Bu konuyu farklı olarak açmayı planlıyordum , neyse buraya kusayım.
Berber : Nassın abe ..?
Müşteri bendeniz : İyidir sen nasılsın?
Berber : İyi şükür vsvs ..
Berber : Ee nasıl gidoyor abe ? (sual edip cevap almasından yalnızca 1 dakika sonra tekrrar nasılsın/nasıl gidiyor)
Müşteri bendeniz : Yine iyidir hojdur şükür..
Berber : 2 dakika sonra yine , ee ne yabyon abbe nasıl gidiyor?
Müşteri bendeniz : Saol iyidir , sen nasılsın?
Berber : İyidir hamdolsundur vsvs , 2 dkk sonra arsızca yine aynı sual , nassın abbe?
Müşteri bendeniz : İçimden 20 senedir aynı ustadasın , sabret ayda yılda bir tahammül et deyip , iyiyim sen nassın diyordum.
Neise değdirme huyu yok katlanıyoz işte.
Fitfol kültürüm yok sıfır , bu herifle bu muhabbeten dolayı keşke fitfola merakım olaydı diyorum , at ortaya iki ay on sene evvelki bi maçtan pozisyon , zaman geçsin , ama yokki.
Taa'ki geçen ay'a kadar , formülü buldum bu herifin kuş merakı varmış , ve sadece nassın dedikten sonra "iyidir deyip kendisine kontra sormadan direk kuş cinslerini soruyorrum , yarım saat 45 ne ise traş bitene değin genel kültür kasıyorum ohhh be , bundan kelli kimseye kontra nassın demeyecem(çokta fifi zaten.)
Yaa işte bu'da beyle bi anımdır.
onu ben hep yapıyorum, bana nasılsın iyimisin derler ve bende "allaha şükür iyiyim, son günler güzel geçiyor" ya da "iyi değilim, iş güç sorunlar çıkıyor canım sıkkın" diyorum.
verdiğim cevapların ardından karşımdakine sen nasılsın gibi sorular sormuyorum ve benim cevaplarım ise genelde yadırganıyor. yav arkadaş bana hal hatır sorana ben durum ne ise onu söylerim yani boş boş soranlar bıraksın artık şu eşekliği.
kötüyüm dediğim zaman tepki aldığım oluyor ve "yalan mı söyleyeyim" diye soruyorum.
sevdiğim insanlar genelde az olduğu için onlara hal hatır sorma tarzım ayrıdır, onlara sevdiği konularda soru sorarım ve zaten onların hoşuna gider.
bir söz vardır; "ne ektiysen onu biçersin"
evet, sevmediğim insanlara karşı tavırlarım pek samimi olmamasına karşın saygılıyımdır ve saygıyı her zaman bekliyorum. samimiyetsiz tavırlarıma karşı saygısızlık gördüğüm zaman kişi ile çok kolay ters düşüp tartışabiliyorum.
berber mevzusu ise yine saygı duyabileceğim ve müşteriye yalakalık değilde neyse o olan insanlardan olmasını isterim. büyükçekmece de bir yer var en son 15 liraydı saç traşı şimdi ne kadar bilmem. ben oraya giderim genelde. evimden yaklaşık 10 km uzaklıkta belki daha fazladır mesafe sadece gidiş.
her ihtiyacı olana yardım etmem, hak edene yardım ederim. yani kendimce hak ettiğini düşündüğüme desem daha doğru olur. duygusallık zaten insanı yanlışa sürükleyen.
............
naber diyenlere son haberlerden bahsediyorum ve tuhaf tuhaf bakıyorlar ve "ben sana onu sormadım" diyorlar ve "sana halini hatrını soruyorum" diyorlar.
naber ne zaman hal hatır sormak oldu? naber ne demek? naber kelimesinden hoşlanmam.
bu arada son haber derken benim kafamda olan son haberlerden bahsediyorum, yani "geçen gün bizim evde hırsızlık oldu" yada "benzine yine zam geliyor" gibi aklımda olan son haberler.