Dertsiz başıma dert mi arıyorum?

Siz hic motorun yalvardigina şait oldunuzmu ? Ben oldum. Arkadasimin kisbee sine bindim bildigin gitmiyordu. Iki ayagini yere bas tam gaz ver yine gitmiyo. Bence 50 cc cok gereksiz. Bunu binince anliycaksiniz.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Şimdiden motorun hayırlı olsun diyeyim o zaman. Boşver sen kulak asma eleştirenlere. Ben xmax 250 aldım,250cc skutere bile "o ney la, skutere binilir mi? hemde 250lik" demeye kalktı bazı densiz arkadaşlarım. "Döverim lan sizi, hepinizi döverim, laf etmeyin motoruma bir daha" diyince sustular :p

Eleştrilere senin de benim kadar demokratik yaklaşmanı öneririm :mrgreen:

Alacağım 50cc skuterime laf söyleyeni padok standım ile kovalarım! :p

Ben uyarımı yapıp gidiyorum. 50cc ile İstanbul içi yolculuk tamamen kazalara davatiye çıkartmaktır. Dün Maslak'tan eve dönüyorum, Mahmutbey gişeleri geçtikten sonra kaza var. Yol bir açıldı arabalar üstümden geçecek sanki. 130km/sa ile bile hurra die üstümden geçiyorlar kendimi sağ şeride bile atamıyorum. Sabah desen E5 trafiğinde elinde cep telefonları ile konuşanlar, dizi izleyenler, whatsapp dan yazışanlar gene seni görmeyecek ve kaçabilecek, manevra yapabilecek durumda bile olsan o motor o güç ile seni yarı yolda bırakacaktır.

Bana göre 50cc motorların amacı, balığa, markete, bakkala, çakkala, pazara bilimum 5km mesafeyi geçmeyecek yerler için düşünülmüştür.

Hayatını riske atma, az daha koy ybr, cbf al. Masrafların azalsın ama 50cc ye 35km mesafe gidip dönecem diyorsan hiç girme...

30-35 km git gel toplam km tek gidiş değil. Yani yaklaşık bir gidişim 20 dk civarı sürecek, zaten trafikten dolayı 12-13 dk sürüyor Duke ile de. Yani işe gidiş gelişim otoyoldan ama yer yer emniyet şeridinden yer yer arabaların arasından. Bu yüzden hızın bir sorun olacağına ihtimal vermiyorum keza ben de hızlı gidemiyorum.

ikitekerlini bulmuşsun, almışsın, alışmışsın, bakımını yapmışsın, orgazm an meselesi, sabote etme

koy benzini, ol tedavi

Üstadım bir arkadaşıma o kadar benziyorsun ki bazen şüphelenmiyor değilim o olduğuna. Sen çok yaşa emi.

3000 tl ye 6 defa bakım yaptırırsın o motora. Kullanmadıktan sonra malı ne yapayım diye düşünürüm hep. Bence ikinci motor hesaplı olmaz. Senin yerinde olsam 2. El, 2 yada 3 yaşında 250 cc temiz bişeyler bakarım ki garantiden düşme sıkıntısı olmasın gerek yağını suyunu elinden geldiğince sen değiştr gerek de yetkili servis yerine bakımları iyi bir ustasına yaptırabilir.

Bu 500 liralık bakımda sadece filtreler ve yağ değişti bir de onu da maliyetten sayarsak zincir temizleme-yağlama var. Bunun daha ağır bakımları var 500 lira ile kurtulmak pek mümkün değil. Kaldı ki satarken rahat satmak, vergisiz, sigortasız edineceğim ikinci motosikletimin orasını burasını kurcalayabileceğim çok pratik kontak çevir devam et biraz eşek gibi kullanmayı hedefliyorum. Çünkü Duke'u her çalıştırdığımda 4-5 dk (hararet göstergesinde 1-2 diş gözükene dek) ısınmasını bekleyip öyle sürüyorum, hararet normal seviyesine gelmeden de basmıyorum daha çalıştırır çalıştırmaz üzerine bindiğim olmadı.

Siz hic motorun yalvardigina şait oldunuzmu ? Ben oldum. Arkadasimin kisbee sine bindim bildigin gitmiyordu. Iki ayagini yere bas tam gaz ver yine gitmiyo. Bence 50 cc cok gereksiz. Bunu binince anliycaksiniz.

Karbüratörlerinde kronik arıza varmış garantiden değişince o yalvarma gaz yememe durumu düzeliyormuş. Arkadaşınıza aktarın belki durum bundan ibarettir. Yok onla alakası yok 50cc olması ile alakası olduğunu söylüyorsanız, evet zaten bu durumun farkındayım, eskinden benzinli scooter diye tabir ettiğimiz scooterlardan vardı, bilirim can çekişen alet nedir.

Ktm de, tek silindir ve söküp takması rx9 dan daha kolay olacaktır. + vergi olacak. 50 cc bisiklet işini görür, çok bi şey beklememek lzım.
100 cc alternatifleri yok mu?

ben de ikinci motor bakıyorum tabi benim durumum biraz farklı. Benim 100cc scooter var cygnus l. Bir de ybr almak istiyorum yanına. Motorumdan hiç memnun değilim, ybr aldıktan biraz zaman sonra cygnus u satıp daha modelli bir scooter alacağım. 50CC ise önermiyorum 100 cc bile eziyet bence. En aşşa 100cc alın ama hani 99 falan olanvergiye girmeyenlerden alabilirsiniz maksadınıza uygun olur

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
İyi de motorum beni üzmüyor ki gayet memnunum, ama bir de böyle bir isteğim var. 50cc de sigorta zorunlu değil, isteyen yaptırıyor. Alacağım 50cc motosikleti seneye neden satayım? En az 5-6 yıl binerim diye düşünüyorum bu süre zarfında bana bakımları ve benzini hariç çıkaracağı tek masraf muayene ücreti. Kaldı ki bakımlarını da kendim yapmak istiyorum bu ikinci motosikletin belirttiğim sebeplerden ötürü. Yani kısacası KTM'nin bakımlarını karşılayamıyor değilim, ama hem ilerde kolay satabilmek amacıyla km yaptırmak istemiyorum, hem de işletme masraflarını kısmayı hedefliyorum. Bir adet de hobi motosikletim olacak işin güzel tarafı.

Mayıs'ta sıfır aldığım motosikletim şuan 10.000 km'yi aştı, daha bir sene bile olmadan. En geç önümüzdeki sene satmayı planladığım motosiklete bu gidişle 2 senede 30.000 km yaptıracağım. Malum siteye girin bir bakın 30.000 kmde 2 yaşında kaç tane Duke var? Zaten kolay satılan bir motosiklet değil.

Hocam hayat fazla hesap kitap yapmaya değmez hele motosikletimin kilometresi artacak para etmeze hiç değmez maddi problem yoksa bas gaza gönlünce bin boş ver üçün beşin hesabını. Hayat senin, motosiklet senin, para senin bırak biraz ucuza gitsin eğlendiğine say.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar