- Konu Yazar
Öncelikle herkese merhaba 2-3 gün kadar önce 1996 model bir zx6r aldım.Motor rektefe edilmiş 1 yıl kadar önce değişen parçaların evrakları vardı pistonlar , krank,sübablar ve bir kaç önemli aksam daha.Aldığım motorun gidişinde herhangi bir sorun yoktu hatta bir çok üst modelinden daha ciğerli bir çekişi gidişi vardı fakat soğukken zor çalışıyordu sahibi hava ayarından kaynaklı dedi mantıklı gelmişti bana ve orta devirlerde bi pıtırdı gaz yemede bi gidip gelme yapıyordu düşük veya yüksek devirlerde bu sorun olmuyordu.Motoru bir gün otoparka braktım 3 gün sonra çalıştırmayı denediğimde çalışmadı ustam subap ayarı bozuk olabileceğini söledi.Götürdü subap için üst tarafı söktü baktı sübap ayarı gayet iyi duruyor dedi fakat motor çalışmak için gerekli olan sıkıştırmayı yapmıyor dedi yani Kompresyonu özellikle 2 silindir de dedi.Net bir şey söylemek için motoru açmamış lazım diyor ve baya masraflı olma ihtimali var dedi piston erimiş veya üst kabak zarar görmüş olabilir diyor 3 bin tl civarında bir masraf olabilir dedi tabi başka bir tarafa zarar vermediyse bu durum sizce sorun nedir acaba çünkü açtırmak bile motoru bayabi ücret benim için neyle karşılaşırım daha yeni rektefe olmus bir motor piston eritebilirmi motoru hiç zorlamadım hararet yaptırmadım.Rektefe edilen yerdeki ustayla görüştüm motorun üst kapagın bayagı bir eski oldugunu söledi belki ordan bi sıkıntı yaratmış olabilir diyor Yardımcı olabilecek varsa az çok fikir verebilecek çok makbule geçer yani demek istediğim ney olmuş olabilir hangi kısımlar zarar görmüş neden kaynaklıdır sizce bu durum.Şimdiden teşekkürler.