Bir teşekkür konusu..

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Arkadaşlar geçtiğimiz pazar günü ehliyetimi almaya hak kazandım çok şükür. Daha önce açtığım bilgi edinme konusunda , A sınıfı almaya yaşım yetiyorken bana uyarıda bulunup "tecrübesizsin A2 al" diyen arkadaşlara buradan teşekkür etmek istiyorum .Direk A sınıfına yazılan 2 arkadaştan biri sınavı geçemedi , diğeri sınava hiç girmedi gözü yememiş.

Hayırlı olsun ve tekerin her daim düz bassın. :)

Yalnız pantolon koruyuculu değilse hiç olmazsa dışarıdan diz ve kaval kemiği koruması taksan iyi olur.

Mersin İl Temsilcisi
Hayirli olsun...
Kendinize sans ve zaman tanimaniz guzel..

Bence mantiksiz bir hareket olmus. Surucu kursunuz egitimini veriyor ise pek tabii a sinifi alabilirmissiniz. Ben motto'dan almistim a2 ehliyetimi. Benle beraber gelen butun arkadaslar a sinifi aliyorlardi yaslari itibari ile. Ve alistirmalarin hepsini de scrambler lar ile yaptilar. Haliyle benle ayni parkuru zaten motor surmeyi ogrendikleri motor ile donduler a sinifini aldilar.

Ha ama kursunuz egitimi eksik veriyorsa altindan kalkamayabilirdiniz dogrudur.

Bence mantiksiz bir hareket olmus. Surucu kursunuz egitimini veriyor ise pek tabii a sinifi alabilirmissiniz. Ben motto'dan almistim a2 ehliyetimi. Benle beraber gelen butun arkadaslar a sinifi aliyorlardi yaslari itibari ile. Ve alistirmalarin hepsini de scrambler lar ile yaptilar. Haliyle benle ayni parkuru zaten motor surmeyi ogrendikleri motor ile donduler a sinifini aldilar.

Ha ama kursunuz egitimi eksik veriyorsa altindan kalkamayabilirdiniz dogrudur.

Bence çok mantıklı. Bir kere kurslar düzgün eğitim vermiyor. Sıfır tecrübe ile A sınavından kalma riski var, bir sürü zaman kaybı ve masraf demek bu. Sınav aynı olsa da 700cc 200kg luk motor kullanacaktı. Siz motto'dan alırken ne kadar ödediniz acaba? Arkadaş A2 için ne kadar ödedi. Aradaki farka gider Honda'dan eğitim alır belki.

A2 ve A sınıfı direksiyon sınavı arasındaki farklar nelerdir? Geçmeniz gereken parkur aynı diye biliyorum. A2'yi geçebilen neden A'yı geçemesin?

Tabi benimki kisisel gorus basta bunu soylemeliydim. Ben mottoya 1500 lira para verdim. Arkadas kursa vermedigi parayi honda academye verirse yine ayni hesaba gelecektir. O da gidip yine temel surus egitimi alacak nitekim. Ama dedigim gibi onun gittigi kurs egitim vermiyor ve baska bir kursu sececek imkani yoksa dogru olabi yapmis.

A2 ve A sınıfı direksiyon sınavı arasındaki farklar nelerdir? Geçmeniz gereken parkur aynı diye biliyorum. A2'yi geçebilen neden A'yı geçemesin?

A2 de 125-150cc 120kg 10-12BG lik bir motosiklet kullanıyor, A da ise 700cc 180kg 70Bg lik bir canavar kullanıyor hiç şakası olmayan bir alet. Parkur aynı olsa da motor hakimiyeti çok farkeder, ve bu kişi iyi bir eğitim almamış ise ilk girişinde sınavdan geçmesi çok zor.

Bence yanlış yönlendirmişler.Ehliyet sınavını geçmek çok zor değil.A2 motor ile sınavı geçecek kadar pratik yaptıktan sonra A sınıf motorla pratiğe devam ederdin.

Ben direkt A sınıfı aldım, tekrar A için uğraşacasın bence mantıklı olmamış, A2 sınavını geçen A sınavınıda geçerdi diye düşünüyorum.

A2 de 125-150cc 120kg 10-12BG lik bir motosiklet kullanıyor, A da ise 700cc 180kg 70Bg lik bir canavar kullanıyor hiç şakası olmayan bir alet. Parkur aynı olsa da motor hakimiyeti çok farkeder, ve bu kişi iyi bir eğitim almamış ise ilk girişinde sınavdan geçmesi çok zor.

Motor sürücü kursunun motoru değil mi? Her sınavda motorun parçalarını yerden toplamak istemiyorlarsa mutlaka bir ayar çekmişlerdir motora. Kontrol konusunda zorlanılacağını pek sanmıyorum.

Tebrikler. Sürücü belgeniz şimdiden hayırlı olsun.

Ben de yeni aldım ehliyeti. A2 düşünüyordum ancak kursun yönlendirmesiyle A'ya yazıldım. Ömrümde ilk kez motora bindim :)
Eğitim olarak al bin parkurda dolaş deniyor fazlası yok. Motora 5. binişim sınavdaydı ve ilk sınavda geçemedim (neyse ki 2.sinde geçebildim).

Altımda MT7 değil de 150lik bir motor olsaydı sanırım 8 yaparken ayak değdirmezdim :) Yine de kursa bir kez daha yazılmaktan ve para vermektense gerekirse 2-3 kerede sınavı geçmek daha mantıklı gibi geliyor. Yalnız kalınca moral bozukluğu yaratıyor biraz..

Forumdan Uzaklaştırıldı
Ben de yeni aldım ehliyeti. A2 düşünüyordum ancak kursun yönlendirmesiyle A'ya yazıldım. Ömrümde ilk kez motora bindim :)
Eğitim olarak al bin parkurda dolaş deniyor fazlası yok. Motora 5. binişim sınavdaydı ve ilk sınavda geçemedim (neyse ki 2.sinde geçebildim).

Altımda MT7 değil de 150lik bir motor olsaydı sanırım 8 yaparken ayak değdirmezdim :) Yine de kursa bir kez daha yazılmaktan ve para vermektense gerekirse 2-3 kerede sınavı geçmek daha mantıklı gibi geliyor. Yalnız kalınca moral bozukluğu yaratıyor biraz..

hocam altımda motor var yola çıkamıyorum 1-2 kez sınavdan kalsam motordan soğurdum sanırım.A sınıfı almamaktaki 2. sebebimse kendime fren koymak , maddi durumum fena değil bu gün istesem 1000 lik bi makinaya 24-25 lira bayılabilirim ama A2 aldığım için mt25 ktm duke 390 tarzı bişey bakıyorum ybrden sonra.

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:16 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:12 ----------

Bizim kursda MT-07 kulanıyorlar.
650 cc çinli bi külüstür var , Racing tarzı. mt07 olsa belki bende A sınıfı düşünürdüm..

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:19 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:16 ----------

Tabi benimki kisisel gorus basta bunu soylemeliydim. Ben mottoya 1500 lira para verdim. Arkadas kursa vermedigi parayi honda academye verirse yine ayni hesaba gelecektir. O da gidip yine temel surus egitimi alacak nitekim. Ama dedigim gibi onun gittigi kurs egitim vermiyor ve baska bir kursu sececek imkani yoksa dogru olabi yapmis.

hocam 1500 de iyiymiş 2200 lira fiyat çıkardılar. Ben 600 liraya A2 aldım İleride tecrübe kazanıp bi 600 daha veririm 1200 e gelir . Belkide o cc lere hiç çıkmam . Naked tarzı seviyorum ve 150-160 km hızı arabamda bile çok nadir geçmişimdir , yaş 30 a yaklaştı çoluk çocuk sahibi olduk kendimi düşünmesem çocuğumu düşünüyorum gaza basarken ..

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:31 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:19 ----------

ayrıca bütün arkadaşlara iyi dilekleri için teşekkür ederim , başlangıç için ybr yide bu forum önerdi , ekipmansız çıkmamamıda ( çok şükür 1 kez bile düşmedim ama ekipmansız çıkmadım), A2 almamıda buradaki arkadaşlar önerdi.. Yoksa ben mt25 alıp direk A sınıfına yazılmak ve çevremdeki motorcular gibi sadece kask takmak üzereydim . Muhtemelen o torkta bi alet bi kaç kez altımdan kaçardı , şanslıysam kaza yapmazdım.A sınıfını tek seferde alamayıp ehliyetsiz motor kullanırdım vs vs. İyi ki bu forumu tavsiye eden arkadaşımı dinlemişim.

Yok oyle kuru kuruuya tesekkur. Baklavasini isterim :))) forum adına ben yiyebilirim : )

Forumdan Uzaklaştırıldı
Yok oyle kuru kuruuya tesekkur. Baklavasini isterim :))) forum adına ben yiyebilirim : )

ayın 29 unda ehliyetim elime geçicek inşaallah , Ankara mt whatsapp gurubunda organizasyon düzenlicez tatlılar benden olacak bekleriz :)

Tecrübesizsin A alma A2 al diyen sivrizekalı'ya mı teşekkür ediyorsun?

Forumdan Uzaklaştırıldı
Tecrübesizsin A alma A2 al diyen sivrizekalı'ya mı teşekkür ediyorsun?

hayır , ybr125 seviyesindeki tecrübenle A sınıfını almakta zorlanırsın A2 alman daha mantıklı diyen sivri zekalılara teşekkür ediyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar