Zincir - Dişli Temizliği

Herkese merhaba,

Motoru yağmurda kullan(a)mayanlardanım bende. Ancak bu ara sabahları çıktığımda yollarda çiğ yağışından kalma ıslaklık olabiliyor ve bunlarda motoru yağmurda sürmüş gibi pisletebiliyor.

Yine böyle bir durumda zincir dişlim fotoğraftaki gibi oldu. Zincir gazyağıyla eski haline gelir gibi oluyor ancak arka dişli böyle kaldı. Ne yapmak gerekiyor ya da ne olmuş hiç anlamadım. Bunlar nasıl çıkar :pale:

Resimlerde böyle,

3E7WQ4.jpg
[/url][/IMG]

Rn082j.jpg
[/url][/IMG]

Not: Gazyağı, WD40 vs'ler denenmiştir. Motorun performansında herhangi bir sorun yoktur.

Balata spreyi dene yada hiç kafana takma. Yağmur çamur dinlemem gezerim. Zinciri yağlayıp devam ediyorum. Çok kafanı bozarsa yenisini al 40-50tl lik bişey sonuçta :p

Motosikleti
Hero X Pulse 200
Nedir bu temizlik merakı anlamadım gitti :) o zinciri temiz tutmaya çalışmak arabaların diferansiyel kutusunu yada dingilini parlatmaya çalışmakla eşdeğer.

Bu şekilde görünmesi gayet normal, zincirinini temizleyip yağladığın zaman tamamdır bence.

Nedir bu temizlik merakı anlamadım gitti :) o zinciri temiz tutmaya çalışmak arabaların diferansiyel kutusunu yada dingilini parlatmaya çalışmakla eşdeğer.

Bu şekilde görünmesi gayet normal, zincirinini temizleyip yağladığın zaman tamamdır bence.

Saçmalamışsın, bahsettiğin otomobil parçaları dışarıdan bakan birisi tarafından görülüyor mu? Hayır, altına falan yatmak lazım. Motosikletin neredeyse her parçası göründüğü için temiz olmasını istemek gayet normal.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar