Debriyaj Garantiye Girer Mi?

Merhabalar.

Motosikletimle 2ay önce yolda kaldım. Çekici çağırıp yetkili servisine bıraktım. Dedilerki debriyaj balatanı ve saclarını değiştiricez. Motosikletim gaz yerken boguluyordu ve gücü artık hiç kalmamıştı. Motorumu 2.el aldıgım için daha önce başka yerde debriyajı değişmiş o yüzden garantiye girmez dediler, eyw dedim. Birkaç haftadır yine aynı sorunu yaşıyorum. Yine servise gittiğimde debriyaj takımını komple değiştiriceklerini söylediler. Fabrikayı aradığımda debriyaj takımının 150₺’ye oldugunu ögrendim. Geçenki seferde 150₺ verdim. Sizce bu kez garanti kapsamından yardımcı olabilirlermi veya yerimde olsanız ne kadar ücret öderdiniz?

sözkonusu debriyaj değişim işlemi daha önce yetkili serviste ve garanti şartları altında yapılmadıysa, veya bu işlem yetkili servisin garanti kapsamında yapılan işlemler adı altında üretim hatasına ilişkin açıklama ile sistem kaydına yansıtılmamışsa malesef şu gün yaptıracağınız onarım garanti kapsamında gerçekleştirilmez.

Debriyaj setinin komple değişimi için sizden 40-50 Tl gibi bir işçilik istenmesi normal rakamlar sınırındadır. İlaveten kuvvetle muhteme yağ değişimi de yapılacaktır, onun için de artı 20-40 Tl aralığı mevcut. Debriyaj setinin fiyatı kullandığınız marka ve modelin orjinali yada muadili yahut uyumlu daha iyi bir seçeneği olması halinde değişkenlik gösterir.

Motorunuzun marka model ve yılını bilmediğim için bu konuda birşey söylemem mümkün değildir.

Sözkonusu debriyaj setini daha önce yetkili serviste taktırmış olsaydınız üretim hatası yada montaj kusuru kapsamına alınması servisin insiyatifine bağlı olabilirdi çünkü, 2 ay içinde debriyaj hatası pek olacak bir iş değil. Eğer ki yetkili serviste takıldıysa gidip efendice kibar bir uslüp ile durumu izzah etmeniz faydanıza olabilir.

Son düzenleme:
Kullanıma göre aşınan ve ömrü olan parçalar garantiye girmez. Lastik gibi düşün. İlk aldın arızalı çıktı garantiden değişir ama bir süre kullandın erken yıprandı o zaman şansın yok. Kullanıcı hatası diyecekler. Elbet bir nedeni vardır, kendi kendine debriyaj bitmeyeceğine göre. Ayrıca imzanızdaki motordan mı bahsediyorsunuz RMG motogusto venice, scooter değil mi bu?

Daha önceki onarım ücret dahilinde başka bir yetkili servisde yapılmış.

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:32 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:30 ----------

Hero karizma

Daha önceki onarım ücret dahilinde başka bir yetkili servisde yapılmış.

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:32 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:30 ----------

Hero karizma

Aynı yere gidip hakkınızı arayın. Taktığınız debriyaj balatasını sadece 1 ay kullanabildim yine aynı arıza çıktı diye.

Benim düşüncem şu şekilde. Geçtiğimiz zaman balata ve şaçların değişmesi demekki yanlış onarım olmuşki şimdi komple takımın değişmesi gerekiyormuş. Ücret ödemem gerekiyorsa neden bu kadar kısa sürede dogru sonuç vermeyen şeye para verdim.

Benim düşüncem şu şekilde. Geçtiğimiz zaman balata ve şaçların değişmesi demekki yanlış onarım olmuşki şimdi komple takımın değişmesi gerekiyormuş. Ücret ödemem gerekiyorsa neden bu kadar kısa sürede dogru sonuç vermeyen şeye para verdim.

herkonuda ünlenen artemis99 arkadaşımız yardımcı olacaktır :) yönlendirmelerine kulak verin. Çok sağlam bilgi donanımına sahip.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar