çözüm üretmediğimi kim söyledi.türkiye çok kolay adam edilir aslında.önce eksik taraflarını bulacaksın, kabulleneceksin, nasıl düzeltirim diye çözüm düşüneceksin.zaten türk olarak dünyanın en pratik zekalı halkıyız. biizm sorunumuz çözüm üretememek değil eksiğimizi kabullenememe kompleksi.
türkiyenin en yetkin bilim adamlarından (rektör ve dekanlar olabilir)kurulu bi senato yaparsın.meclis hangi konuda kanun çıkarırsa çıkarsın, taslakları bu senatodaki konunun uzmanı bilim adamlarının onayına sunarsın. ülke çıkarına ise cumbaba imzayı koyar.kanun çıkar.bu kadar basit.bilime inanmazsak , bilimi ülke çıkarına kullanmazsak daha çoooook sürünürüz.
türk halkı cahildir ve dünyada olup bitenle hiç ilgilenmez.türk halkı türkiye de bile olup bitenle ilgilenmez.(teröre bile tepkili değil).türk halkı sadece kişisel çıkarını düşünen bencil insanlar bütünüdür.hangi belediye bizim cebimizden daha çok BELEŞ(!) mal dağıtırsa türk halkı o belediyenin partisine atar siyasi bilinci ve sadakati budur
halkımız genel olarak tembel,gerici ve pozitif bilimlere inanmayan bir toplumdur.kafasını çalıştırmaz,işin kolayına kaçar,başına taş düşse yahudiden bilir olayı bitirir.
hay eldivenini,korumalı giysini, kaskını öpeyim arkadaşım.allah senden milyon kere razı olsun. duygularıma tercüman oldun.aynen öyle düşünüyorum..
oldukça kızdırmışlar seni anlaşılan.Avrupalının uzun yıllar uğraşarak savaşarak elde ettiği insan hakları demokrasi medeniyet vb gibi kavramlar bizlere Atatürk tarafından altın bir tepside sunuldu.biz ise yüzyıllardır şeriatle yönetilen osmanlının torunlarıyız.insanları alışkanlıklarından vazgeçirmek pek o kadar kolay olmuyor.memlekette halen şeriatten medet uman insanlar mevcut.
halen medeniyetin anlam ve önemini bilmeyenlerimiz var.bizler demokrasi uğruna savaşmadık ki hiç.vatan uğruna savaştık.bu tür kavramların tam olarak anlaşılmaması sonucudur bütün çektiğimiz bu sıkıntılar.yine de ben umudumu yitirmiş değilim.türklük kavramı öyle yabana atılacak bir şey değildir.kim ne derse desin toplumumuz geç de olsa gerçeklerin farkına varacaktır.
üslubumun sert olduğunun farkındayım. ama dinsizin hakkından imansız gelir düşüncesindeyim.ortadoğuda yaşıyoruz. arapların kürtlerin, ermenilerin içindeyiz.çok güçlü bir orduya ve savaşçı bir gençliğe sahip olmak zorundayız. ama yetmez. 1915-1916 da çanakkalede 250.000 civarında şehit verdik adamlara kan kusturduk boğazdan geçirmedik.askeri başarıdır.övünmeliyiz.ama siyasi gücümüz olmadığından 1. dünya savaşı bitince 1918 de tıpış tıpış gidip mondros anlaşmasını imzaladık.işgalci güçler de aynı çanakkaleden ellerini kollarını sallaya sallaya geçtiler.ne oldu o 250.000 şehit boşuna mı öldü(!).askere git,sonra sivil hayatta rüşvet ye yada şirketinde sigortasız eleman çalıştır,vergini verme,rant elde etmeye çalış,olduğun yerde para kazanmaya çalış.devleti kazıkla ne oldu şimdi bu adamlar vatansever mi?
