Ne akla binaen bu tarz bi cevap yazabiliyorsun? Yahu paramla sifir CB1000R alip kullandim iki sene. 12 senedir 900cc ustu naked kullaniyorum. Bu ucuncu 900cc ustu naked'im. Her defasinda da piyasada ne varsa deneyip oyle aldim.
Hakkinda yorum yaptigin ve yazdiklarimi sorguladigin motosikletlerin birini alip kullandin mi?
MT10 kullandin mi? Z1000 kullandin mi? CB1000R kullandin mi? CB1000R Turkiye'ye bile gelmemis...
Eskiden cocuklarin cikletlerden cikan araba resimleriyle oyun oynadiklari gibi, internetten motosikletlerin performans rakamlarini okuyup yaristirmaksa amac, hiiic ilgimi cekmiyor. Adamakilli motosiklet konusacaksak konusalim. Yoksa sacmalamaya gerek yok...
Honda basarili bir motosiklet firmasi. Duzgun urun yapiyor cogu zaman. Ama her urettigi urun sinifinin en iyisi degil. Ancak bir Fanboy boyle dusunebilir. CB1000R, o segment bos kalmasin diye, yeterince calisilmadan uretilmis bir motosiklet. Luks ozellikleri var, estetik olarak mukemmel, ama butuncul olarak vasat bir urun. Internetten resimlerine bakip performans verilerini okumak yerine alip kullanirsaniz, ve diger markalarin muadil urunlerini de kullanip karsilastirirsaniz anlarsiniz... Sifir motosiklete $$$ veren insanlar boyle yapiyor cunku. Kimse aptal degil.
Haşmet sana net sorular soruyorum ama cevap vermek yerine kıvırıp duruyosun.
Soru 1: Ben 1000 lik naked kıyaslaması yaptım mı ? Söylediğim tek şey Honda'nin bu yeni CB serileri ile TÜRKİYE'de(Başlık ne diyor tekrar oku) Yamaha yı kesecek dedim.
Soru2 : Kullandığın eski CB1000 i ve diğer modelleri neden anlatma ihtiyacı duyuyosun ? Türkiye de yüksek cc de yine Honda daha çok satıyor dememle
bu saydığın modelleri kulanıp kullanmamam neyi değiştirir ? Tokyo'nun İstanbul dan daha büyük şehir olduğunu soylemem için Tokyo'ya gitmem
mi gerekir mesela ?
Soru3: Yeni CB1000R'a "eşek yine aynı aynı eşek" dedin. Neye dayanarak söyledin bunu ? Bu modellin ortada daha bir tane testi yok(cuma günü
premieri yapılacakmış) 14 HP azmış MT10 a göre bunun için mi dedin ? Aydınlat bizi üstad Haşmet..
Soru4: Internetten performans rakamları mı yapıştıdım ? Sen "eşek" deyince acaba harbi kötü bir motor mu deyip baktım rakamlara.. yani bu yorumunun mantıklı gerekçelerini bulmaya çalıştım senin anlayacağın.
Ayrica şunu da söylemek isterim,
Bol bol mototosiklet test eden bir ton adam var youtube da."Wauvvvvv çok iyiiiii yaaa" "Hmmm frenlerr güzelll" "Süspansiyonlar çok iyi yaaa"
"Ağırlık merkezi düşükkkmüşş" "Biraz ağır ama hızlanınca problemmm yokkk" "Virajı çok iyi,kendi yatıyo adetaaa"
Şimdi sana soruyorum,bizler profesyonel sürücüler miyiz ki her bindiğimiz motoru anında artısını eksisini rakiplerine kıyasla şıp diye söyleyebilelim.
Üstteki yorumların dışına çıkabilecek kaç adam vardır sence ? Bu nedenle güvenilir ve farkli kaynaklardan elde ettiğim incelemeler benim için çok önemli.
Mesela güzel bir örnek;Senin son yorumunu beğenen KTMADDICT e göre kaliperler Brembo ise daha iyi fren performansı sunuyor(Africa Twin varken bunları kim alıyor başlığında söyledi)
Halbuki bu iş sadece Brembo nun M bilmem ne kaliperlerine bağlı değilmiş.CBR1000RR ın sahip olduğu Nissin ler Suziki GSXR 1000RR n Brembo larına göre daha iyi fren performansı sunuyor,keza Africa Twin vs KTM 1090R da da durum bu şekildeymiş.
Ama şimdi iki motoru da test edecek adam bunların farkına varamadığı gibi "Bremboooo var onda,daha iyi fren abisiiii" diyecek.
Bi de sana şunu söyleyim,ben onu kullandım şu kadar zaman ,şunu kullanıyorummm.. alayına bindim ulannn tarzı cocukca mesajlar yazma,hoş olmuyor.
Gelmişin bana saçmala diyosun da kendin zırvalıyosun fakat farkında bile değilsin.