O tablonun manası tam olarak şu: "3500 deviri geçme!". Bariz bir şekilde yanlış. O motosikleti sürebilmek için en az 4000 devir üstünde olmak lazım. Mantıken RS 200 de rodajın 4000-7000 devir aralığında yapılmalı 2000-3500 arasında değil.
Rs 200 kullanmadım, çapını strogunu da bilmiyorum.Kimi markalar rodaji ayırıyor, bunlar da 1000-2000 şeklinde ayirip ikinci bölümde yukseltmisler anlasilan. Benim motosiklet de 800-1600 şeklinde ayrilmis daha önce yazdığım gibi. Mesela ktm duke 250 cap-stroke max tork değeri z250 ile aynı devirde verir, ayirmamislar 1000 ya da 1500 emin değilim 6000 devir gecmeyin yazmışlar sadece. Bu rakamları opsiyonlu yazmış da olabilirler tam riayet edilmeyeceği düşünülüp, fakat yüzlerce mühendisin çalıştığı, dünyanın en büyük üreticilerinden birinin fabrikasından çıkan teknik ayrıntılarını bilmediğim bir makinede üreticiden daha iyi bildiğimi düşünmek benim bilgi anlayışıma terstir. Bir önceki mesajda mesela 3500 altında kullanılmaz demişsiniz, şimdikinde 4000 devir..1000 km çok yüksek bir rakam değil motor ömründe, biraz zorlasa da yapılıyor uyularak..
Konu sahibi başlık açmış, bir tarafta egitimiyle ongorusuyle falan bildigimiz usta ve ne güzel gidiyor devirli rodaj ne yaa diye falan diye düşünen keyfim var, bir tarafta argesiyle,mühendisiyle; motorun, zincirin,dişlileri aşınma toleranslarini, kaç oktan benzine ne tepki verecegini, kullanılan metallerin genleşme katsayılarıni v.s. kit bilgimle fikrim bile olmayan onlarca şey var üreticinin bilmesi gerektiğini düşündüğüm. Bu durumda üreticiden düzeltme gelmedikçe bununla ilgili, kitapciga uyulmasını tavsiye edeceğim tabii ki.Kendi motorum 800 km 4000devir demiş üretici, ok 5500 de süper gidiyor fakat yapandan daha mı iyi biliyor aldığım haz, biri de çıkar der ki misal rodaji 6000-8000 iyi olur. Sebep ? Valla isteyen redlineda rodaj yapsın kendi bilir kendi motoru, ama kullanıcı kitapcigina olabildiğince uymaktan fayda gelir zarar gelmez.
Neyse arkadaşta zaten 600 kusur km yapmış cogu bitmiş aklına yattığı gibi yapacaktır,ben olsam 350 km sabrederim bir hafta..Zaten anlık yukselmeler falan çok önemsenmiyor malum..