- Konu Yazar
Herkese İyi günler.
Öncelikle nasıl bir konu açacağımız konusunda kafa karışıklığımız olduğu için böyle bir başlıkta derdimizi anlatmaya çalışacağız.
Ocak 2018 de Sıfır 2015 model Hyosung GT250r Motorumuzu satın aldık. Çok şükür de kullanıyoruz fakat Akümüz 3 günde boşalıyor.
Boş zaman bulamadığımızdan Daha servise götüremedik bu yüzden önce Sizlere danışmak istedik.
Durumumuz şöyle.
Akü Şarjlıyken;
-Motorun çalışması marş alması gayet normal,
-Farlarda ışıklarda herhangi bir kesiklik yok.
-Kısacası herşey gayet güzel
Fakat 3 gün sonra
- Marş almama ve diğer akünün bitmiş olduğunu gösteren tüm ifadeler.
Sistemimizi Marş kalpalıyken multimetre akım ölçmede ölçtüğümüzde 110Ma tüketim görünüyor.
Motor kapalıyken Bu enerji tüketimi normal midir?
ve akünün - eksi kutbunu söküp takarken elektrik atlamaları (çıt çıt) oluyor.
Akünün eksi kablosundan eksi kutbuna doğru kablo ile kutup başını ayırıp voltaj ölçtüğümüzde de 12v ölçüyoruz(12v lamba bulamadığımız için böyle ölçtük)
Kablolara baktığımızda gözle birşey göremedik (Belki gözden kaçırdığımız şeyler olabilir)
Aküyü bağlarken rölelerden birindende tık sesi geliyor veya sökerken. (Bildiğimiz kadarıyla bu normal)
Motorumuz ilk geldiğinde 5 gün civarı sonrasında akümüz bitmişti şimdi ise 3 güne düştü.
Sorunumuz acaba aküde mi yoksa sistemimizde bir kaçağımız mı var?
Bunları bilerek servise götürmenin daha iyi olacağını düşünüyorum.
Bilgisi olan arkadaşlar fikir verebilirlerse çok seviniriz.
Teşekkürler.
Öncelikle nasıl bir konu açacağımız konusunda kafa karışıklığımız olduğu için böyle bir başlıkta derdimizi anlatmaya çalışacağız.
Ocak 2018 de Sıfır 2015 model Hyosung GT250r Motorumuzu satın aldık. Çok şükür de kullanıyoruz fakat Akümüz 3 günde boşalıyor.
Boş zaman bulamadığımızdan Daha servise götüremedik bu yüzden önce Sizlere danışmak istedik.
Durumumuz şöyle.
Akü Şarjlıyken;
-Motorun çalışması marş alması gayet normal,
-Farlarda ışıklarda herhangi bir kesiklik yok.
-Kısacası herşey gayet güzel
Fakat 3 gün sonra
- Marş almama ve diğer akünün bitmiş olduğunu gösteren tüm ifadeler.
Sistemimizi Marş kalpalıyken multimetre akım ölçmede ölçtüğümüzde 110Ma tüketim görünüyor.
Motor kapalıyken Bu enerji tüketimi normal midir?
ve akünün - eksi kutbunu söküp takarken elektrik atlamaları (çıt çıt) oluyor.
Akünün eksi kablosundan eksi kutbuna doğru kablo ile kutup başını ayırıp voltaj ölçtüğümüzde de 12v ölçüyoruz(12v lamba bulamadığımız için böyle ölçtük)
Kablolara baktığımızda gözle birşey göremedik (Belki gözden kaçırdığımız şeyler olabilir)
Aküyü bağlarken rölelerden birindende tık sesi geliyor veya sökerken. (Bildiğimiz kadarıyla bu normal)
Motorumuz ilk geldiğinde 5 gün civarı sonrasında akümüz bitmişti şimdi ise 3 güne düştü.
Sorunumuz acaba aküde mi yoksa sistemimizde bir kaçağımız mı var?
Bunları bilerek servise götürmenin daha iyi olacağını düşünüyorum.
Bilgisi olan arkadaşlar fikir verebilirlerse çok seviniriz.
Teşekkürler.