Sahibinden.com İfşa Köşesi

Arkadaşlar merhaba, bazı takip ettiğim modeller var uzun süredir.Satılığa koyulan ve satılan motorları takip ediyorum.Sonra satılan motorların tekrar ilanlara çıktığını da görüyorum.

Fakat arada sırada gözüme bazı saçmalıklar ilişiyor.Altta vereceğim ilanı değerlendirin, bu kişi bu motoru iki üç ay önce sanıyorum ""17 18"" civarı bir paraya aldı.Bende düşünmüş sahibi ile konuşmuş vazgeçmiştim.

Bu motor satıldı ve aynı motor tekrar ilana verilmiş hemde fiyatı "" 34 bin tl"".Ben şikayet edeceğim tabiki, bana göre bu serbest piyasa değil insanları dolandırmak.Velev ki iyi niyetli bir abimiz kardeşimiz bu motoru 34 ü bırak 23 24e bile alsa büyük bir kazık yiyecek motoru da usta usta dolaştırmak zorunda kalacak.Gideceği ustaları da ben çok iyi tanıyorum.
İlan:

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-aprilia-tr-nin-temiz-capo-su-533446709/detay

Bir gül bırakıyorum buraya, hepimiz en azından bu şekilde küçük yardımlar yapabiliriz dolaylı yoldan..

Son düzenleme:
Bu tür durumlar olabiliyor, özellikle piyasası belirsiz motorlarda. Genelde hayal ettikleri gibi olmuyor.

Kime satacak 2003 model 100 bin Km'de Aprilla'yı , o fiyata? Millet Mt-07 yi satamazken.. Yakında komik indirimler yapmaya başlar,bence.

kaç paraya aldığını bilemezsiniz ancak "sanarsınız" adam vize yaptırmış büyük ihtimal belki bakım yaptırdı belki 50bin lira harcadı, bunlar bizleri ilgilendirmez ayrıca sitede muadillerinin fiyatı belli. Sizin yaptığınız paylaşım biraz çiğ olmuş. ha kazalı motora tertemiz yazılsaydı yada km düşürseydi o ayrı

Dostum boşuna dertlenme böyle şeyler için. O fiyata o adam o motoru asla ama asla satamayacak. Kendi kendine fiyatı düşürür artık. :)

hocam artık herkes akıllandı, bişi almadan önce 40 yere fiyat soruyolar, 40 yerden araştırıyolar.
bu makine o kadar etmez diyorsan birçok kişi bunun farkındadır emin ol.
alacak adamın da "aa ben bunu beğendim hemen alayım" diyeceğini sanmıyorum.
o yüzden sen boşver böyle şeyleri. alacak adam düşünsün.

Öyle örnekler görüyoruz ki genellemeler yanlış çıkyor.Herkesin görüşüne saygım var ama doğru birtanedir.Beni satıcının satıp satmaması veya fiyat düşürmesi pek ilgilendirmiyor açıkçası.Forumda da sıkça kötü örneklere rastlıyoruz, usta usta dolaşan, aldığı gibi motor elinde patlayan vs vs uzar gider.Birkaç kişiye bile dokunabilirsek benim için kazançtır ki dokunduğumuzu düşünüyorum.

Son düzenleme:
2003 model ve 100 binde ki muhtemelen km de düşürülmüş halidir,, bu motora 34 bin fiyat yazdı diye millet hemen üstüne atlayıp satınmı alacak sanıyorsunuz,hemde 34 bin lira vererek::saad:: hayatta vermezler

sen kendinden pay biç

bir motor alıcaksın diyelim,bu motorun ortalama fiyatını nette olsun çevrende olsun günlerce araştırıp sormazmısın,yada hiç araştırmadan gidip parayı verip alırmısın,,,,kesinlikle aklı başında olan insan araştırmadan gidip almaz

yani adamın oraya 34 bin yazması o motoru 34 bine satacağı anlamına gelmez,isterse 60 bin yazsın,alan olmadıktan sonra yaz yaz dur neye yarar

zaten malum sitede motosiklete senede 3 defa satış hakkın var 3 ay satamadıysan 4 cü ay ilanı parayla vermek zorundasın,buda satamayacağı için ya ilanı kaldıracak yada her ay boşuna ilan parası verecek

Son düzenleme:
Arkadaşlar merhaba, bazı takip ettiğim modeller var uzun süredir.Satılığa koyulan ve satılan motorları takip ediyorum.Sonra satılan motorların tekrar ilanlara çıktığını da görüyorum.

Fakat arada sırada gözüme bazı saçmalıklar ilişiyor.Altta vereceğim ilanı değerlendirin, bu kişi bu motoru iki üç ay önce sanıyorum ""17 18"" civarı bir paraya aldı.Bende düşünmüş sahibi ile konuşmuş vazgeçmiştim.

Bu motor satıldı ve aynı motor tekrar ilana verilmiş hemde fiyatı "" 34 bin tl"".Ben şikayet edeceğim tabiki, bana göre bu serbest piyasa değil insanları dolandırmak.Velev ki iyi niyetli bir abimiz kardeşimiz bu motoru 34 ü bırak 23 24e bile alsa büyük bir kazık yiyecek motoru da usta usta dolaştırmak zorunda kalacak.Gideceği ustaları da ben çok iyi tanıyorum.
İlan:

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-aprilia-tr-nin-temiz-capo-su-533446709/detay

Bir gül bırakıyorum buraya, hepimiz en azından bu şekilde küçük yardımlar yapabiliriz dolaylı yoldan..

benim anlamadığım nokta bu bir ifşa değil karalama gibi olmuş nedeni şu adam zaten 18 19 liralık motora 34 yazmış bunu anlamamak için sığır olmak gerekir piyasaları belli. Buna 34 verip alacak arkadaşın usta usta dolaşacağını sanmıyorum bırakır biryere yoluna devam eder :)

100 bin km 2003 model motora 34 bin tl verecek insan bu forumda bulunmuyor o yüzden canınızı sıkıp gerilmenize gerek yok :D

Araştırmadan almıyor artık insanlar. 2017 aralık ayında heryer cbf 150 ye 8,100 fiyat veriyordu. 1kuruş bile indirim yapamayız diyolardı. Ufak araştırmalar sonucu Kocaeli honda bayisinde 7.200 tl ye buldum. Ve 4 kişi gittik birer tane aldık. toplu alımdan dolayı da satış temsilcisi arkadaş ta sağolsun ufak indirim yaptı. Artık teknoloji ve sosyal medya sayesinde insanlar daha geniş araştırmaları daha kolay yapabiliyor.

2003 model 100 binde aprillaya 34-24 gibi paralar verecek adam kazıklanmayı haketmiştir elleme bence.

Bazıları paranın bekcisidir, bazılarıda yiyicisi.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar