Aracın marka modelini motorunu yazarsan daha kolay yardımcı oluruz her motorda lpgnin etkisi farklıdır. Misal reno 16 v 1.6 motorları lpgye en uyumlu motorlardan dır. Brc kitle lpgde ne Silkeleme ne zor çalışma nede yuksek oranda çekişten düşme yasamassin ayni şekilde Hyundai 1.4 Honda civic 1.4 BMW ler princeye çok uyumlu çalışır. Marka model onemli
çiçek gibi civic'ime lpg taktırmazdım da ben, malum benzin fiyatları uçtu. el mahkum monte ettirdik tüp denilen şeyi. pis şey ya!
şimdi sübaplar ne durumda acaba diye içim içimi kemiriyor.
Lpg opsiyonuyla beraber aldığım honda civic ve 2. El aldığım, sonradan lpg dönüşümü yapılmış volvo s80 (5 silindir 2000 motor 185 beygir) araçlarda gözlemlediğim şey şu: az yakmıyorlar, litre bazında baktığınızda (her ikisinde de anlık tüketim vs göstergesi vardı) benzini de lpgyi de aynı litre yakıyor. Hatta sıkıştırırsanız lpg daha bile çok yakıyor (litre) Birim fiyat lpgde ucuz olduğu için az yaktığını düşünüyoruz. Millet olarak litre değil de kuruş hesabı yaptığımızdan dolayı yanlış bir algı oluşuyor ve herhangi bir aracın yakıt tüketimiyle ilgili güncel veri alamıyoruz.
Dönüşüm vasıtası ile lpg kullanıyorsanız aracınızın performansı kesinlikle düşüyor arkadaşlar. Benzine oranla daha az performansı olduğu bir gerçek. Hatta motor hacmi büyük olan bir araçta lpgnin motoru doyurmadığını çok rahat farkedebiliyorsunuz ve agresif kullanımda lpgnin gerçekten hava gazı olduğuna ikna oluyorsunuzbunun sıralısı da sırasızı da aynı. (performans için bu yorumu yapıyorum, parça ömrü hususunda sıralı sistem tabiki kendini kanıtlamış durumda)
Avrupa ve diğer bazı ülkelerde fabrika çıkışlı sadece lpg ya da örneğin doğal gaz yakan araçlar yaygın şekilde kullanılıyor. Bunlar fabrikada kullanılacak yakıta göre dizayn edilen motorlar olduğundan, dönüşümle lpgye çevrilen motorlara göre daha "verimli" çalışacaklardır.
Not: Fenni yem verilen hayvanla doğal otunu yiyen hayvan bir olur mu![]()
Aynı performansı almak için, litre bazında LPG, benzinden yaklaşık %20 daha fazla tüketir.
Motor hacmi büyük motorda yeterli lpg verememek regülatörle alakalı bir durum. Büyük reg. takılarak sorun çözülür. Sadece soğuk havalarda sorun çıkabilir.
Uygun motorla milyon km. de yapılırmış.
https://www.youtube.com/watch?v=BFDIvxeq-Kk
https://www.youtube.com/watch?v=BFDIvxeq-Kk
bu dayı honda akort vidyosunu izlemiş. Hundaydan beleş araba alabilirmiyim derdinde. 1 milyon yürümüş gazlı hunday hala 160 yapacak? Motordan ses dahi gelmiyor tıss 160. Hiç yapılmadıysa 5 kere motor yapılmıştır buna.
Hyundai 1(bir)Mkm.ye beleş araba mı veriyormuş? Ben de çekeyim o zaman bir video. Eleman gibi kibar kibar.![]()
2015 model opel astraya landirenzo lpg kiti taktırdık araçta performans sıkıntısı olmadı. Sistem supap soğutmalı ve ayarları da elektronik yapılıyor hiç bir sıkıntı yok. Araç garantiden de düşmedi.
Supap soğutma mı? Yağlama mı?