selam arkadaşlar. 2012 den beri yazmıyordum galiba.
ne durumda buralar diye bir yoklayayım dedim. 2008 model apachem 94 000 km lerde 1 yıl da km halatı kopuk iken bindim. tahminim 105 bin km de olduğu yönünde. mekanik aksamı hala saat gibi. ben kurcalamak istediğimden pistonu büyültmüştüm. performansı süper oluyor fakat biraz zorlayınca sıkışıp silindir ve piston çiziliyor. bir kaç kez yaptırdıktan sonra orjinal silindir alıp taktım sorunsuz devam ediyorum. sadece sök tak olayları yüzünden ara sıra yag damlatıyor.
şasesi hiç değişmedi. plastik aksamları inanılmaz sağlam. boyası bile mükemmel. 2008 model ama 2010lu modellerden itibaren daha konforlu. yeni modelleri sürünce çin malı motorlara binmiş gibi hissediyorum resmen.
1 yıl veya 2 yılda bir lastik değiştiriyorum. 2 ayda bir yagını değiştiriyorum. bazen sinyalleri kapıya çarpıp kırıyorum. onun haricinde hiç ilgilenmeseniz bile onyıllarca sapasağlam binebilirsiniz. girdiğim çukurların haddi hesabı yok. neredeyse 10 ışıktna 4 ünde ön tekeri hafifce havalandırarak kalkarım. her vitesde max rpm sınırına getiririm. ya karburatörden yada subaplardandır bilemiyorum benim motor 100 ü zor geçiyor. ama hep aynı performansı.
2008 ayarlarında motoru olan var ise durumunı özetleyebilir mi. merak ediyorum
iyi akşamlar herkese