en az benzin yakan motosiklet

CUB tarzı motorsikletleri tavsiye ederim (yarı otomatik debriyajsız mondial 110ft,kanuni elite 110,honda innova 125,yamaha nouvo 110 gibi örnekler verilebilir)
avantajı debriyaj derdi olmaması(santrifüjlü sistem diyorlardı galiba),hafif olması (benim motor 99kg)gerçek anlamda iyi kaçması (9hp)ve kilometrede 6 kuruş (60.000tl) harcaması,jawa daki gibi yağı koy benzini koy karıştır derdi yok ayrıca jawa da koyduğun benzinin çoğu egzostan yakılmadan atılıyor :( e litresi de 3 ytl olunca baya değerli oluyor :)
ve son olarak egzost sesi çok güzel oluyor bu aletlerin :cat:
ben gümrükten motor almıştım 1200km kadar kullandım çok ekonomik bir motordu 10ytl benzin ile ortalama 200 km yol gidiyordum (gerçi çok yavaş gidersen daha da az harcar ya neyse :))
kolay gelsin..

honda innovanın deposu sadece 3.5 lt diğer motorların depolarına göre daha küçük, diğer cub tarzı motorlarda öyle sizce yolda koymaz mı?

ben gümrükten motor almıştım 1200km kadar kullandım çok ekonomik bir motordu 10ytl benzin ile ortalama 200 km yol gidiyordum (gerçi çok yavaş gidersen daha da az harcar ya neyse )
kolay gelsin..

gümrükten aldığın motor neydi?

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
50cc yeter diyorsanız honda today50 :mrgreen:

honda innovanın deposu sadece 3.5 lt diğer motorların depolarına göre daha küçük, diğer cub tarzı motorlarda öyle sizce yolda koymaz mı?

gümrükten aldığın motor neydi?

gümrükten aldığım motor şu an batmış olan mallarına belgeleri eksik diye gümrükte el konmuş HARPUT (aslında cq marka chonqouing) CQ125A model motordu.malzeme kalitesi olarak mondial tarzı motorlardan daha kaliteli olduğunu söyleyebilirim,demonte halde kutusunda alıyorsun,demonte dediğim de gidonu ve ön lastiği sökük vaziyette, kapalı alanda saklanıyor motorlar(gebze ilçe taşımacılıkta) yanlız 2005 model motorlar yaklaşık 1 senedir duruyorlar.
benim aldığım fiyat 667 ytl (2. satıştan aldım)(plaka ruhsat hariç) gümrükten alınan motorlarda teknik belge çıkarman gerekiyor,karayolları uygunluk belgesi zart zurt derken bi 300 ytl civarı da bu masraflar tutuyor.ama çok uğraştırmacalı bir iş bende o yüzden plaka çıkarmadım :cherry: yazlıkta trafikten uzak bir yerde kullanacağım için de çıkartma gereği duymadım :)
almayı düşünürsen detayları bildirirm sana :cat:

gümrükten aldığım motor şu an batmış olan mallarına belgeleri eksik diye gümrükte el konmuş HARPUT (aslında cq marka chonqouing) CQ125A model motordu.malzeme kalitesi olarak mondial tarzı motorlardan daha kaliteli olduğunu söyleyebilirim,demonte halde kutusunda alıyorsun,demonte dediğim de gidonu ve ön lastiği sökük vaziyette, kapalı alanda saklanıyor motorlar(gebze ilçe taşımacılıkta) yanlız 2005 model motorlar yaklaşık 1 senedir duruyorlar.
benim aldığım fiyat 667 ytl (2. satıştan aldım)(plaka ruhsat hariç) gümrükten alınan motorlarda teknik belge çıkarman gerekiyor,karayolları uygunluk belgesi zart zurt derken bi 300 ytl civarı da bu masraflar tutuyor.ama çok uğraştırmacalı bir iş bende o yüzden plaka çıkarmadım :cherry: yazlıkta trafikten uzak bir yerde kullanacağım için de çıkartma gereği duymadım :)
almayı düşünürsen detayları bildirirm sana :cat:

motorun sana maliyeti 900 ytl civarındaydı yani, piyasadaki motorlara göre bayağı ucuz sayılır, ama parça sıkıntısı çekilebilir, doğru mu?

