"Öyle araba gibi ışıklarda beklemeyen" kaç rahmetli gördü bu forum. Gerçi o zaman da "motor sürmenin bir avantajı kalmıyor onun için araba alsa sürse aynı şey.."
ben kırmızıda geçsin demedim yazıyı iyi okuyun .. dediğim biz yeşilde geçerken o bizim gibi kolidordan gitmediği için araba gibi şeritlerde normal bekliyorlar ancak kolidor çok geniş olucakda o zaman geliyorlar ondan araba gibi ışıklarda bekliyorlar orda dediğim budur..
burda kırmızıda geçiyorlar gibi bir ifadede bulunmadım..zira geçicek adam hacimemi bakar 50cc ilede geçer 1200cc ilede geçer...
Siz motosiklet kullanmayı bilmeyen büyük cc lilere denk gelmişsiniz ya da yan çanta fetişlerine.Fazer yılan gibi kıvrılıyor sıkışık trafikte de he tabi cruiser kullanıyorsa bekleyecek yapacak birşey yok.
Arkadaşlar büyük cc tamamen zevk meselesidir.hobi amaçlı kullanılır.küçük motosikletimi de satacağım.büyük cc motosiklet kullanacak gücüm olmazsa bir gün hiçbir kuvvet bana saçma sapan 250 liklere 15-20 bin tl verdirtemez.125 lik alacağıma da yürümeyi tercih ederim bundan sonra.yazdıklarım 250 lik enduro kros türevleri için geçerli değil.
burda tek faktör motor değil arabalarda var artık..bir iki modeli kast ederek yazmadım genel olarak yazdım..
yoksa bende biliyorum elbetki aralardan geçen yüksek hacimli modellerde var az sayıda ..
bin tane model sayarım araba gibi şeritlerde bekleyen ama yan çanta ama cruiser ama touring ama grenajların çok iri aynaların dışarda koruma demirinin uzun olmasından v.b liste uzar gider.. tabiki fazer gibi modellerde var bazı super sport modellerde var onlarda yılan gibi kaçıyor fakat istisnalar kaideyi bozmaz.. kaldıki çıkıntıları çok olan araçlarda var kolidor açık olsada altınızdaki ufak motor olsada motorun aynasını dizinizi falan geçerken vurabiliyorsunuz çok rahat..
geçen gün misal adam navaraya öyle bir basamaklık taktırmışki araba şeritte fakat basamaklık arabadan 40-50cm dışarda kolidor bomboş geçerken bir şey ayağıma sürttü neyse geçdim ışıklarda durdum pantalonda çizik kirlenmiş nerden oldu neye sürttüm diye kafayı çevirdim ayaklığı gördüm zaten ilk araba şeritte basamaklık kolidorun ortasında duruyor..
istanbulda kolidorlar iyicene daraldı artık minübüs araçlar bile kolidorları işgal ediyor pcx,cbf gibi motorlar bile sıkıştırılıyor arabalar tarafından .. mantıklı akıllı yüksek hacim süren insanlar o riski almıyor bekliyorlar şeritlerinde araba gibi buda onlar için doğru olan ..