Ben bu işlemi çanta taşıma demirime yapmaya çalışıyorum. 220 ve 600 zımparalarla 2 gündür uğraşıyorum ama çizikler kaybolmadı. Sıradaki zımpara numaraları kaç olmalı? Bir de zımpara işlemi bittikten sonra kaç kat vernik atmalıyım?
Çanta taşıma demiri gibi parçalarda kullanılan boya, mazelem üzerine binecek diğer malzemelerin aşındırmasına karşı dirençli olabilmesi için çok daha kalın tercih edilir. Yani boya daha yoğun ve daha katmanlıdır. Zımpara ile sökmekle uğraşmayın. Zımparaya harcayacağınız paranın çok daha azına sprey boya sökücü temin edin, boyanın üzerine sanki bir kat boya atarmış gibi uygulayıp bir süre bekleyin, spatula ile boyayı sıyırıp malzemeyi soyduktan sonra eğer yeterli gelmemiş ise uygulamayı tekrarlayın. Son uygulama sonrasında kalanlardan kurtulmak için malzemeyi yıkayın ve zımpara ile son temizliği yapın. Fabrikadan çıkmış haline döner. Zorlanmadan ve daha ucuza işi halletmiş olursunuz.
Örnek ürüne
buradan, daha uygun fiyatlısına da
buradan bakabilirsiniz.
Sprey başka hiçbir boyalı yüzeye gelmesin, boyayı çürütüp kabartarak çıkarıyor bilginiz olsun. Ve mutlaka ama mutlaka eldiven ile kullanmanızı öneririm.