r25 fan açma normal mi ?

Bugün hava 10 -12 derece gezindim motorla şehiriçi ama dur kalk yapmadım ağır ağır gezdim 30-40 km hızla.Garaja çektim motoru.Fan açtı direk durunca.Normalde hep 3 çizgi olan hararet 4 çizgiye ulaşmıştı.Bekledim fanı 1 dakika sonra 3 çizgiye düştü 2-3 dakika sonra fanı kapattı.Bende geldim hemen konuyu açtım.Motor 120 km de daha bu normal mi?Rodajdayım diye deviri çok arttırmıyorum zaten.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
rodaj yağı daha kalın ondan motoru daha çok yoruyor yağ değiştirene kadar açmaya devam eder normaldir.ben antalyadayım sadece yaz aylarında yada gerçekten yüklendiğimde fan açıyor.çok fan açan bir motor değil kawasakinden daha az fan açıyor onu diyebilirim.diyelm fan açtı motor geldin durdun motoru stop ettirme bırak çalışsın boşta.20 30 saniye yeterli olur eğer kontak kapatırsan sadece fan açık kalıyor oda sadece hava üfler akünü zayıflatır.kontak kapalı olduğundan radyatör çalışmaz

araçlar fana ihtiyaç duymasaydı koymazlardı :) bunda anormal olan durum ne anlayamadım yavaş gittiğiniz için radyatöre yeterli hava akımı sağlanmamış ve ısı biraz artmış

araçlar fana ihtiyaç duymasaydı koymazlardı :) bunda anormal olan durum ne anlayamadım yavaş gittiğiniz için radyatöre yeterli hava akımı sağlanmamış ve ısı biraz artmış

Fan açması normalde.Hararet çizgisi 4. seviyeye çıktı normalde hep 3.Ben ondan korktum

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar