bu motordan adam olmaz aga başını düzeltirken kıçı dağılıyor. emekli adamı tarlaya sürüyon sende.s.s
Her geçen gün dahada güzelleşiyor. Adam olacak ve sende bu dediğine pişman olacaksın.

Dağılma sebebide genelde benim hatam oluyor zaten.
https://i.hizliresim.com/D7WoYy.jpg
kırmızıyla işaretlediklerim yağ filtresi sarılar çelik yağ hortumları.
ortadaki filtre kavramadakı yağı sağ taraftaki yağ filtresine gönderiyor. Senin bu bağlantıyı şasenin ön tarafına bağlayıp üst taraftan depo altından dolaştırmışlar sanırım. Benimkinde depo altında üstünde çelik hortum yok. direk karbüratörün altından bağlantısı.
https://i.hizliresim.com/1Jaj3p.jpg
Şu kahverengi olan yağ hortumu değil mi ? Başka yağ hortumu var mı ondan hariç ?
Abi bizimkiler farklı heralde. O kahverengi olan benzin hortumu. Benim filtrelerde senin gösterdiğin gibi değil. Biri şasede önceki fotoğraf attığım şekilde. Diğerinide unuttum senin fotoğraftaki yerlerden birindedir. Ve benim hortumda sarıyla işaretlediğin gibi gitmiyor.
Biri debriyaj tarafının üstünde bağlı. Marş dinamosunu sökmek için rekorunu sökmüştüm hatta.
Bu çelik hortum ile gidiyor. O hortum ise aşağıdaki şekilde şaseye bağlı.
Şasenin diğer ucu ise bu şekilde. İki tane hortum çıkıyor. Kalın olan şanzımana bağlı. Sanırım havalandırma dediğin o. Diğer ise hava filtresi kutusuna gidiyor ama ucu bağlı değil. Elimle bi baktım bağlayacak yer denkgelmedi. Sökünce bakarım yerine. Bağlamak faydalı olursa.
Yağ kaçağını ise bulamadım. En çok yağ aşağıda gösterdiğim yerde vardı. Hortumlarda kaçak olabilir mi? Kolay bozulacak birşey mi? Eğer hortumda kaçak yoksa şu parçanın cıvatası kolay çıktı. O gevşemişte olabilir. Üst kapakta filan yağ kaçağı yok.
Eksantirik gergisi için değil mi bu parça? O biraz yağlı duruyor. Diğer taraflarda pek yağ kaçağı yok. Birde marş kolunun ordan var ama o önemli değil az kaçırıyor zaten.
Bugün el boşluğunda pasta cila yaptım.
Boya artık daha güzel duruyor. Sticker olmayınca tabi tamamlanmadı. İnşallah onuda bi ara halledeceğim. Reklamcı arkadaşım var dün bi yere çay içmeye gittik akşam. Motoru gösterdim ne görüyon dedim. "Süslenmemiş buna bi reklamcı lazım" dedi. Ben demeden anladı. :mrgreen:
Birde iki parça soracağım. Ne işe yaradığını bilmiyorum.
Biri bu. Sarı mavi ve kırmızı yeşil renkleri. Soket gibi bişey.
Diğeride karbüratörün üstüne bağlanıyor. Yeşil ve turuncu renklerde iki kablo giriyor.
Motor bu şekilde toplanmayı bekliyor. Bu yağ sorununu çözmem lazım. Yarın çözebilirsem süper olacak. Akşam Aksaray Motosiklet Gezginleri olarak geleneksel salı toplantımız var. Her ayın ilk salısı toplanıyoruz.