Hemen değiştirmenizi öneririm. Ben o hataya son aldığım sıfır motosiklette düştüm. Daha 6.000 km' de iken islak zeminin de etkisiyle sacma bir kaza yapmıştım. Akşama videosunu yükleyip gösteririm, gülersiniz.
Anlaş markasını öneriyorum. Mutlaka deneyin, rosso performansına yakın performansı yarı fiyatına temin etmiş olursunuz. Kullanmadan önce benim de ön yargılarım vardı. Birden fazla motosiklette kullandım, kullanmaya devam ediyorum ve edicem. Bu fiyata yok böyle bir lastik. Kesinlikle öneririm.
Söz verdiğim gibi, video kaydını buldum. Siz de izleyip gülüp eğlenebilirsiniz. Sağdan soldan kaçabilirdin diyen arkadaşları duyar gibiyim ama inanın ön ve arka fren lastikleri bir an kilitle halde düşmeden kurtarılmış bir kaza. Hızım düşük olduğu için bedava kurtarmıştım. Gerçekten tek suçlu benim, çarptığım arkadaşta da hata var elbet ama benim büyük hatam o yeni ama dandik lastiklerin ne mal olduğunu bildiğim halde "idare eder" düşüncesiydi. Normalde idare eder de kazalar normal durumda olmuyor ki.
Orjinal lastikler için şunu söylemek isterim; yazın eşim artı olarak Levent' den Beşiktala doğru gelirken hızım 10 km/h var yok(şaka gibi), yerde bir avuç su var, önümdeki araç durdu ve freni normal sıkmama rağmen ön teker kilitlendi ve kaymaya başladı, 10 km/h ile giderken ön tekerin kaymasıyla yarım metreden fazla mesafede, öndeki aracın arka tamponuna iki parmak kala zor durdum.
Yurt dışındaki asfalt kalitesiyle makul sonuç alınabilir ama yurdumun müthiş kaliteli (Türkiye Cumhuriyetine o asfaltın metrekaresi için kesilen fatura 6.000 TL' dir.) asfaltında işler farklı yürüyor. Videonun altındaki yazımla bitirmek istiyorum.
"Yağmur yağmış, yerler ıslak, fabrika çıkışı lastikler (yerde su görse kayıyor), bütün bunlara göre sakin ve kontrollü sürüş düşüncesiyle hareket. Kör noktada iki aracın buluşması, kaçış noktasının engel araç tarafından kapatılması, kontra kaçışı için lastiklerin yetersizliği nedeniyle düşüp araç altında kalma ile çarpma seçimi. Sonuç: Komik bir kaza. Her iki taraf da anlayışlıydı ve rapor dahi tutulmadı. Ancak ön grenaj kırımı ve ön iki amortisörde eğrilik nedeniyle değişim = 350TL + Kaliteli lastik takımı 270 TL.
Lastik candır, ekipman hayattır."