dostum benzeri benim başıma geldi cbf ile marş basıyor ama ateşlemiyordu hatta buji dışarda ateşliyordu ama sıkıp taktıgımda ateşleme yapmıyordu böyle bi sorun olabilir buji değiştir derim denemeye deger 10 lira
Bence motorda hiç bir sorun yok. Yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla aşırı bi acemlik var. Devir saatindeki yazılarla rolantinin düşük olup olmadığını falan tahlil ediyosun, kornadanın çalışmasıyla motorun çalışmasını bağdaştırmışsın.
Ya sağ elcikteki ateşleme düğmesini açık unutuyosun. yada jikleyi yanlış kullanıyosun. Yada motorun benzininin bittiğinin farkında değilsin. Motor sıcakken tekrar çalıştırmak için jikle kullanılmaz. Sen bunlardan birini yanlış yaparken motoru boğduruyosun.
Acemiliğini fark eden serviste sizi pek ciddiye alamıyor doğal olarak.
Bunlar bir japon motorunun arızaları mı, hem de sıfır kmşaka bir yana parasıyla tecrübeli bir ustaya git, sizin servis de iş yok, bedava hizmet için ülkemiz çok gerilerde ... benim motorum taş gibi, harika, bastırıyorum parasını, ustanın da maşallahı var, burası türkiye, money talks
![]()
çinlilere denmediğinin bırakılmadığı cbf in ybr nin kutsal sayıldığı forumda nasıl böyle bir başlık olur yahu ? birçok insan cbf le yaşadığı sorunlardan bahsetmiş çinli ile bu sorun yaşansa çinli işte almayacaksın bilmem ne derler . ondan sonra honda yamaha istediği gibi fiyat çeker. müstahak bize...
hocam jikle benzin miktarını azaltıyor diye biliyorum ama ?![]()
Benzin depo kapağından hava alamıyordur dolayısıyla bekleyince benzin gelip çalışıyor, stop edince kapağı aç kapa sonra çalıştır.
bir yanlışlık olmasın Honda bu yolda kalmaz neyse neyse honda avukatları toplanır şimdi
geçmiş olsun
Konuyu açalı aylar oldu tabi ki çözüme ulaştı, yazmayı unuttum buraya da yazayım aynı sorunu yaşayan arkadaşlar için. Olay Felis Leo'nun dediği gibi sebebi ise depo kapağı contasının aşırı sert olması contadan kaynaklı hava almıyordu motor, conta da ufak bir delik açtım ve mutlu son.
+kardeşim ben de cbf150 kullanıcısıyım.2016 nodel daha 2800 km.geçende uzun zamandan sonra çıkarıp çevre yolunda biraz basyım dedim.motor arasıra tekliyor tam gaz almıyor.sendeki problem olabilirmi?buji hava filitresi yeni şu delik nasıl deldin bir resim atarmısın.