Babylon diye bir program var tavsiye ederim çok uzun metinleri bile az bir hata ile çeviriyor.
Programı indirdim ama kullanmayı beceremedim. PDF dosyasını çevirmek için satın almak mı gerek?
Keşke haberimiz olsaydı yanınıza gelirdim tanışmak için, Urgup'e yolunuz ne zaman düşerse beklerim. Motorunuza ve bıkmadan uğraş verip bu hallere getirdiğiniz için size de maşallah diyorum.
Ürgüp'e gideceğimizi bende bilmiyordum. Yani haber verme durumu yoktu.

Ali'nin (CBF1000 olan) dükkanda buluşacağımızı biliyordum sadece. Orda karar verdik nereye gideceğimize. İnşallah gelirsem bi dahasına haber vereyim. Sende Aksaray'a gelirsen beklerim.
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:32 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:03 ----------
Bugün ve yarın boşum. Sabahtan geçtim atölyeye. Çapan'da geldi sağolsun. Gelirken siparişlerimide getirdi. Balata spreyi, bolca üstüpü, elektirik bandı vs.
Atölyeyi temizleyip düzenledikten sonra sökme işlerine başladım.
Kafayı çıkardıktan sonra durum bu. Uzun farın ayar cıvatası yok. Zaten ayağıda kırılmış. Kısa ise ayar cıvatası tam açılmıyor. Wd40 sıktım ama yinede açılmadı hatta tornavida ağzı bozuldu. Çok yükseği gösteriyor. Onunla sonra ilgilenmem lazım.
Önceden tamir işlemlerinden geçmiş. Motorda ençok dikkatimi çeken heryere takoz koymaları oldu. Titreşimden dolayı nerdeyse bütün parçaları takoz ile bağlamışlar şaseye.
Atölye dar. Sökülen parçaları dışarda topluyorum.
Marş dinamosu çalışmıyordu. Daha önceden düz elektirik vermiştik arkadaşla, çalışmamıştı. Dinamo arızalı diye söktüm.
Bizim gruptan bi arkadaş var babası eski motor ustası. Kendiside motor ustası ama motosikletle değil motorlu testere vs şeylerle uğraşıyor. Sağolsun yardımcı oluyorlar. Dinamoyu sök hiç kurcalamadan getir demişti. Onun tanıdığı bi elektirikçi varmış ona götürecektim. Babası bi deneyelim dedi. Geçen denediğimizi çalışmadığını söyledim. Yinede deneyelim diyip ordan bi aküden elektirik verdi ve dinamo çalıştı. Ona baya sevindim. Biz artık nasıl yanlış bağladıysak çalışmamıştı. Belkide o gün bağladığımız akü bitikti.
Sanayiye gitmeden önce marş otomatiğini denemiştim çalışmamıştı. Ayrıca marş otomatiğine gelen kabloyu kontrol ettim oda çalışmamıştı. Yani sorun o ikisinde. Dinamoda sorun yok.
Bu düğme. Düğmeye elektirik geliyor. Geliş yolunda sorun yok ama gidiş yolunda sorun var. Kabloda kopukluk filan olabilir. Kablo çekeceğim heralde ordan.
Buda marş otomatiği. Gerçi baya pis gözükmüyor. :mrgreen: Kırmızı beyaz olan kablo soketten çıkmış. Baktım elektirik gelmiyor. Düğmeden gelen kablo olabilir. Ama yinede düğmeye bassamda elektirik gelmiyordu.
Sökerken bikaç parça gördüm. Mesela bu parça ne işe yarıyor bilen var mı?
Birde bu var. Bu ne işe yarıyor?
Fan çalışıyormu çalışmıyormu bilmiyordum. Geçenlerde hararet sorunu olmuştu malum. Denemeler yapmak için çiviye kablo bağladım onuda artı uca bağladım. İstediğim yere elektirik verebilmek için.
Fanı sökmeden önce fana giden iki kabloyada kontrol kalemiyle baktım. İkisindede lamba yandı. Kontrol kaleminin ucunu artıya bağlayıp kablolalara baktım yine lamba yandı. İlk denemede ikisindede elektirik vardı. Diğer denemede ikiside şase vazifesi gördü. Elektirik işlerine pek kafam basmıyor.
Fanı söküp elektirik verince çalıştı. Fanda sorun yok. Müşürde sorun varmı yokmu bilmiyorum. Onuda saç kurutma makinası ile ısıtıp deneyebilirim sanırım.
Sonrada marş kolunu ve vites kolunu söktüm. Marş kolunun keçesi blok açılmadan değişmiyormuş ona bişey yapamam zaten.
Vites kolunun arkasından böyle bi lastik çıktı. Bunuda sanayiden bulurum inşallah.
Sonrada motorun eksozu diğer grenaj parçalarını filan hep söktüm. Hazır motoru dağıtmışken onlarıda temizleyip boyayayım bari. Deveboynu baya paslıydı zaten. Nikelaj yaptırsam dayanıklı olurmu bilmiyorum. Isıya dayanıklı siyah boya ilede boyayabilirim.
Söktüğüm parçaları sanayiye götürdüm. İnşallah yarın devam edeceğim.