Buna ben bir şey söyleyebilirimİETT bir otobüsün günlük kazancı 20.000 TL civarı fazlası var eksiği yok zarar etmesi için İETT içinde çok iyi hırsız olması lazım zarar ediyorsa birileri çalıyordur.
Diğer konulara değinecek olayımmı dedim gerek yok dedim çünkü 1970 yılında temeli atılan boğaz köprüsü 5 yıl süre ile ücret alınacaktı yani 5 yıl sonra ücretsiz olacaktı. ve birilerinin şu söylemi kışkırtıcı demekde çok doğru değil çünkü o dönem Rahmetli Erbakan'da bir söylemlerde bulunmuştu yani sadece Ecevit söylememişti. aynı şekilde zamanın İstanbul Büyük şehir Belediye Başkanının Üçüncü köprüyü yapmak demek istanbulun ciğerlerini sökmek demek deyip kendi hükümetinde bunun yaptırmak için ihaleye açmak gibi.
Bu projelerin yapılmasında planlama olarak bir sorun varmı yokmu bilemem sonuçta bu konuda yeterli bilgiye sahip değilim ekolojik olarak faka güncel konjektörde ekonomi olarak doğru bir planlama olmadığı ortada Kanadada - bilmem kaç derecede yapılan 50 km'lik yol masrafı ile Türkiyede 15 km'lik bir yol yapılabiliyorsa ortada çok ciddi bir ekonomi ve matematik problemi var. ihale konusuna gelince o iş çok çetrefilli ihaleye 10 farklı firma katılım yapmış gösterilip sadece 1 katılım olduğu çok olmuştur hatta şunuda söyliyeyim bir arkadaşıma yol yapım için ihaleye girip hiç bir harcama yapmadan taşeronlara paslanması için istek geldi birileri tarafından paranın çok kolay olması arkadaşımı biraz korkuttuğu için ret etti.
İett niye zarar ediyor net örnek mesela Başakşehir'i erguvan otobüslere ihale ediyor ,uzak bir hat bu hat sahipleri adamını bulup daha karlı hatlara geçiyor.Başakşehir yine sarı otobüslere kalıyor.
Bu şekilde kar eden hatları özele verip , kar etmeyen hatları alan bir iett'de zarar ediyor.Daha bunun harcama kısmına girmedik.
Köprüye gelince tünel var ama vatandaş tünel beğenmiyor...