.
lübnana gitmek istemiyoruz,höt gideceksin diyorlar,gidiyoruz.ey türk milleti sen tarihinin hiçbir döneminde bu kadar ezilmedin,bu kadar onurunu ayaklar altına almadın.
,QUOTE]o devletlerden alınan borç paralarla memur maaşlarını ödersek ,asker istedikleri zaman tabi ki gıkımızı çıkaramayız. askeri güç yetmez siyasi güç lazım, onu da ekonomik güçle sağlarız diye avaz avaz bağırmaktan dilimde tüy bitti.
evet sana katılıyorum.düşüncelerin bana göre doğru.ancak eksik şu.türkiye düşüncelerin meydanda halledileceği kadar hazımlı bir ülke olamadı henüz.evet halk devletin de üstündedir ama sana katılmadığım nokta halkın herşeyin üstünde olmasıdır.. halkın her dediği doğru,her istediği karşılanacak, diye bişey yok.....bu bizim şu anda başımızın belası olan popülizmi getirir.Birini seçip yanlış yapabilirsin,ama bu sonradan susup oturacağın anlamına gelmez..Hangimiz sorunlarımızı meydanda hallediyoruz.....
vay be usta dokturmusun herbırıne aynen katılıyorum :cat: :cat:TÜRKLÜK ŞUURU,TÜRK KİMLİĞİ BAŞKA BİŞEYDİR,
TÜRK BAŞKA BİŞEYDİR.
TIPKI MÜSLÜMANLIK LA, MÜSLÜMANIN DA AYNI ŞEY OLMADIĞI GİBİ.BENİM SORUNUM KİMLİKLERLE DEĞİL, O KİMLİĞİ TAŞIYAN DİNGİLLERİN BAZILARIYLA.
dünyada üşenmeyip jetonun kalıbını çıkarıp,ankesörlü telefonda buzdan jeton kullanan kaç halk var.,
ssk hastaneelrinde babasını 9 kere doğurmuş gösteren adam bu toplumun adamı değil mi.
ihtiyacı olmadığı halde nasıl olsa veriyolar diye 3-4 yerden burs alan üniversite öğrencisi de bu toplumdan çıkmıyor mu.
oto servislerinde arabalarımıza yeni parça diye hurdalıktan alınmış 3. el parça takılmıyor mu,
turisti yolunacak kaz olarak gören, 2 milyonluk adi malı 20 milyona kazıklayıp ülkeye küfür ettiren turisti yunansitana kaçıran adam da bu toplumun adamı değil mi.
inşaatlardan malzeme çalıp ÖZEL YAPIM MERCEDES e binen müteahhtit de bu toplumun adamı değil mi.
mesai içinde kaytarmak için 9 takla atan,,,vatandaşı başından kovmaya çalışan haram para yiyen yüzbinlerce gereksiz memur da bu toplumun adamı değil mi.
elalemin nişanlısına ,karısına kızına asılan,taciz eden,
ama başkası kız arkadaşına baktı diye adam bıçaklayan erkeklerin ülkesi değil mi burası,
sütten çıkmış ak kaşık değil türk halkı.BÜTÜN TÜRK HALKININ TAMAMI ,HERKES ÖYLE DEMİYORUM....
.BENİM SIKINTIM HALKIN İÇİNDEKİ ÇÜRÜK YUMURTALARIN MAALESEF SAĞLAMLARDAN FAZLA OLMASI...... BUNA KAHROLUYORUM BEN.evet biz kimliği kişiliği olan bir toplumuz kimliğimizle gurur duyuyoruz ama yamuk taraflarımız da var ve bunları kabul edip kendimizi adam etmezsek dünyada kıbrıs rumları kadar bile kaale alınmayız.alınmıyoruz da zaten.BUNA DAHA DA ÇOK KAHROLUYORUM.
türk halkı tembel diyorum kızıyosunuz.ahanda yazdığım tüm yazıların sebebi..atam sen kalk ben yatam bu ülkeyi kurtaracak tek adam__foglamp51:salut: