Poliçe & Plaka Gizliliği

Merhaba ,

-Trafikte poliçenin üzerimizde bulunması zorunlumudur bazıları o yasa kalktı diyor bazıları devam diyor birde sizin dusuncelerinizi aliyim?

- Bir de Fotoğraflarda felan kimi insan plakayı gizliyor yada uzerini ciziyor gozukmesin diye.. bunun sebebi nedir ?

ilk defa trafige cikiyorum bu konularda biraz cahil kaldim..

Merhaba ,

-Trafikte poliçenin üzerimizde bulunması zorunlumudur bazıları o yasa kalktı diyor bazıları devam diyor birde sizin dusuncelerinizi aliyim?

- Bir de Fotoğraflarda felan kimi insan plakayı gizliyor yada uzerini ciziyor gozukmesin diye.. bunun sebebi nedir ?

ilk defa trafige cikiyorum bu konularda biraz cahil kaldim..

Ruhsat bulundurmak zorunluluğu var zaten, poliçenin de ilk sayfasını bulundursan yeterli. Trafik polisi artık plakadan sorgulama yapıyor ama herhangibir kaza anında her ikisi de lazım olacak sonuçta.

Plakanın gizlenmesinin değişik nedenleri var. Kimisi satacağı motorun plakasının araştırılmasını istemez. Kimi kötü niyetli kişiler de plakadan o kişinin adres bilgilerine ulaşabilir. Kendisi ile ilgili hiçbir bilgi vermek istemeyen de gizler bu normaldir.

Polis Polnet’ten sorgulama yaptığı zaman bazen sigortayı göremiyor. Poliçeyi ruhsatın arasında taşıyın.

fotograflarda bende gizliyorum yasadışı bir şey yaptığımdan değil ama olurda yaparsam diye

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:49 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:48 ----------

ama bir süre sonra motosiklete binmek bile suç olabilir

şu rodaj nasıl oluyor bildigim kadariyla 5bin deviri gecmiycez , bir de kaç km ye kadar boyle devam edicek...

Yolda giderken sürekli devire bakmaktan yola bakamiyorum , acaba 5bin deviri gectimmi geciyommu yaklastimmi felan cok sıkıcı bi durum

Edit: MONDIAL MH MINÖR

Son düzenleme:
Plaka gizlenir çünkü kötü niyetli biri senin plakanı kopyalar aynı model aynı marka motora takar. Sen istemesende o motorun seninmiş gibi gözükür. (Köprüden yada otobandan senin plakanla geçse ne olur?) Bu olayın benzeri istte bir taksicinin başına gelmişti. Webte haberi vardır.

Senin adresini bi şekilde bulur motoru çalar...

Poliçe olayına gelirsek zorunlu değil ama polisler bir sıkıntı durumunda getirttir. Oda sorun olabilir. Düşünsenize misal olarak urfaya gidiyorsunuz motorla poliçe yok polis durdurdu. Sorun çözülünceye (polnetteki) yada poliçe gelinceye kadar beklersiniz. Acil işiniz varsa sıkıntı yaşarsınız.

Polnet çıkalı beri pek ruhsata bakmıyolar. He taşımak zorunlu mu zorunlu o ayrı konu ama epeydir ruhsatı isteyen polis bana denk gelmedi.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar