Bu nikah kıyma olayı fazla abartılıyor. İki kişi evlenmek istedikten sonra kimin nikah kıydığının ne önemi var ki? Sonuçta evlilik denilen şey iki kişinin arasındaki bir sözleşme.
Bence evlenmek isteyen çiftler kendi aralarında kırtasiyeden aldıkları sözleşmeyi(kira sözleşmesi gibi) doldurup muhtara versinler. Muhtar da e-devletten sisteme kaydetsin bilgileri.
İnsanlarımız demokrasiyi. çoğunluğun dediği gerçekleştiren bir sistem diye beyinlerine kazımış fakat durum o değildir. Bu düşünce sistemi; çoğunluğun azınlığı yani güçlünün güçsüzü ezer sistemine dönüşmesini körükler, demokrasinin asıl anlamı azınlıkların söz hakkına sahip olup özgür olarak yaşamasıdır.
bu sebeple sadece müftülere değil papazlar hahamlar gibi başka inançalar için görevliler de bulundurulması gerekiyor...
başka bir yandan:
Hatırlarsanız bir ara "cinsel istismar" suçlarında mağdur ile failin evlenmesi durumunda cezanın affı veya ertelenmesi gibi olaylar vardı,bizim görmediğimiz duymadığımız erkek egomanyasının ve cehaletin korkunç durumlara geldiği ailelerde ve bölgelerde çocuklarımızın neler yaşadığını kestirmek gerçekten çok güç...
çok eşlilik ,çocuk gelinler gibi hayat görüşlerine ılıman veya sıcak bakan bir dine mensup şahısların bu yetkilerle donatılması insanın gözünü korkutuyor.
sübyancılık denebilecek ve dini nikahlarla çok eşlilik yapanlara ve yaptıranlara en az 30 yıl ceza verirlerse isterlerse afrika yerlilerinin şamanları kılsın nikahları fark etmez...
Müftünün nikah kıyması insanları niye bu kadar rahatsız etti onu anlamadım. Müslüman olmayanlara sözüm yok ülkenin çoğunluğunun müslüman olduğunu düşünürsek allahın emri nikahın müftünün kıyıyor olması neden rahatsız etti acaba
Bu işin sonu camide düğüne kadar gider. Din ile devlet işlerini karıştırırsan olacağı bu. Laikliği bitirmenin derdindeler.
Ya mühtü fetocu çıkarsa? Şaka bir yana siz hayatınızın insanını bulunda gerisi kolay.
Allahın kanunları herseyin üstündedir birden fazla eşliliğin şartlarından haberin var mı? Zannetmiyorum çok eşli olan hapis cezası olsun diyosun ama zina yapmak serbest olsun isteğinle yat kalk onun adı özgürlük oluyor güzel kafa son olarak kusursuz olan müslümanlar değil islamdır İslamı okuyup araştırın bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmayın
kanka pilav üstü döner dağıtçan mı yanında tulumba tatlısı falan. gelirim öyle bişi varsa
Müftünün nikah kıyması insanları niye bu kadar rahatsız etti onu anlamadım. Müslüman olmayanlara sözüm yok ülkenin çoğunluğunun müslüman olduğunu düşünürsek allahın emri nikahın müftünün kıyıyor olması neden rahatsız etti acaba[/QUOT
Nerdeyse müslüman olduğumuzdan utanacak duruma geldik. Müslümanın müslümana yaptığını hangi gayri müslim yapıyor. Baştaki müslümanlar örneklemelerini en iyi hırsızlık, bir kereden bir şey olmaz, haksız kazanç nasıl elde edilir v.b. konularda çok iyi gösteriyorlar zaten. Ülkemizde satılacak, döneminde büyük fedakarlıklarla kurulmuş işletmeler kalmadı sıra gelir elde etmek için vergi ve zamların yükseltilmesine geldi. İcat ettikleri "fon denizleri"nin akibetleri belli bile değil. Sokaktaki müslümanımız da gider dolmuşta kadın tokatlar, kedi kafası koparır, masum köpeği kurşunlar. Bunlar müslümansa ben değilim. 3 yıldır camiye gitmeyi bile bıraktım, bu insanlarla aynı çatı altında olmak bile istemiyorum, biraz da bu yüzden toplu taşıma araçlarını kullanmıyorum zaten çoğu kullanıcı Türkçe bile konuşmuyor. İnancım Allah'la benim aramda. İmamdı, hocaydı, müftüydü, nikahtı, gündem değiştirmeye çalışıp, insanları birbirine düşürüyorlar.
---------- Mesajlar birleştirildi - 08:48 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:33 ----------
Allahın kanunları herseyin üstündedir birden fazla eşliliğin şartlarından haberin var mı? Zannetmiyorum çok eşli olan hapis cezası olsun diyosun ama zina yapmak serbest olsun isteğinle yat kalk onun adı özgürlük oluyor güzel kafa son olarak kusursuz olan müslümanlar değil islamdır İslamı okuyup araştırın bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmayın
Çok eşlilik; islamiyetin yayılması sırasında gerçekleşen savaşlarda hayatını kaybedenlerin eşleri ve aileleri sefil olmasın diye onlara sahip çıkmak adına ortaya çıkmıştır. Ama siz ve sizin gibi zihniyetli insanlar, zinayı legal hale getirmek için bunu kullanıyorlar. Zina başlı başına ayıp olduğu için gizli saklı yapılır, gizli saklı yapılan bir şeyi meşrulaştırmaya çalışmak hayasızlıktan, rezillikten başka bir şey değildir. Namus size göre iki bacak arasındadır, bakire kadınlarla evlenmek istersiniz, bakire olmazsa afişe edersiniz. Fakat sefil düşüncelerinize alet etmek istediğiniz insanlar, çocuklu, yaşlı kadınları bile kanatları altına alarak sahip çıkmışlardır. Bence siz o kitabı hakkıyla okumamış ya da yanlış yorumlamışsınız.
Ne fark eder, müftü de devletin para ödediği memur değil mi ?
Hiç bir işe yaradıkları yok bari nikah kıysınlar.
O zaman benimkini de tapu kadastroda gorevli bir arkadas var o kiysin. Cumhurbaskani muhtarlara takar, din gorevlisi nikah kiyar, neden kimse kendi isini yapmaya calismiyor acaba da her ise burnunu sokuyor. Hayir boyle bir ihtiyac mi var, nikah memursuzlugundan senelerce nikahsiz mi yasiyor ciftler? Siradaki sacmalik ne olacak acaba...
Gerçekten pireyi deve yapmak konusunda üstümüze yok. Ayrıca okadar önemli konu varken bunu pankartla protesto edip ciddi ciddi eyleme götürenler ne kullanıyorsa lütfen satışı yasaklansın diyorum![]()