O parçaya giden kırmızı ve kırmızı beyaz kabloyu kısa devre ederseniz motor boşta olmasa da debriyaj çekili olmasa da marş yapar, o parça marş rölesini destekleyici bir röle ve aynı zamanda motorun boşta değilken veya debriyaja basılmadığında marş yapmamasını sağlayan röle.
Adamlar zamanında düşünmüş yapmış. Ama ben onu iptal ettim. Zaten sanırım o parça bozuktu. Ben düğmeden giden kablo bozuk diye düğmeden marş otomatiğine kablo çekmiştim. Yani o parçayı iptal ettim.
Motorda bi elektirik kesme sorunundan bahsetmiştim. Bugün motorun göğsü toplayıp yerine takarken yine gitti elektirik. Bende kablo demetini salladım, elektirik gelip gidiyordu. (far sürekli açık ordan anlıyorum) Nerden yaptığını bulmak için demeti açıp açıp baktım. Bi yerde temassızlık var belli ki.
Kornaya giden kabloda sorun varmış. Bende baya şaşırdım.
Yukardaki fotoğrafta görünen 2 tane sarı mavi ve gri kablo kornaya takılıyor. Sarı mavi kablolar kontaktan gelen elektirik. Biri direk kontağa bağlı. Diğeri ise kornanın fişinde fotoğrafta görüldüğü şekilde birleşip tesisata gidiyor. Ordaki birleşme yerinde kablolar çürüdüğü için bazen temas ediyor bazen etmiyormuş. Birde ısınıyordu baya onu farkettim.
Kabloları biraz kısaltıp yeniden birleştirdim ve fiş taktım. Isınma olmuyor artık. Elektirik kesilme işide olmuyor.
Ben bunda zaman boşuna başka yerlerde aramışım sorunu.
Akşamüstü motoru topladım. Bayada heyecanlı şekilde tabi. İki haftadır binmiyorum özlemişim. Kardeşimin ve kuzenimin yardımıyla atölyeden çıkardım. Çalıştırdım ısıttım güzel güzel. Ekipmanlarımı giydim. Orta ayaklıktan indirip tam üstüne bineceğim. Döndürürken direksiyonu çevirince gaz verdi motor kendi kendine. Bağırmaya başladı.
İnternetten gaz teli sipariş etmiştim. Eski gaz teline göre kısaydı ama olmuştu. Hatta direksiyonu çeviripde bakmıştım kısa gibi değildi. Ama kısaymış. Tüm hevesim kursağımda kaldı. Vardır bundada bi hayır. Usta olan arkadaşımı aradım cg için olan gaz tellerinden aldım. Yarınki gezi iptal oldu motorla uğraşmaya devam. "Neyse zaten hava yağacak gibiydi" diyerek kendimi avutuyorum.
Sanayiye gitmişken bikaçta dipsiz ampül ve düy aldım. Hararet lambası ve boş lambasını yapmamıştım. Onlarıda yapayım bari grenajları sökmüşken.