piyasadaki çoğu motorla parçalar aynı aslında,motor tipleri standart oluyor genelde,fakat bu motor diğerleri gibi 100 veya 110 luk olmadığı için motor piston segman gömlek vs. gibi parçaları bulmak zor olabilir belki..
bakımlarını düzgün yapar yağını doğru zamanda değiştirrisen uzunca bir süre kullanabilirsin diye düşünüyorum,ki ben hep tozlu yollarda motoru zorlayarak anırta anırta kullanıyordum ve hatta o motorla alanya'daki (mahmutlar beldesindeki dağlar) geyik dağlarına çıktım,resimleri de mevcut :)
motor kolay kolay şişmiyor (ki düşün alanya sıcağı 45 derece civarı :)),vitesleri çok kolay burunla ileri topukla geri vites oluyor :) yani diyeceğim,commuter tipi motordan daha kolay daha zevkli bir motor.
honda ve yamaha'nın cub'larını tavsiye edebiliirm,ha para yok bozulana kadar kullanırım dersen (benim gibi :mrgreen: ) 1 milyar maliyetle çok da keyifli bir motor sahibi olabilirsin :cat:
satın alırken çok fazla prosedür yok,ötv kdv vs. kazandıktan sonra peşin alıyorlar (yeni oranlar yüksek olduğu için 667 ytl den yüksek çıkabiir),plaka çıkarma işi de biraz gıcık (ben çıkarmadım gerçi :)) faturanı ve trafik şehadetnamesini posta ile adresine yolluyorlar,o zarfla trafiğe gidiyorsun onlar da gümrüğe geri yazı yazıyorlar,bu onay sürecinden sonra makine mühendisleri odasından uygunluk belgesi çıkarttırıyorsun(proje çizimi mi ne öle bişi),karayollarından muayene yaptırıyorsun fln, bu kısımları ruhsat işi yapan tanıdığınız varsa onlara yaptırırsınız.
satışta olan mallari görmek istersen www.tasis.gov.tr ye girip bakabilirsin.

Şu an kullandığım yamaha crypton 6-7 kuruş civarı yakıyor. Ve sınıfındaki en seri motor diyebilirim.yaklaşık 120 kmh civarı da hız yapabiliyor. bilgilerinize arz olunur.:bounce:

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
bu zamanda jawayamı binilir :)
ben en az benzini hondalar yakar bilirim..
sanırım sürtünme meselesi..

McA

Bianchinin cupını kullandım, mondialinkinden daha iyiydi bana gore. (Mondial'în 110 ftsini de denedim.) Tarz olarak dert etmem, biraz performans olsun dersen CUP dusun derim.

tasiş'e baktım da tekrardan ihaleye çıkmış harput'lar
teknik özellikleri ise şöyle:
9hp motor gücü
125cc motor hacmi
ön teker disk arka teker tambur
vites göstergesi
alarm(uzaktan marş yok)
motorun resmi burada http://www.tasis.gov.tr/yeni/neotas/resimus/istga26092006/a27.jpg
direksiyonu ve ön tekeri sökük halde kolisinde veriliyor :)
montajı çokta zor değil lokma takımınız ve anahtar takımınız varsa kendini bile yaparsınız.
benim motorda her şeyi yaptık benzini koyduk,aküyü de şarj ettik asitini koyduk fln,marşa basıyoruz basıyoruz motor çalışmıyor,sonra baktık ki karbüratöre benzin gelmiyor,meğersem depomuzun ağzı kaynak ile kapanmış daha doğrusu benzin çıkan ucu sonradan kaynattıkları için delik olması gereken yere erimiş demir akmış :):mrgreen: haliyle motor hiç benzin yakmıyor çok ekonomik :p
motoru yaklaşık 1200km kullandım gerçekten de hiç sorun çıkarmadı.deatylı bilgi isterseniz yazarım.

fiyat/performans istiyorsan, şehir içi ağırlıklı kullanıyorsan ve hız düşkünlüğün yoksa alacan bi YBR bakacan keyfine derim ben. ybr si olanlar bilirler ;)

ben 125 dayun kullanıyorum bir depo 600 km götürüyor 30 ytl ye doluyor buda demektirki 5 ykr yakıyor eh 100 km yide görüyor demekki iyi birşey kullanan ve benimle yol yapan arkadaşlarım bilir kimseye garip gelmesin

Arkadaşlar Honda CBR 125 r ne kadar yakıyor acaba?

kullananlar varsa onlarda bir yorum alayım bu motosiklet için..

bu motosikleti almayı düşünüyorum fakat başka önerilerinizde olursa değerlendirmeye alıcağım..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar