- Konu Yazar
Öncelikle merhabalar abilerim bu konuyu forumda araştırdım ancak istediğim bilgileri elde edemedim size sormaya karar verdim.Benim 2008 model 125cc kanuni cg motosikletim var ona debriyaj balatası bittiği için debriyaj balatasını değiştirmek istiyorum ve bu sırada da motosikletin yağı değişeceği için Motosikletime hep koyduğum Castrol 20w40 yağdan başka bir yağa geçmek istiyorum sorduğum ustanın birisi 10tl Lik dandik yağ al ama yinede Castrol alma dedi bende bunun üzerine başka bir ustama sordum 10w40 yağ koymalı mıyım diye oda koyarsan motosikletin debriyaj sıyırır dedi 20w40 yada 15w40 olur dedi bunun için parçacıya gittiğimde motul almak istedim bulamadım senin motorun kaç paralık onlar yüksek kaliteli motorlar için dediler sizce motul koysam bir yararı olur mu yoksa boşuna mı almış olurum yaşadığım yer İzmir Bergama çevresinde kasaba motorumum kitapçığında yazan yağlar şunlar
20w50
15w40 15w50
10w40 10w50
10w30
Sizce hangi viskozite yağı kullanmalıyim ve hangi marka yağ almalıyım cevaplarsaniz sevinirim okuduğunuz için teşekkürler mobil den yazıyorum kusurlarım için özür dilerim.
20w50
15w40 15w50
10w40 10w50
10w30
Sizce hangi viskozite yağı kullanmalıyim ve hangi marka yağ almalıyım cevaplarsaniz sevinirim okuduğunuz için teşekkürler mobil den yazıyorum kusurlarım için özür dilerim.