- Konu Yazar
Arkadaşlar benim bir ev K.maraş'ta bir ev diyarbakır'da ikamet ettiğimiz yer zorunlu trafik sigortasını etkiliyormu? Etkiliyor ise hangi il'de ikamet almalıyım? K.maraş'mı Diyarbakır'mı?
Hangisinde daha az kaza oluyorsa o il
Arkadaşlar benim bir ev K.maraş'ta bir ev diyarbakır'da ikamet ettiğimiz yer zorunlu trafik sigortasını etkiliyormu? Etkiliyor ise hangi il'de ikamet almalıyım? K.maraş'mı Diyarbakır'mı?
yapılan değişikliklerle artık plakaların önemi olmuyor diye bilyorum araç sahibinin ikametine göre sigortalanıyor araç. İstanbulda van plaka buldum diye sevinmeye gerek kalmadı artık. Yinede sigortacınıza sormakta fayda var.
Google da araştırma yapın bulursunuz bir şeyler.
Genelde herkeste; "ikametgaha göre trafik sigortası fiyatlarının belirlendiği" yönünde bir algı var.
Fakat fiyatlar aracın il plaka numarasına göre belirleniyor. Bu yüzden trafik sigortası yaptırırken kaza oranı en düşük olan ili seçmekte fayda var.
Bunu herhangi bir sigorta acentesine sorarak da öğrenebilirsiniz.
Not: Eğer Ocak 2017'den sonra herhangi bir değişiklik yapılmadıysa.
Sigortacılara sorduğumda ve son dönemdeki araştırmalarıma göre plakanın bir önemi yok. İkametgah edilen şehrin kaçıncı risk kategorisinde olduğuna bağlı olarak prim çıkıyor. Özetle: Mersin plakalı motor, ikametgah İstanbul ile İstanbul plakalı motor, ikametgah İstanbul arasında hiçbir fark yok. (Kendimden biliyorum)
mersin de cg'ciler sayesinde adı çıkmış bi yer sonuçta
Okadar adı çıktımı ?
İkamet plaka çıkma aşamasında önemli. Sigortayı etkileyen plakadır. Bu durum için Maraş mı Diyarbakır mı çok farketmemekle birlikte herhalde K.Maraş plakalı araç Diyarbakır plakadan biraz daha az prim öder. Sıfır motor alınacaksa ikamet nerdeyse orası mecbur. 2. el ise ikametin olduğu şehire gitmek şartıyla plaka değişikliği mümkün.