Motorunun yağını kendi değiştiren arkadaşlar kullanılmış yağları ne yapıyorlar merak ediyorum ? Kendim istersem her türlü bakımını yapabilirim, bilmiyorsam da öğrenirim ama zincir yağlamak, yıkamak ve beni rahatsız eden ufak tefek şeyleri düzeltmek dışında dışında parmağımı sürmem, servise giderim. Ustaya da karışırım, o ayrı...
Motorunun yağını kendi değiştiren arkadaşlar kullanılmış yağları ne yapıyorlar merak ediyorum ? Kendim istersem her türlü bakımını yapabilirim, bilmiyorsam da öğrenirim ama zincir yağlamak, yıkamak ve beni rahatsız eden ufak tefek şeyleri düzeltmek dışında dışında parmağımı sürmem, servise giderim. Ustaya da karışırım, o ayrı...
Garantisi olduğundan şimdilik servise gidiyorum, garantisi bittikten sonra ufak tefek şeyleri kendim yapabilirim ama tembellikten yine servise giderim herhalde
Bazı yerlerde belediyelerin geri dönüşüm konteynerleri oluyor, yoksa yakınınızdaki bir tamirciden yağınızı imha etmesini rica edebilirsiniz.
Elimden bir çok iş gelir eve usta tamirci çağırmışlığım yoktur. (Boya badana hariç) Elektrik elektronik ıvır zıvır tamirleri de kendim yaparım. Ancak motor ve araba konusuna girmem, yetkili veya özel servise giderim, sanayiye tamirciye gitmem.
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:13 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:09 ----------
Aslında doğrusu bu ama sanmıyorum yapan var mı? Hepi topu 1 lt yağ, herhalde pet şişeye koyup çöpe atıyorlardır.
Motorunun yağını kendi değiştiren arkadaşlar kullanılmış yağları ne yapıyorlar merak ediyorum ?
Olaya bu şekilde bakmamak lazım, 1 litre yağ 1 milyon litre suyu kirletebiliyor. Yüz binlerce kişinin böyle yaptığını düşünmek bile korkunçr:
Ayrıca bazı benzin istasyonlarında yağ değişimi de yapılıyor, yolunuzun üzerinde varsa buralara da bırakabilirsiniz.