Şöyle bi turlayalım dedik.. Kırşehir gezimiz

Bi süredir Çapan Gaziantep'te olduğundan gezemiyorduk. Forumdaki kullanıcı adı ile Capan68. Baya bi önceden konuşurken "nereye gidelim nereye gidelim" diye birbirimize sorarken demiştik bi ara Kırşehir'e gidelim diye. Maksat yolu biraz uzatmak. Şu zamanlar günübirlik geziler yaptığımız için fazla uzaklaşamıyoruz Aksaray'dan. Havalar biraz daha güzelleşince inşallah gece kamp yapabileceğimiz şekilde kaçacağız buralardan. Tabi evlenene kadar geçerli bu durum. :mrgreen: Hazır bekarken tadını çıkaralım motorların.

Dün akşam beraberdik zaten. Havalar bu mevsimde erken karardığı için sabahda erkenden yola koyulalım dedik. Sabah 9da buluşalım diye sözleştik. Kim erken uyanırsa diğerini uyandıracak.

Tabi o iş öyle olmadı. Ben 8de uyanıp aramaya başladım ve 11 de ancak buluşabildik. :mrgreen:

Biz hazırız motorlar hazır.

vqPqaL.jpg

B05ALC.jpg

Ana yol yerine köy yollarından geçelim diye düşündük. Aksaray'dan Ortaköy ilçesine gideceğiz öncelikle. Yola çıktık 30-40 km geçmeden sigara molası verdik. Sigara molamız olmasa baya yol gideriz aslında. :mrgreen:

Cs4aGz.jpg

AzdKzu.jpg

Borucu köyü girişindeyiz. Bu taraf merkeze göre daha soğuk ve karlı olur genelde. Bellide oluyor zaten.

PPl3X7.jpg

LSRGf0.jpg

YYZjWd.jpg

Gy9oZP.jpg

MkiiG1.jpg

Çapan'ın motor Spada xfire 200. Normalde bu motorlar hız konusunda baya iyiler. Ama Çapan'ın motor 6. viteste bayılıyordu fazla hızlanamıyordu. Orda dururken gaz telini biraz kısaltalım dedim. Boşluğu alalım yani. Motor sıfır ama toplayan usta onu yapmamış. Gaz kolunda çok boşluk vardı. Hiç boşluk kalmayacak şekilde ayarladım ordayken. Normalde eskiden benim motor arıza yapardı onla uğraşırdık. Allah'a şükür artık arıza kalmadı. Böyle şeylerle uğraşıyoruz.

OANunN.jpg

Motor o ayardan sonra dahada bi güzel gitmeye başladı. Normal seyir hızı olarak 120-130 ile rahatça gidiyordu. Hatta hafif eğimli yolda 158i gördü. Benim km saati bozuk bende Çapan'a soruyorum şurda kaçla gidiyorduk diye. :mrgreen: Baya hızlanmışız eskiye göre. Eskiden gezilerimiz ortalama 80 km hız ile olurdu. Şimdi km saati çalışmayınca hızıda bu motorda hissetmeyince devir saatine göre gidiyorum. 5000 devir civarında gidiyorum ve oda 120 km hıza denkgeliyormuş Çapan'ın ölçümüne göre.

Ordanda devam ettik. Yol kenarında bi çeşmede yine mola verdik.

2ilihK.jpg

urAUdr.jpg

BDZPIn.jpg

tW7pca.jpg

Çapan'ın artık enduro motor alma zamanı geldi. Zaten düşünüyorda. Ben uğraşmıyorum ordan çıkmayla. Zorlaya zorlaya çıktı. :mrgreen:

fA2z11.jpg

Ortaköy'e yaklaşınca Balcı barajını gördük. Ordada durduk. Yazın daha güzel olur buralar. Şimdi çok rüzgar var.

Zaten yol boyu rüzgarla uğraştık. Giderken neyse arkamızdaydı. Ama gelirken karşıdan esiyordu. Bide belli olmuyor bazen sağdan soldan vuruyor. Motoru yolda tutmak zorlaşıyor.

Z3J6XN.jpg

3Adg3G.jpg

de4wKf.jpg

JK0Oa1.jpg

zzTioM.jpg

YfQFum.jpg

Sonra Ortaköy'e vardık. Merkezde çay molası verdik. Çayımızı içtik hesabı ödeyip yola çıkacağız. Kahveciyi bulamıyoruz. Adamı bi 10-15 dk bekledik para vermek için. Cebimizdende demir 2 lira çıkmadı ki bardağa atıp gidelim. :mrgreen:

g1VIHO.jpg

Ordanda Kırşehir'e devam ettik. Kesikköprü'de durduk.

3bE0Nb.jpg

lyl1ne.jpg

zb1ViV.jpg

8d7bZh.jpg

5w1Vkq.jpg

Z5GkGb.jpg

kH0wXj.jpg

TuHDUD.jpg

Sanatsal fotoğraf çekme çalışmaları.

IgGI2q.jpg

Buda çok sanatsal oldu (!)

tKsNhx.jpg

Fktz0x.jpg

zu87Ki.jpg

Tam toplandık gidiyoruz köprünün diğer ucunda iki motor gördük. Yanlarına gidip selam verdik. Motorcu motorcuyu görünce tabi çabuk kaynaştık. Sigara ikram etti arkadaşın biri. İçin sonra devam edersiniz diye. Bizde kıramadık artık. Bi mola daha verdik. Motorlar zamanının efsanesi. Hatta bana göre hala efsane. Tabi bende bunlarla haşır neşirim. Sohbet konumuz belli. Onlarda hava güzel olunca dolaşmaya çıkmışlar Kırşehir'den.

sAM5Gx.jpg

3Pm02p.jpg

Ordanda vedalaşıp ayrıldık.

