiyatlar.Karar senin tabii.Hayırlısı olsun.