Cok fazla aci biber yerseniz bile kan kusarsiniz. 2 ornegini gordum. Bogaz ve mide yollari tahris oluyor ve tukrugunuze kan karisiyor. "Kan kusmak" sahdamari kesilmis gibi oluk oluk kan cikarmak degildir. Oksurdugunuzde ve gargara yapip tukurdugunuzde cikan sivida bariz sekilde kan olmasidir. Ciddi de olabilir, mudahele gerektirmeden kendi kendine gecebilecek bir tahris de olabilir.
Velhasil "inandiriciligi kaybetme" soz konusu degil. Eksik bilgisinden dolayi inanma zorlugu ceken, ancak bilmedigini bilmedigi icin olmasi gerekenden fazla rahat konusan biri var sadece![]()
bu garip ısrarlara hiç anlam verememişimdir.
dediğim şu;
bahsi geçen "acil durum" için türkiye'de sigortasız devlet hastanesine sokmazlar demişsin,
türkiye'de yıllardır acil durum, kanser ve yoğun bakım tedavisi sigortalı olsun olmasın tüm vatandaşlara ücretsiz verilmekte.
kısacası acil hastalara ücretsiz bakılmakta.
diger yandan boğaz tahrişinden kan kusulduğu görülmüş iş değil.
bu senin kendi ifaden, kan kusmak bu mudur? bu açıkça abartı.
dediğim gibi ifadeyi etkileyici yapmak için inandırıcılığı kaybediyorsunuz.
geçtiğimiz günlerde de 90'lı yıllara güzelleme yapan bir yazı yazmıştın,
siyaset bu işin neresinde bilmem ama şimdi 90'lardan daha kötü demek gerçeği yansıtmıyor.
geçiniz.
herhangi bir muhalif söylem 90'ların sağlık hizmetlerini bugünden iyi buluyorsa ben buna okkalı bir hass.. itiraz ederim.
hoşunuza gitmese de.
hah bozacı da geldi.
pekala, fazla öksürmekten tahriş olan boğaz adama kan kusturur.
bu ciddi durumun ciddiyetini kavrayamayacak toktorların memleketimizde çok bulunduğu konusunda trakyalıyla hemfikirim.
tekrar ediyorum, 90'larda sıra vardı ama ilaçlar yerli ve ücretsiz idi.
YERLİ VE ÜCRETSİZ
YERLİ VE ÜCRETSİZ
YERLİ VE ÜCRETSİZ
kuvvetmira danışmaya bekleniyorsunuz. sayın kuvvetmira, danışmaya lütfen!
YERLİ VE ÜCRETSİZ
YERLİ VE ÜCRETSİZ
YERLİ VE ÜCRETSİZ
bence de "kan kusma" pek uygun kaçmıyor doğrusu
neyse, o değil de kuvvet, hep 90 90 diyorsun,ok iyi değildi durum ,fareler cirit atıyordu hastanelerde tamam bu da doğru.
Ama neden zaten kötü olan birşeyi referans alıp önümüze koyuyorsun ? Eskiden daha iyiydi diyen yok.
sanki şükredin dermiş gibi bir halin oluyor çoğu zaman.
Yahu ilaç yoktu ki, yerli olsa ne olur?
Tabii, vardı. Eczanede.. Alabilirsen.
Bir milyon 200 bin maaşım varken, kullandığım ilacın bir kutusu 230 bin lira idi.
Birkaç marka yazarmisin...
O zamanda şimdide ilaç sektörü yabancı menşeilidir. Türkiye'de üretilenlerin ekserisi de yabancı patentlidir.
Eksiklikler bugünde çoktur ama bugün ile o günleri kıyaslayıp iyi birşey bulmaya çalışmayın komik oluyorsunuz
YERLİ VE ÜCRETSİZ
YERLİ VE ÜCRETSİZ
YERLİ VE ÜCRETSİZ
isim olarak bilmiyorum ama o günlerde o iğrenç sıralarda ilaç beklediğimi dün gibi hatırlıyorum. içeride berbat bir kalabalik olurdu. sıra size gelince reçeteyi görevliye uzatıyordunuz. para falan ödemeden def oluyordunuz. belki maaştan para kesintisi oluyormuştur, emin değilim.
sonrası da herhalde sırasıyla ismet paşa ve nihayet asr-ı saadet devri olan mustafa kemal paşa dönemi olacaktır
eskiden bıçak parası vardı
hastane de kuyruklar vardı
hastaneler pislik içinde idi
hasta bakıcılar hasta ile ilgilenmezdi
ilaçlar pahalıydı
şimdi bunlar var ve devam ediyor sadece isimleri değişti
aksini iddaa eden ya at gözlüğüyle bakıyordur yada hiç devlet hastanesine gitmiyordur
eskiden tek farkı hasta bakıcılar hasta ile ilgileniyor başka hiçbir fark yok o işleri yapanda taşeron elemanı işini yapmassa işten atılıyor yani devletin kadrolu elemanları yapması gereken işleri yapmaz çünkü işi garanti işten atılma diye bi korkusu yok
eskiden olmayan fakat şimdi olan hasta katkı payı ulan adam hastaneye gidiyor emekli ilaç alıyor parası maaştan kesiliyor
adam asgari ücretle çalışıyor hastaneye gidiyor reçete yi alıyor eczene de hop doktor muayene etti 8 lira 10 lira eee sigortalı işte çalışıyorum neden devlete muayene parası veriyorum
aq 65 e kadar yaşarsam maaş alacağım diye mi ben sigortalı iş arıyorum
valla sigortanın hiçbir faydasını ben daha görmedim hayatım boyunca...
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:43 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:42 ----------
edit; babam da görmemiş.