Herkese Merhaba, bugün motorla biraz uğraştım.
Öncelikle far ampulünü değiştirdim ve soğutucusuz uzun kısa HS1/H4 Led Beyaz ampul taktım. Ayrıca benim gibi far tasında alt kısımdaki sis yuvasına nasıl bişey yapabilirim diye düşünenler için fikir olur belki, farı komple söküp, arka kapağını çıkardığınızda sis yuvasındaki nikelajlı bombeli parçayı tutan iki vida var. Bu vidaları söktüğünüzde o bombe direk tasın içine düşüyor. İster camı ısıtın ve tastan ayırıp bu parçayı içeriden alın veya benim gibi uğraşmayın ve parçayı far ampulünün yuvasından kırarak çıkartın zira daha sonra işinize yaramayacak.
Benim elimde daha önce Aliexpress'den aldığım kartal gözü denen mercekli led vardı.
Bu ledler tam yuvaya göre tasın arkasında bu led genişliğinde işaretli yer var orayı ben el matkabıyla zımparalayıp açtım ve ledi direk sabitledim.Resimde ok ile gösterdim.
İlk resimde yuvarlak içinde görüldü üzere ölçü aletiyle tespit ettiğim Kahverengi(+) Yeşil(-) farın içindeki ledlere giden kablodan hat çektim ve izole edip tası kapattım.
Hazır tası açmışken aynı renk kablolardan direk farın kendi soketinin dibinden bir hat daha çektim ve daralan makaron ile izole ettim.Bu hattı yeni aldığım ledli el korumalar için kullandım.
Gidon topuzlarını yanlızca 5-6 tur gevşetmeniz yeterli çekerek çıkartıyorsunuz.
İster direk el korumayı isterseniz kendi topuzunun dışına olacak şekilde el korumayı araya koyup kendi orjinal topuz vidasıyla sıkabilirsiniz.
Aldığım el korumanın ledleri sarı olduğu için ben onları beyaz led ile değiştirdim klasik mantar led biraz lehim işiyle hepsini değiştirip yerine tekrar monte ettim ve fardan çektiğim hatla bağlantısını yaptım.
Belki bu tarz işleri düşünen birilerine bu bilgiler lazım olur.
Herkese İyi Forumlar..