Sabah ve akşam; İstanbul'da işe gidiş-dönüş trafiğine girmeyip burada şöyle kuralsızsın böyle apaçisin diye söylenip durmanız bana pek bir komik geliyor. 15km mesafeyi sen önündeki motora eğitim almadan başlayan ya da daha ehliyeti bile olmadan kafasında 30tl lik kask ile 20-30km giden biri olduğun da senin motorun senden önce isyan eder. Ben sabırla beklerim dersen o işi geçeceksin, inandıramazsın.
Sabah o arabalar duruyor biliyormusun? Adam duran arabaların yanından bile geçemiyor. Farkındalık diye bişey varsa; Bu adamlar önce eğitim alacaklar, sonra trafiğin göbeğine değil, önce ara yollar, sonra trafiği az yerler, en son İSTANBUL TRAFİĞİNE dalacaklar. Anlattığım şey çok mu korkunç? Çok mu bencilce?
Evet emniyet şeridi denen yerde, arabaların yanından 1,5 motor geçebilecek bir mesafe de ben 70 ile gidiyorum ortalama. Elim de sürekli frende takılı değil çünkü arkamdakini habire tehlikeli bişey varmış gibi germiyorum ve hızım ile mesafeyi o ayarlamasa da ben ayarlayıp tehlike varsa da sinyaller ile uyarıyorum. Bu söylediklerim sabah E5 için geçerli.
Akşam trafiğinde E6'dan dönüyorum ve genelde polis konvoylarının içinde oluyorum. Gene duran trafik. Yiyorsa elin frende ve 100+ km/sa hızlara çıkma. Bak bakalım sana ne yapıyorlar. Davulun sesi uzaktan hoş gelir.
İstanbul için konuşuyorum. Trafiğe adapte olun. Motorunuzla bir bütün olun. Kendine güvendiğin gibi motoruna güvenmiyorsan, bu alete binmeyeceksin.
Otomobil kullanırken de geçmem gerektiğine inandığım 5 araç varsa ve hız sınırı 90km/sa geçemezsin orada yasak var diye savunan zihne söylüyorum. Ben o 5 aracı gerekirse hızımı 180km/sa'ya çıkarıp gene geçerim ve sonra normal limitlerime dönerim. Türkiye Cumhuriyet'in de hiç bir karayolu taşıtı sollama hariç 132km/sa hızı geçemez. Sen o motorda bir kez bile olsa TOP SPEED denemesi yaptıysan kalkıp bana kuralsız ve tehlikeli sürüş yapıp, meşrulaştırıp, burada ahkam kesiyorsun diye gelme lütfen.
@mustafa_325 sen olayı tamamen farklı ve yanlış anlamışsın. O zaman bende sana şunu söyleyeim. Sadece emniyet şeridine bile girersen İstanbul'da ki avatarında gidip geldiğini beyan etmişsin. O saydığın bütün bencillikleri yapmış oluyorsun. Senin çakar kullanan motosiklet sürücüleriyle aranda bir fark yok. Yorumunda öyle ya da böyle nereden bakarsan bak tamamen yanlış ve asılsız. Adab-ı muhaşeret ile görünür olmak için çakan 2tane beyaz ışık ile birleştirmen komik.
1- Hangi eğitim emniyet şeridine girmeyi tasvip eder?
2- Kafamda 1100 liralık kask var. Altımda Ekipmanlarımın toplam değerine yakın motor var (CBF 150). 5 senelik ehliyet 20.000 km tecrübem var.
3- Her gün E6 (TEM) yolunda gidip geliyorum. Ve o kafasında 30 liralık kask olanlar beni hep sollar. Hem de dikkatsiz, uyarısız bir şekilde.
4- Altımda 600'lük motor olsa yine emniyette 50-60 bandında kalırım çünkü emniyetten çıkınca motorun güvenli kapasitesini (100 km/h) kullanıyorum.
5- Arkamdan gelen arabaya(polis ambulans vs hariç) önümde araç varken yol vermem. 2 dk küfretsin ileride araç çıktığında o araba onu geçmek için 1 dakika kaybederken ben sadece hızımı düşürüyorum. Gerçekten açıksa zaten hızımı 10-20 artırıp ilk boşluğa dallarım kendimi o gitsin.
5'in özeti: YİYOR!
6- Duran arabayı güvenli sanıyorsun sanırım. En tehlikelisi duran arabadır. Çünkü her an "eeeh yeter a.. k.." deyip önüne kırdığı zaman: "ehe yağlambası ..." kısmına döndük bile.
7- Bu alete isteyen biner, isteyen binmez.
Özet: Emniyet şeridinin eğitimi cartı curtu olmaz. Tehlikelidir. Kaza olsa suçlusunuz. Frene bassanız yerdeki yağ, mazot kalıntıları fren mesafesini katlayabilir. Burada tartışma kazanmaya çalışmıyorum. Tehlikeli sürüşten hepinizi uzak tutmaya çalışıyorum. Buradaki diğer insanların derdi de haklı olmak değil. Seni ve bu konuyu okuyacak olanları bir nebze daha hayata bağlamak. Yoksa sen istersen emniyette 299 yap (başka birine zarar vermediğin sürece)