Nihayet Kırşehir'e ulaştık. Aslında orda yapılacak birşey yok zaten. Görülecek birşeyde yok açıkcası. Neşet Ertaş'ın mezarını ziyaret etmek istiyorduk ama nasıl olduysa unutmuşuz. Ortaköy'de aklımıza geldi. İş işten geçmişti.

Cacabey medrese ve camisiymiş. Meydan gibi bi yer.

QyoOVd.jpg

XpKZWf.jpg

79VeKA.jpg

Ordada bi çay molası verdik.

N8QnXV.jpg

Ordanda geri Ortaköy'e döndük. Ortaköy'de arkadaşım var. Yakın arkadaşım evlenince oraya yerleşti. Ailesinin işine devam etmek için. Gelmişken onuda aradım. Aramızda gelenek gibi birşey var. O Aksaray'a gelince ben yediririm içiririm ağırlarım. Ben Ortaköy'e gidincede o bana karşı öyle.

8jDUEX.jpg

Sağolsun en iyi mekana götürdü yine. Ordan çıkışda yine çay. Bendeki bu çay bağımlılığı farklı bi durum. Konuyu okuyanda anlamıştır zaten. :mrgreen:

qBLVPx.jpg

Ordanda hava kararmadan çıktık. Aksaray'a ulaştık. Muhteşem bi gün oldu. Gezdik eğlendik yorulduk. Ama herşeye değdi.

OQ7S2s.jpg

TvEGPB.jpg

qTOOfT.jpg

Ne güzel. Bir ben fotoğraf çekmekten haz etmiyorum sanırım :mrgreen:

Ne güzel. Bir ben fotoğraf çekmekten haz etmiyorum sanırım :mrgreen:

Fotoğraf güzeldir. Alışmalısın. :)

Ben kameralı telefon aldığımdan beri sürekli fotoğraf çekerim. 2007'den beri arşiv tutuyorum ve binlerce fotoğraf var. Arada açar hatıraları yad ederim. Çok güzel oluyor.

Hocam senin gezilerinin hayranıyım. Günübirlikler güzel de kamp yapmak bana göre değil. Medeniyetten uzaklaşınca bir kaşıntı tutuyor beni :)

Fotoğraf güzeldir. Alışmalısın. :)

Ben kameralı telefon aldığımdan beri sürekli fotoğraf çekerim. 2007'den beri arşiv tutuyorum ve binlerce fotoğraf var. Arada açar hatıraları yad ederim. Çok güzel oluyor.

Mutlaka güzeldir. Ama ne bilim gezi esnasında durupta fotoğraf çekmek pek sıcak gelmiyor.
Aslında hani , lan burda çok güzel manzara var motoru durdurup bir güzel pozlayayım diyorum.... Amma virajlar var lastikler soğumasın deyip vaz cayıyorum :queen:

MZ ve CZ efsane duruyor.Senin gezilerine de hastayım böyle karlı havada iyi cesaret :)

Hocam senin gezilerinin hayranıyım. Günübirlikler güzel de kamp yapmak bana göre değil. Medeniyetten uzaklaşınca bir kaşıntı tutuyor beni :)

Sağolasın. Zevk meselesi tabi. Ama bence biraz alışsan seversin. Motorla kamp bende hiç yapmadım. İki sene önce kamyonun kasaya çadır çekip karavana benzetmiştim. Bi hafta Akdeniz bölgesini gezdim mükemmel olmuştu. Ondan dolayı kamp istiyorum. Motorla daha eğlenceli olur gibi.

---------- Mesajlar birleştirildi - 09:07 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:05 ----------

Mutlaka güzeldir. Ama ne bilim gezi esnasında durupta fotoğraf çekmek pek sıcak gelmiyor.
Aslında hani , lan burda çok güzel manzara var motoru durdurup bir güzel pozlayayım diyorum.... Amma virajlar var lastikler soğumasın deyip vaz cayıyorum :queen:
Viraj lastik filan ben anlamam onlardan. :D Tam olarak dediğin gibi yapıyoruz. Şura iyiymiş bi fotoğraf çekinelim diye duruyoruz. Hava güzelken ateş yakıp çay bile yapıyoruz. Sen sigarayı az içiyorsan ondan olabilir senin durum.

---------- Mesajlar birleştirildi - 09:09 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:07 ----------

MZ ve CZ efsane duruyor.Senin gezilerine de hastayım böyle karlı havada iyi cesaret :)

Aynen çok temiz ikiside. Yağış olmayınca sorun olmuyor. Önyargı var kışın motora binilmez diye. Lahana gibi kat kat giyinince soğuk etkilemiyor. Yağış olmasın yeter.

---------- Mesajlar birleştirildi - 09:10 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:09 ----------

enfes. ktm mi aldın hacım sen?
Sağolasın, evet.

---------- Mesajlar birleştirildi - 09:11 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:10 ----------

Güzel gezi evvelki senede ben ayni yoldan ortaköy yapmıştım,tabiki yazın.

Sağolasın. Beraberde gideriz inşallah. Aksaray motosiklet gezginlerine katılabilirsin. Buluşmalarımız oluyor sürekli. Mesela dün grubun 350 km turu vardı. Biz ayrı takıldık.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar