DL 650 100km/45 ml yağ yakması ?

Arkadaşlar 92 binde 2007 kasa dl650 im var,son bakımdan bu yana (7100 10-40 koyuldu) 5000 km oldu ve bu sürede 1 kutu 7100 - 1 kutu 5300 ve dün itibariyle 250 ml de castrol P1 ekledim,her zaman 10-40 ilave edildi,

Bu da demek oluyor ki 100 km de 45 ml yağ yakıyor demektir,benzin olarak 110- ortalaması ile 4-5 lt aralığında devam etmekte,yani yakıt sarfiyatında bir değişiklik yok lakin kış olduğu için de 15-50 ye geçmek istemiyorum,bu şekilde yaza kadar devam etsem cebime zararından başka bir problem olur mu ?
İlerisi için yapılması gereken nedir,önümüzdeki sezonu da bu motorla geçireceğim.

1.si farklı yağları karıştırmayın. Viskositeleri farklıdır. Hiç yoktan motora sıkıntı yaptırırsınız.
2.si Full sentetik yağı bir araçta ya en baştan beri hep kullanacaksınız ya da hiç kullanmayacaksınız. Sizin motosikletiniz 90.000km dir full sentetik kullanılmamıştır diye tahmin ediyorum. Motul 7100 kullanmışsınız başta. Motulu bilinçli olarak tercih ettiyseniz motuldan devam edin ama yarı sentetiğinden.
İşin ucuz yolu olarak önce içindeki yağı boşaltın sonra Motul 5100 tercihen 15-50 koyun(bir tık kalın yağ). Motosikletinizi bi izleyin yağ eksiltme varmı diye.
Eğer yağ eksiltme olazsa bir sonraki bakımda 10-40 koyun yine izleyin yağ eksiltme var mı diye.
Eğer yağ eksiltme varsa Servise götürün. 90.000km vstrom için km sayılmaz silindirlerinizde sıkıntı olacağını sanmıyorum. Sadece segman atılması gibi basit bir ihtiyacınız olabilir.

O zaman bu şişe yağın da bitmesini beklemeye kalksam 1500 km eder ki her gün işe gitmek için kontak açıyorum ayda 600 km ediyor ve tahmini 2 aya yağı yaktırmış oluruz,oeki bu sekman attırma olayının maliyeti ortalama ne oluyor,bu konuda hiç bir bilgim yok açıkçası,motoru bir sezon daha bineceğim için benden sonraki arkadaşında hayır duasını almak isterim,amam herşey malesef maddiyata bakıyor.

Yazdığından hiç bir şey anlamadım. 450ml mi demek istiyorsun?

15/50 koymayı deneyin. Viskozitesi farklı yağları karıştırmayın.

Hep 10-40 ilave edildi diyor zaten farklı viskozitede yağ karıştırma durumu yok. Lakin ben de viskozite aynı olsa bile farklı yağ karıştırmazdım, bir şekilde farlılık var aralarında.

90bin km VStrom için çerez doğru, ama nasıl kullanıldığı da önemsiz değil.

Yazdığından hiç bir şey anlamadım. 450ml mi demek istiyorsun?

1000 km de 450 ml yakıyor demeye getirdim.

Hep 10-40 ilave edildi diyor zaten farklı viskozitede yağ karıştırma durumu yok. Lakin ben de viskozite aynı olsa bile farklı yağ karıştırmazdım, bir şekilde farlılık var aralarında.

90bin km VStrom için çerez doğru, ama nasıl kullanıldığı da önemsiz değil.

Motoru 84 binde aldığım için öncesi hakkında bir öngörü oluşturamıyoruz

Motoru 84 binde aldığım için öncesi hakkında bir öngörü oluşturamıyoruz

Bir sızıntı varsa şunlar güzel kaynaklar olacaktır, bakmış da olabilirsin tabi.

http://www.stromtrooper.com/dl1000-2002-2012/76827-oil-leak.html

http://www.vstrom.info/Smf/index.php/topic,7571.0.html

Burada da değişim arasındaki tüketimden bahsetmişler ama seninki kadar yüksek değil tabi. Bir problem var orası belli, 5000km'de 2litre yapıyor sendeki kayıp.

http://www.stromtrooper.com/dl1000-2002-2012/80272-burning-oil.html

Eğer yağ bir yerden sızmıyorsa dediğiniz yağ yakma ölçüsü ciddi bir sorun.Bu şekilde binmeye devam ederseniz daha büyük sorunlar olası.

İkinci olarak motor km yaptıkça motor içinde ve yağ pompasinda aşinmalar meydana gelir.Yağ basıncının düşmemesi için bir üst segment kalın yağ koymak daha verimli yağlama sağlar.

92 bin ciddi bir km omrudur, hele Türkiye de kullanıcı ve usta profilini düşününce durum daha da vahimlesir.

Günün sonunda motor inecek, inmesine inecekte bunu düzgün yapabilecek usta önemli.Para ikinci planda..

yağ yaktığına eminmisin yani kaçak kontrolü yaptınızmı ? 2007 uzun arka maşalı modellerde vites değiştirme mili keçesinden yağ kaçağı sıkça görülür , 2004-06 arası tek bujili modellerde ise supap lastiklerinden yağ kaybı sorunu oluşmakta genelde..

F54

1000 km yarım lt yağ demek ciddi bi rakam bence bi yerden kaçak vardır
yoksa bu verilere göre mavi dumandan arkayı görememen lazım

Usta egzoz dan gelen havanın kokusu ile yağ yaktığının bariz belli olduğunu söyledi.Motorun sağında solunda öyle bir yağ kaçağı damlaması gibi gözle görülebilecek bir noktasından sızma damlama yok,ki bu kadar fazla bir yağ tüketimi kaçak ile oluşacak olsa durduğu yerde izi olmaz mı,yada giderken yapıyor diyelim gözle görülebilecek yerlerden yağ izi belli olmaz mı?
Bu vites değiştirme mili keçesi tam olarak nerede?killingroad arkadaşın verdiği sayfadaki resimlere bakarsak değiştirilen parça viter milin sol üst çaprazındaki değil mi ?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar