50 cc ile kaza yaptiginizda sigortaniz olsa dahi, araciniz kapsam disi olacagindan yine karsi tarafin hasarini cebinizden karsiliyorsunuz. Yukarida mevzuat paylasilmis. Mesele "emniyet ruhsat cikarirken sart kosmuyor, ama trafige cikarsan mecbursun." degil. Bu araclar "motosiklet" degil, "motorlu bisiklet" olarak ruhsatlandiriliyor.
yıllarca 50cc moblet kullandım. böyle bir olay olduğunu bilmiyordum.büyük risk almışım. :sunny:
50 cc ile kaza yaptiginizda sigortaniz olsa dahi, araciniz kapsam disi olacagindan yine karsi tarafin hasarini cebinizden karsiliyorsunuz. Yukarida mevzuat paylasilmis. Mesele "emniyet ruhsat cikarirken sart kosmuyor, ama trafige cikarsan mecbursun." degil. Bu araclar "motosiklet" degil, "motorlu bisiklet" olarak ruhsatlandiriliyor.
Bana o ruhsata motorlu bisiklet yazan sayfanın fotosunu çekip şuraya koyamarsın benim ruhsata 2 tekerlekli tank savar yazıyor
Dünya dil kurumlarını araştırın motorlu bisiklet diye hiç bir ruhsata yazıyormu diye bakın herkesin ruhsatında motosiklet yazar motorlu bisiklet veya motorsiklet diye birşey yoktur motosiklet diye birşey vardır
Yukarda verilen kanun hakkında ve devamındaki bilgilerden ne kadar haberiniz var ve devamın da yasal süreci resmi şekilde işlenebilmesi için kanun var varki resmiyete bu işlemleri yapılabiliyor siz çevrenizde motorla kaza yapıp ta motosikletin sgortası karşı tarafın zararını karşılamadığını gördünüzmü ? yok göremesiniz
Hayatımız dedikodular üzerine kurulu yeminler:
Doğruyu söylediğimle halde kabul etmeyip absürük mazeretleri kabul edenlere saygılar kanunu uymuyorum de çık git neden halen aksini idda ediyor sun milletin aklını bulandırmaya ne hakkınız var

Ama benim ruhsatımda motorlu bisiklet (iki tekerlekli) yazıyor.
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:05 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:47 ----------
[url]https://i.hizliresim.com/PryjON.jpg[/url]
hocam benımde motor aynı ozellıklerde ama motorsiklet yazıyor sebebı nedır suan gecici ruhsat var elımde.
motorun ozellıkleri :
Markasi: MOTORAN
Ticari adi: ALLEGRO 50
Cinsi: MOTOSIKLET- IKI TEKERLI
SILINDIR HACMI :49.6 CC
HUSUSI
ARAC SINIFI :L1
MOTOR GÜCÜ:2
Araç sınıfınız L1. L1 zaten motorlu bisiklet demek.hocam benımde motor aynı ozellıklerde ama motorsiklet yazıyor sebebı nedır suan gecici ruhsat var elımde.
motorun ozellıkleri :
Markasi: MOTORAN
Ticari adi: ALLEGRO 50
Cinsi: MOTOSIKLET- IKI TEKERLI
SILINDIR HACMI :49.6 CC
HUSUSI
ARAC SINIFI :L1
MOTOR GÜCÜ:2
Araç sınıfınız L1. L1 zaten motorlu bisiklet demek.