- Konu Yazar

Değerli arkadaşlar herkese merhaba,
Aranıza yeni katılıyorum. Uzun zamandır elektrikli motorsiklet sahibi olmak istemiştim. 30'yaş günümde kız arkadaşım
çok güzel bir süpriz yapıp bana fuar'da incelediğim ve tasarımını çok beğendiğim Super Soco motorsikleti aldı. Darısı başınıza
Lakin hikaye şimdi başlıyor,
Motoru aldıktan sonra büyük bir heyecanla motoru teste koyuldum, evimden çıktım daha ilk yokuşta ciddi bir zorlanma geçirdi. Bende duruma şaşırdım ve doğru modda olup olmadığımı inceledim (1-2-3). En yüksek gücün aktarıldığı 3.modda idim.
Sonrasında farklı yokuşlar denedim ve sonuç hep aynı.. Ciddi bir yavaşlama ve çekişten düşme. Elektrikli motorun, içten yanmalı motorlu oranla sağladığı lineer tork, Süper Soco da hiç yok.. 74 kilo üstü olanların Istanbul'un doğasında olan yokuşlara tırmanması mümkün değil...
Teknik olarak Bebek'te sahilde turlasanız, Bebek yokuşudan geri çıkamazsınız. İnişi var ama çıkışı yok..
Kız arkadaşım beraber binme umudu ile almış satış temsilcileride bu konuda desteklemiş, tek kişide böylesine zorluklar çekerken 2 kişi binmek hak getire...
Test ettiğim günün akşamı büyük bir moral bozukluğu ile araştırma yaptım. Ve öğrendimki bu motorlar Avrupa ülkelerinde 3000 WATT olarak sunuluyor. Burada sunulan model ise 1900 watt.
1900 Watt'ın artık bisikletlerde kullanıldığını göz önüne alırsak, Böyle bir motor seçimi son derece mantık dışı geliyor.. Birde plaka çıkarmak zorundasınız...
Ertesi gün, Super Soco / Kuralkan yetkilisi ile görüştüm ve öncelikle iyi dileklerimi ardından kendisine problemlerimi aktardım.
- 1900 watt elektrik motor ile bu motorun Istanbul koşulları için son derece yetersiz olduğunu, elektrik motorunun 3000 watt versiyonu ile değişmesi gerektiğini, gerekirse oluşan farkı kendim karşılayacağımı belirttim. Aksi takdirde motoru iade etmek durumunda kalacağımı söyledim. Kendisi yönetim kurulu ile görüşeceğini ve ertesi gün bana bilgi vereceğini söyledi.
Ertesi gün, Yönetim Kurulu ile görüştüğünü, Motoru iade kabul etmediklerini , tüm verilerin katalog'da yazdığını ve yardımcı olamayacağını yazdı.
Durum bu arkadaşlar, bizim ağzımız yandı sizinki yanmasın.
10.000 tl'nizi çok daha mantıklı bir şekilde harcayın. Inanın çok daha güzel şeyler var...
Birde, Analarımız küçükken: ''Önemli olan dış güzellik değil iç güzellik diye''. Seneler sonra ne demek istediğini çok iyi anladım.. Dış güzelliğe dair herşey, iç güzelliğe dair hiçbirşey...

Son düzenleme: