ÇAYKUR'UN YAPTIĞI

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Lipton demlik alacam artık. Bizimkiler gâvurdan beter bunlar kazanacağına onlar kazansın.

bunlarin hepsi devletin hala uretim yapmasindan/yapar gibi yapmasindan dolayi.

hala bu tur arpaliklara sahip olmasindan dolayi.
ozala zamaninda cok kizdik
cok satti diye.

bence bu arpaliklar satilsin daha iyi...
ulkenin genel ekonomisine daha az zararlari dokunur.

caykur ozel olsa,
diyemezsin ki niye Tr de bu fiyata? almanyada niye bu fiyata?

liptona/unilevere diyebiliyon mu?

halkbankasindaki son olay da ayni bu kapsamda...
halkbankasi gen.md. yardimcisinin milyon dolarlik mahkeme masraflari niye halkbankasi tarafindan, milletin vergilerinden odeniyor?

Hedef 2023. Dış mihrakların işi bu, illümünati oyunu hepsi...

Bor yiyecez 2023'de bor bor borrrr....

Kusura bakma @jemand dayamadım.:thumright
QpqoXA.jpg
[/url][/IMG]

Hocam onamı takıldın cidden ? Bırakın artık şunları! Sen sana giren çıkana bak.Olan sana oluyor,bırak kim ne demiş? o mu demiş? bu mu demiş ? demeyi.Eden sana ediyor, bana ediyor, bize ediyor. He istersen sana bu haberi yapan siteleri sıralayım
https://indigodergisi.com/2017/12/caykur-almanya-cay-fiyati/
http://www.internethaber.com/caykur-turkiye-ve-almanya-fiyatlari-olay-oldu-bu-dogru-mu-1832142h.htm
https://www.cnnturk.com/ekonomi/turkiye/cay-kurun-almanya-fiyati-sosyal-medyayi-salladi
https://www.ekonomi7.com/haber/10501/almanyadaki-caykur-fiyati-sosyal-medyayi-karistirdi.html
http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/turkiye/889894/Alman_marketciden_CAYKUR_aciklamasi.html
Dahası seni bozar.

Bildiğim kadarıyla çaykuru katarlılara sattılar. Çay bizim çay, karadenizde çay yetişiyor ama kilosunu 28 TL den içiyoruz. Zaten ülkede nerde iyi mal var hemen ihracata gidiyor. Elin yavuru bizim malı ucuza yiyip içerken biz en son kalitelisi kalmış malı pahalıya alıyoruz

Motosikleti
Kawasaki Vulcan S
Bence ucuz bile.Ben Çaykur olsam çayı Türkiye'ye 65 ten veririm.Nasıl olsa kimse ses çıkarmıyor.

Ama almanyada kiralar çok pahalımış? Hayat daha pahalıymış? Domates taneyle ve euroyla satılıyomuş?

Haaa birde "Hasbelkader zengin olmuşlar". Ben demiyorum öyle diyollaaa...

Forumdan Uzaklaştırıldı
Neden diyemezsin orayı biraz açarmısın?
Mevzunun özelleştirme ile ilgisini anlayamadım!

simdi burdaki mevzu su;
caykur turk devletine ait bir sirket (bazilari katarlilara satildi diyorlar, sahsen umarim dogrudur)
devlete ait olunca -idealinde- her vatandasin bu sirkette payi/hissesi var demektir.
bu tur sirketler zarar edince, ki genelde zarar ederler,
bu zarar hazineden karsilanir.
yani milletin odedigi vergilerden.

bkz: kamu iktisadi tesebbusleri gorev zararlari

siradan her vatandas bu tur bir sirkete etik olarak;
bu mali niye TRde suna, niye almanyada buna satiyorsun diye sorabilir
cunku sirkete ortaktir.

serbest piyasada.
sirketlerin ortaklari bellidir.
kanunlara uygun oldugu surece,
ozel sirketin ne urettigine,
nerde urettigine,
nerede kaca sattigina karisamazsin

sorarsan alacagin klasik, genelgecer yanitlar soyle olur;
-maliyetler boyle.
-gelecek ile bu piyasadaki planlarimiz bu yonde
-ve sanane !
-vb..

Son düzenleme:
Motosikleti
NC 750 xdct Norden 901
Amerika'da Turk cayi pazari sifira yakin. Pahali olmasi cok normal.

Bir de eBay'de pahali satan birinin olmasi, Almanya'daki magazalarda ucuz satilmiyor demek degil ki... Eger haber yalansa bir kaynak gosterin. Ama degilse bu caba niye?

En
E-Bayda pahalıya satan birinin olması normal de Almanya'da birinin ucuza satması ( ne hikmetse tam bilgiye ulaşamadım. Sınırlı sayıda kampanya mı tanıtım amaçlı mı yoksa devamlılığı varmı) normal değilse halt etmiş oluyorum ben doğal olarak. 😂😂

En
E-Bayda pahalıya satan birinin olması normal de Almanya'da birinin ucuza satması ( ne hikmetse tam bilgiye ulaşamadım. Sınırlı sayıda kampanya mı tanıtım amaçlı mı yoksa devamlılığı varmı) normal değilse halt etmiş oluyorum ben doğal olarak. 😂😂

Aynen domadis de taneynen satılıyor avrubada

Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
Harley Davidson Softail 107
Konuda biraz çarpıtma ya da yanlış bilgilendirme var.

Söz konusu broşür nisan 2017 tarihine aitti yanlış hatırlamıyorsam;

Ya broşürde tipografik hata var, 500 gram çay fiyatını 1000 gram diye bastılar. Ya da yeni açılan bir şube veya tanıtım amaçlı zararına da olsa ürün sattılar bir seferlik.

Çünkü Almanya'daki ortalama 500 gr çaykur fiyatı 3,50 € civarında, şimdi hemen internetten bir kaç zincir marketin fiyatına bakabilirsiniz.

Aynı 500 gr çaykur ülkemizde 14/15 TL civarında olmalı, yine internetten hemen bakabilirsiniz.

Ha bu son 2-3 yıldır gıda fiyatlarının çok yükseldiği gerçeğini değiştirmez, fakat sosyal medyada her gördüğümüz habere de balıklama atlamamak lazım.

Hele ki internet çağında bilgiye ulaşmak bu kadar kolayken.

Bunun adi uretim yapmiyor degil vatandasini 3. Sinif insan yerine koymak. Ne yapalim yani ille suriye vatandasligina mi gecelim?

Konuda biraz çarpıtma ya da yanlış bilgilendirme var.

Söz konusu broşür nisan 2017 tarihine aitti yanlış hatırlamıyorsam;

Ya broşürde tipografik hata var, 500 gram çay fiyatını 1000 gram diye bastılar. Ya da yeni açılan bir şube veya tanıtım amaçlı zararına da olsa ürün sattılar bir seferlik.

Çünkü Almanya'daki ortalama 500 gr çaykur fiyatı 3,50 € civarında, şimdi hemen internetten bir kaç zincir marketin fiyatına bakabilirsiniz.

Aynı 500 gr çaykur ülkemizde 14/15 TL civarında olmalı, yine internetten hemen bakabilirsiniz.

Ha bu son 2-3 yıldır gıda fiyatlarının çok yükseldiği gerçeğini değiştirmez, fakat sosyal medyada her gördüğümüz habere de balıklama atlamamak lazım.

Hele ki internet çağında bilgiye ulaşmak bu kadar kolayken.

Arkadaşlar ilanlar marketin kendi facebook sayfasında da var resimler doğru hemde aralık 2017 bu ay yükleme tarihli resimler

Alın marketin sayfası kendiniz diğer ürünlerede bakabilirsiniz

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2054474061477733&set=a.1453131114945367.1073741827.100007454776505&type=3&theater

Adamlar 19 liraya Türkiye de dün markette 27-28 liraya gördüğüm çayı satıyorlar o kadar uluslar arası nakliye masrafına rağmen

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:12 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:09 ----------

Yalnız Çaykurun fiyatında bir bokluk var aynı markette 27-28 liraya satılan 1 kilo çayın hemen sırasında liptonun ve diğer markaların 1kg çayı 22 lira idi

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar