*Yakıt filtremiz,
Mahle kl 145 arkadaşlar.Bu filtreyi Bmw filtresi olarak temin edebilirsiniz parçacılardan.Yakıt filtresi çok önemli, 18 20 binde değiştirmeniz gerekiyor. 30 40 liralara bulabiliyoruz.
*Benzin pompa regülatörü var, yakıt pompadan aldığı basınçlı yakıtı duruma göre enjektöre veya depoya geri gönderen, o parça pek bozulmaz, fakat Piat palioda ki ile aynı.
*Ateşleme Bobinini yazdım zaten tekrar yazayım *
ATEŞLEME BOBİNİ muadil olarak ''Citroen C5 3.0 V6 2002-2008'' uyduğunu söylüyorlar.100 tl
*Konjektör Kanuni Tiger250 ninkiler oluyor fakat Aliexpresste bulabilirsiniz.Ben sipariş etmiştim 2 hafta da geldi.
*Teker bilya ölçülerimiz Ön iki adet 17-40-12mm, Arkalar da aynı ölçüler de iki adet
17-40-12mm.Bunları 25 30 bin km arasında muhakkak değiştirmek gerek.Birde zincirin arka tekerin içinde iki tane küçük bilya var onlara pek birşey olmaz fakat onlarında ölçüsü
6005 olması lazım.Rulmancıya söyleyin onlar bilirler.İkincisi Marka olarak kesinlikle SKF alın.
*Devir Daim de iki tane yağ keçesi vardır.Bunların önemi çok büyük.Bu keçeler çok ucuz olmsına rağmen bozulduğunda inanılmaz büyük zararlar verebilir.Bunları 30 35 binde bir veya her debriyaj açıldığında değiştirmekte fayda var.Ölçüleri
10x26x7mm.Alırken özellikle sıcağa dayanıklı çok kaliteli keçe alın.Keçecilerde çok uygun fiyatlarda buluırsunuz.Dediğim gibi sıcağa dayanıklı olmalı.Birkaçtane alın elinizde dursun.
*Bujimiz
Dr8eb, Bujiciler de 15 20 liraya bulursunuz, Bana kalırsa Marş rublenin hasar almaması için Bujiyi her bakımdaveya 8 binde değiştirmekte fayda var.
*Zincir Dişli Takımımız 16-47/520-110 ölçülerinde.Ben ön dişliyi 17 olarak değiştim kendi sürüşüme göre.Titreşim ve yakıt azaldı, özellikle 4 vites çekişi çok lineer ve atak.5 vites çekişi ise 110 120 hızlarında gayet konforlu hale geldi.Son hız tabiki biraz düştü.120 geçtiğim pek olmuyor zaten.
Zaman buldukça paylaşımlara devam edeceğim.
Birde atın resmini atalım.