Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Veya suziki gsxs 1000F 140 hp iken honda cb 1000r 125 hp,yani baya bi fark var.
Ben de aksine tasarımlarını daha başarılı buluyorum.
http://www.motorcyclenews.com/news/new-bikes/2017/july/new-naked-honds-fireblade-cb1000r/
Yani 2018 cb1000r'i boyle aşırı derecede guzel tasarliyorsun,ama rakiplerinin 2-3 yillik modelleri bile yine senden daha güçlü.
CB1000R'dan ornek verdiniz. 3 sene once 1000cc naked bakarken muadilleri ile karsilastirip sifir CB1000R alan bir olarak cevap vereyim. Mesela Z1000, hem daha ucuzdu, hem de daha gucluydu.. Peki niye gidip CB1000R aldim?
1. Daha hafif. Motosiklette gucten cok daha onemli olan hafifliktir. 100 beygir 150 kilo makina, 120 beygir 200 kilo makinadan cok daha hizlidir, kivraktir, surusu daha zevklidir. Z1000 daha guclu ama daha agir.
2. Hidrolik debriyaj. Yumusacik, ayar gerektirmiyor, zamanla sertlesmiyor, gidonun solundan cikan cirkin bir kablo yok. Muadili Japonlarda yok. Ama cok daha pahali Ducati ve KTM'de olan bir ozellik.
3. Tek masa arka salincak. Muadili Japonlarda yok. Ama cok daha pahali Ducati ve KTM'de olan bir ozellik.
4. CB1000R bariz daha kaliteli dizayn edilmis ve uretilmis bir motosiklet. Digerlerinde gordugunuz ufak tefek kotu ayrintilar CB1000R'da yok. Hatta su an kullandigim Superduke bile CB1000R'dan daha ozenli uretilmis bir motosiklet degil bence.
Kisaca bir motosiklet, kagittaki ozellik listesinden ibaret degildir. Gidip uzerine oturusunuz, kullanirsiniz, oyle karar verirsiniz.
Hele hele bir naked motosiklet icin 100 beygirin otesinde guc sadece fantazi. Simdi kullandigim 180 beygir Superduke ile 11 sene once kullandigim CB900F Hornet arasindaki guc farki cok da onemli degil gunluk kullanimda. Ama arada muazzam suspansiyon ve sasi farki var...