Cross motorlar hakkında bilgi verir misiniz

Dostlar merhaba
Başlıkta da belirttiğim üzere yamaha ve honda gibi popüler markaların da ürettiği cross motorlar hakkında bilgi verir misiniz. Dağ tepe kullanıldığını biliyorum.
Bunun dışında uzun yolda kullanılır mı
Yakıt tüketimi emsal ccdeki farklı model (scooter veya comuter) motorlara göre nasıl
Yerden yüksek oluşunun avantaj veya dezavantajları var mı
Veya aklınıza gelen başka tecrübeleriniz nelerdir

Her yerde kullanılır ben çok memnunum :D zevk meselesi tabi. Detaylı bilgileri başka arkadaşlar verir bende teknik bilgi yok

Sen sor bildiğimi söyleyeyim dostum , yakıt tüketimi olayı marka/model durumuna göre çok zıt rakamlar olabiliyor 100km mesafede 3-4 litreyi geçemeyen 250cc de vat 5-6 litre altına inmeyende mesela.
Kullanım durumuna çok bağlı haliyle , arazide düşük vites yüksek devir dirtbike usulü kullanırsan aklını alacak rakamlar çıkar, ama aynı motorla uzun yolda sabit devir 3 litre ile 100km gidersin felan.
Örnek olarak crf250L ile 100km'de 4 litre civarları yakan arkadaşlar var, wr250 ile 5 hatta 6 litrelere ulaşanlar var.
2t motorlarda saat usulü hesaplama yapılır yakıtta onu şimdilik boşver kafanı bulandırmasın.

Taze crf kullanıcısı olarak konuşuyorum, çok tecrübeli sayılmam. Yakıt konusu Mud' un de dediği gibi kullanıma ve modele göre değişiklik gösteriyor. Crf için ortalama 3-4 lt diyebiliriz. Yerden yüksek oluşunun hiç bi dezavantajı olduğunu düşünmüyorum. Artıları bana kendimi güvende hissettiriyor, yolu daha rahat görebiliyorum, istediğim yere çıkıp inebiliyorum, altımda küçük kalmıyor. Ama benim boyum 1.91 ona göre konuşuyorum. Uzun yola gider çok da rahat gider. Yalnız sele sıkıntı onu da en kötü bi minderle bile çözersiniz. Daha kalıcı yöntemleri de var.

Uzunyolda iste en sag seritten yavas gidersin 100-130 yerden yuksek olmasi mis gibi bizim bizim mis gibi yollarda rahat edersin kavisten falan gecmek icin yavaslamazsin hatta ziplamak icin hizlanirsin

Dostlar merhaba
Başlıkta da belirttiğim üzere yamaha ve honda gibi popüler markaların da ürettiği cross motorlar hakkında bilgi verir misiniz. Dağ tepe kullanıldığını biliyorum.
Bunun dışında uzun yolda kullanılır mı
Yakıt tüketimi emsal ccdeki farklı model (scooter veya comuter) motorlara göre nasıl
Yerden yüksek oluşunun avantaj veya dezavantajları var mı
Veya aklınıza gelen başka tecrübeleriniz nelerdir

Honda ve yamaha'nın ürettiği motorlar genelde motocrossta kullanılır(wr,yz,cr,crf)yani ani hızlanma ve atlama zıplamada çok iyidirler ve çokda sağlam motorlardır.Bu motorlar ülkemizde pek tutulmaz.Çünkü motocross pistleri çok yaygın değil,eğitim imkanlarıda çok yok.Dolayısıyla pek yaygın değiller.Yakıt tüketimi konusunda 4t modeller bir çok çin malı vitessiz scooterdan daha az yakarlar.Yakıt konusunda sizi üzmez.Ancak bu motorlar ile asfatta uzun yol yapmak çok mantıklı değildir.Bu makinalar yarış için imal edilmişlerdir genelde pistlerde kullanılırlar,bakımları km hesabı değil motor çalışma saatine göre yapılır.Yedek parçalar oldukça pahalıdır.dolayısıyla asfatta kullanmak çok akıllıca değildir.:) Youtubeda görsel olarak bu motorlar hakkında birçok bilgi bulabilirsiniz.

Arkadaşımda naked tarzı bi motor var. Dün geziden değişelim dedi.

Ben onun motora bindim. Koltuk aşırı rahatsız. Yere çok yakınım ve çok güvensiz geldi bana. Bide sığamadım üstüne. 183 boy var. Dizlerim baya yukarı kalktı. Benim motorda ayak ucumda duruyordum. :mrgreen:

Oda çok memnun kalmış. Ben virajlarda biraz yatıyordum o arkadan korkuyormuş beni öyle görünce. Motora binince oda kendine güveniş rahat girmiş. Yüksekde olmak baya güven veriyor insana. Bide motor babayiğit duruyor oda güzel. Konfor açısındanda çok memnun kalmış. Yoldaki çukuları filan hiç hissettirmez. Zaten kötü yol için tasarlanmış makina.

Ben hem günlük kullanımda hemde haftasonlarında dağ bayır kullanıyorum tavsiye ederim.

Yolda kullanılmaz demiş arkadaşın biri o "Special" dediğimiz pist aletlerini kast ediyor.
Sana bu cevabı vermesi doğru, çünkü sen "cross" diyerek sormuşsun.

Şimdi söyle bi ayrım var dostum Enduro/Cross diye, Cross dediğimiz şey "Normalde" sadece pistte yapılan bir spor, yani zaten kafadan yola çıkmayı reddediyor, elbette çıkarsın ama öyle uzun yol felan hem senin hem motorun canını alır.

Senin crossdan kastık kaba olarak "arazi motoru" diye düşünuyorum ben.

Yani CRF-WR-YZ muadilleri.
Şimdi söyle bir durum daha var normalde arazi hakkında sıfır bilgi olan birine 4 zamanlı(4T) - 2 zamanlı(2T) motor olayını anlatmam çünkü kafası çorba olur.

Senin bakman gereken motorlar 4T olanlar , 2T motorlardan bu işi öğrenene kadar uzak dur.
2T motoru nerden tanıyacağım ben dersen , egzoz borusuna bak eğer kocaman balon gibi egzoz borusu varsa 2T motordur o motor seni ilgilendirmesin şimdilik.

Benden sana özet bir tavsiye, bulabildiğin bütün crf250L kullanıcıları ile konuş sor soruştur nasıl makina olduğunu öğren, muhtemelen %90'ı tavsiye edecektir zaten, sonra git al.
Yakıt tasarrufu konforu gücü kuvveti en uygun fiyat performans motorudur, bu ise başlamak içinde biçilmiş kaftandır...

Sorduğun sorunun ucu çok açık, hani 100 ciltlik ansiklopedinin içinde ne yazdığını soruyorsun resmen :)
Anlatmak aylar alır.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar