İronin imojisi olması lazım.
Benim matematik iyi de
senin hayat bilgisi biraz zayıf galiba.
(Yoksa forum bilgisi mi demeliydim?)
Yazıların altına makara diye not mu düşsem bundan sonra naapsam?
Mümkünse Amazon.com'dan değil de Amazon.de'den alın. Hem ABD'ye göre kargo daha ucuza gelir, hem de yasa gereği Almanya'dan AB dışına gönderilen ürünlerden Almanya KDV almıyor. Yani gümrüğe takılsa bile ürünün normal KDV'si kadar bir vergi ödemiş olursunuz.
sipariş vermeyenler içinde sabit bir vergi belirlesinler her ay düzenli olarak kessinler bize.
Bunun farkındayım, amazon.com'un gönderdiği ancak amazon.de'nin göndermediği veya amazon.de'de bulunmayan ürünler olabiliyor. Yeni düzenleme ile eskiden 29€'luk ürüne vergi ödemezken şimdi 5,22€ (yaklaşık 25TL) vergi ödeyeceğiz.
Bir çoğumuz yurtdışından motosiklet parçası,koruyucu giyim,aksesuar alıyoruz...Gümrük vergisine takılmamak için yakın zamanda sipariş verecek arkadaşların 22 Euroluk yeni limiti dikkate almalarında fayda var.
Kaynak
Amazon'dan sıkça alışveriş yapıyorum ve onlara böyle bir şey teklif edemezsin. Dolayısıyla bu düzenleme işi kitabına göre yapan sitelerden yapılan alışverişleri etkileyecektir.
Ayrıca sizin bu yaklaşımınızın YouTube yasaklandığından RTE'nin "ben YouTube'a giriyorum siz de girin" demesinden farkı yok.
Bence kitaplardan hiç vergi alınmaması lazım.
Aynı ürünü yurt dışında 150 TL ye satılırken, Türkiye de aynı ürünü farklı satıcılar 250 TL ye satarken ben niye gidipte burdan alayım. Zaten büyük ürünler gümrüğe takılır.