Piyasada makinasi traktör gibi çalisan öten sesli calisan komprasörü ölmuş makinasi olan nekar motosiklet varsa Yağini geçiren veya 10.000 km bir degistiren arkadaslarin motosikletleridir.
Motosikletin yaği canidir. Servislere hic bu yonden baktiniz mi .Yagini uzun kilometrede yazmasi size ileriye dönük yedek parça satma plani neden olmasin.
Çünķü özelligini kaybeden yağ motora o an zarar vermiyor ileride yavas yavas zarar veriyor. Belki 3 yil Belki 5 yil .
Sonucunda yedek parcayi size satma plani varsa üreticinin bu da bir Teori bence neden olmasin..
Araclar 10.000 km degitiriyor.
Araclar 15.000 devir cevirmiyor malesef.
Tutturmuşsunuz muhendisler böyle yazmiş
Piyasada milyarlik pahali arabalar var. 1.6 motor beygir tork hesaplayamamiş muhendisler Araç cekmiyor ornek Renault Laguna 1.6 motor. Araci aldim sanki yolda giderken araci arkadan birisi geriye dogru cekiyor

.Bide klimayi actim araba iptal gitmiyor.
Eee hani muhendisler hesaplamisti bir ornek verdim sadece daha bunun gibi bir suru arac var piysada. Nirdeeeeeeee mühendsiler soyleyin bakimmmm
Her yazilana na inanmammm.
sorgularim.
muhendisler muhendislerrr Aģģğ muhendislerrrr.
Motosikletlerin bir cogu na koydugunuz yağ sanziman blok debriyaj icerisinde cevirir.
sadece blok ta kalmaz.
Boyle olunca yağda akiskanligini kaybeder ömrü azalir.
Araçlarda ise motor yagi şanziman yagi ayri ayri dir.
İnanin aklim almiyor 10.000 km bir yag degistirmeye vites çat çat öterek degisecek zar zor gececek.
Kullanim kitapciginda boyle yaziyor inanmiyormusun diyenlere sorunda bu her yazilanan inanmiyorum