Motosikletinizde En Çok Değiştirdiğiniz Parçalar Nelerdir ?

Herkese merhaba arkdaşlar merak etiiğim için soruyorum , siz motosikletinizde en çok hangi parçayı veya parçları değiştiriyorsunuz ? Ben en çok yağ değişimi yapıyourm ...

Motosikleti
Ns200
yağ ve her yağ değişiminde yağ filtresini de değiştirtiyorum. Bizimkisi ucuz :) Bir de her kazamda aynayı değiştirsem onu da sayardım ama çatlak kullanıyorum :D

:) aman hocam dikkat et senin yedek parçan yok

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:33 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:31 ----------

Galiba sürekli olarak arka freni kullanıyorsunuz

Yani genelde defansif sürdüğüm için ani fren yapmam gerekmiyor, yavaşlamak için arka freni sıklıkla kullanıyorum evet

Yani genelde defansif sürdüğüm için ani fren yapmam gerekmiyor, yavaşlamak için arka freni sıklıkla kullanıyorum evet

balataları haddinden erken bitirmek demek, zayıf gaz kontrolü demek esasında. freni sadece gerektiğinde kullanmaya gayret edin.

:)

Motorsiklet parçası olarak geçiyorsa yağ bende en fazla benzini değiştiriyorum :D haftada 1 depo

Firen balatasını 15 bin kullandım ses yapıyordu. Usta dedi balata çok sertesmiş sıkıntı çıkarmaz hala çok iyi durumda dedi. Bende ses yapmasın diye değiştirdim.

Yok hocam ya şehir içinde apaçi gibi ufak ufak makas atarken çok kullanıyorum doğrusu :D Bir de alışkanlık meselesi yani ön balatam 10 bin giderken arka balatam 3-4 bin gidiyor. Taktığım balata da mondialin orjinal parçası olduğu için çabuk bitmesi normal sanırım. Ebc taksam daha uzun ömürlü olur.
Arka fren pedalım da biraz yukarıda kaldığı için devamlı ufak bir baskı oluşuyor arka fren üzerinde, etken çok yani

Acilen hemen lastik degistiririm aldigim motorda. Yag bal sonra gelir.

Hava filtresi
Motor yagi,şanzuman yaği.
Belli araliklarda fren hidroligi
Buji degisimi
Fren balatalari

Son düzenleme:
Yağ değiştirdim en çok. Km filan beklemiyorum sürekli bişey oluyor hazır el atmışken yağıda değiştireyim diyorum. 90 numara dişli yağının litresi 10 lira.

ben sık sık motorun döşemesini değiştiririm :)

kahverengi, taba, siyah. yapıyorum bakıyorum olmadı mı. başka renge, baska şekle.

direksiyon degistirdigim de çok oluyor. 3 tane direksiyon var ara ara değiştirip değiştirip kullanıyorum.

bir de motorun camurluklarinin rengini değiştiririm mütemadiyen :)

ön far değiştiririm demiş miydim :) 3 tane de far var onlar da değişiyor genelde. ruh halime hangisi uyuyorsa.

yagi, balatayi değişim yapılan parçadan saymiyorum. sarf malzemesi. ona bakarsanız zincir dişli değiştirmeye de bayilirim :)

kolay gelsin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar