mithrelios arkadaşım CıBıR'ın hayırlı olsun, bence çok güzel bir "mini" değerlendirme yapmışsın. kazasız belasız sürüşler.
belirtildiği gibi topik yine bulanmış..
ben forumları hep okumaya çalışan ama çok az yazı yazan bir motor severim.
niyetim eleştiri değil sadece mete_han abimizin yazdıklarına üzüldüm. birşeyler yazmak istedim.
mete_han abimizi hiç tanımam hiç görmedim sadece 29 sene boyunca 4.Levent'te oturdum evlendiğim için taşındım, bu süre boyunca denk gelmişsek aynı havayı solumuşuz o kadar.
birçok topikte kendisinin yorumlarını okumuşumdur ama CBR 125 ile ilgili hatırladığım ağır yorumlarından birisini yapmış.
ağır diyorum çünkü unutulmamalıdır ki aramızda bazı arkadaşlar var, sadece racing görünümlü bir motora sahip olmak bile onların düşlerini süslüyor, onunla yatıp kalkıyor. ama birçok çeşitli sebepten dolayı buna ulaşmak sadece rüyalarında oluyor. siz bu motor bu paranın karşılığı değil düşüncesine dayanarak çıkış yapıyorsunuz, bu da tartışılır ama dediğim gibi insanların beklentileri farklı olabilir. tasarımını hoş buldukları bir motoru pazar günleri eline bir bez alıp silmek için bile satın almış olabilir insanlar. mesela ben almanya'da bulunduğum zamanlarda Hayabusa ile gezerdim, İstanbul'da kesinlikle az yakan ve arabaların arasından rahat geçebilen ince bir motor=CBR 125'e ihtiyaç duydum. herkesin beklentisi farklıdır, bizim bakkalın çırağı eline geçen tüm harçlıkların bir gün birike birike bir CBR 125 alabilecek kadar çoğalmasını 2 senedir bekliyor. yine diyeceksin ki bu motor bu paranın karşılığı değil yazık olur. olsun, bu arkadaşlar için o motora sahip olmak ciddi bir konu. ancak bazı arkadaşların bu tip ağır yorumları bu arkadaşlar üzerinde hayal kırıklığı yaratıyor. herkesin maddi imkanları kendine göre. lütfen yorum yaparken başkalarını da düşünün, en azından ne kadar sert yorum yaptığınızı düşünün. bu forumları yüzlerce kişi okuyor, hayal kuruyor.
umarım herkes mete_han arkadaşımızın,
"evet hayatım imkan meselesi...mesela benim imkanlarım senin imkanlarından hep fazla olmuştur..kıroyoum ama imkan bende...İmanın ve imkanın kimde olduğu bilinmez..."
sözlerini diyecek imkanı bulur..
niyetim kimseyi eleştirmek değil, sadece bu başlığı bir hevesle okumaya başlayıp hayal kırıcı yorumlardan sonra hevesi kırılan bir bakkal çırağının yüzündeki üzüntüyü düşündükten sonra içimi dolduran yazma dürtüsü idi.
hepimize kazasız belasiz, keyifli sürüşler..