CBR 250 AKÜ SORUNU YARDIM

ARKADAŞLAR BENDE CBR 250 R VAR 2011 MODEL YENI AKÜ ALDIM AMA 1 GUNDE O YENI ALDIGIM AKÜDE BİTİ SUAN MARŞ BASMIYOR.. SORUNUM KONJEKTÖRDENMIDIR ? YARDIM EDIN LUTFEN ???

sencede bu sorunun cevabını bizim burdan verebilmemiz mümkünmü?Motosiklet tamircisine gitmek istemiyosan bir elektrikçiye gidip multimetresini rica ediceksin.Akünün kutup başlarina DC deki voltajina bakacaksin 14.5V dan daha fazla veya 13 volttan daha azsa akünü doldurmaz veya yakar.Konjektör motorun neresine monteliyse bulacaksin ve konjektöre statörden gelen kablolardan elektrik gelip gelmedigine bakacaksin.Yalniz multimetre AC deyken bakcaksin çunku stator alternatif akim üretir.Eğer multimetrede okudugun degerler 20-80 V arasindaysa(Bu değerleri tam bilmiyorum şuan aklimda olani yazdim) gaz verince artar tabi bu statörde sıkıntı yok demektir.Konjektörün gitmiştir.Yeni konjektör alcaksin.Yoksa konjektöre elektrik gelmiyosa statör degişecek.

TESEKKURLER BEN YENIYIMDE BU SITEDE KIZAR GIBI SOLEMESEYDİNİZ DAHA MEMNUN KALACAKTIM AMA GENEDE SAOLUN.

Birhafta önce aynı sorun bende vardı akü bitti diye aküyü değiştirdik yeni aküde bitiyordu bir ustaya götürdük sorun statörde de dedi değiştir dedim statörü bulamadım sen bul getir değiştiriyim dedi bende başka ustaya götürdüm o konjektörü değiştirmiş statöre gerek yoktu dedi statörde sıkıntı çıkarsa biraz pahalı dedi konjektör değişti elektrğinie bakıldı şimdi sıkıntısz çalışıyor bakalım ilerde inş başka sorun çıkmaz

Yeni akü eğer bir günde bitiyorsa bir yerde bir şekilde şase vardır.Ya servise yada adam gibi bir ustaya git kardeşim baskınlar gerekli ölçümü yapsınlar.
Akünün bittiğini neden düşündün?

sencede bu sorunun cevabını bizim burdan verebilmemiz mümkünmü?Motosiklet tamircisine gitmek istemiyosan bir elektrikçiye gidip multimetresini rica ediceksin.Akünün kutup başlarina DC deki voltajina bakacaksin 14.5V dan daha fazla veya 13 volttan daha azsa akünü doldurmaz veya yakar.Konjektör motorun neresine monteliyse bulacaksin ve konjektöre statörden gelen kablolardan elektrik gelip gelmedigine bakacaksin.Yalniz multimetre AC deyken bakcaksin çunku stator alternatif akim üretir.Eğer multimetrede okudugun degerler 20-80 V arasindaysa(Bu değerleri tam bilmiyorum şuan aklimda olani yazdim) gaz verince artar tabi bu statörde sıkıntı yok demektir.Konjektörün gitmiştir.Yeni konjektör alcaksin.Yoksa konjektöre elektrik gelmiyosa statör degişecek.

statör bozulduğu zaman motor hiç çalışmaz. bu yüzden konjektör diyorum ben.

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:44 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:35 ----------

[/COLOR]
statör bozulduğu zaman motor hiç çalışmaz. bu yüzden konjektör diyorum ben.

eminsiniz dimi yani statör bozuksa motor hıc çalısmaz ise benım motor calısıyor hala o zaman konjektoru deıstıreceım ben ?

aklınızda bulunsun yeni akü takılacağı zaman önce aküye gelen voltaj ölçülür. bunu tecrübeli ustaların hepsi yapar. ölçtüğünüzde eğer voltaj uygunsa yeni akü takılır. voltaj uygun değilse konjektör değiştirilir. bazen yeni takılan konjektörlerde bile arıza çıkabiliyor. yenisini takınca yeni konjektöründe voltajını mutlaka ölçün.

Kardeşim statör konjektöre konjektörde aküye elektrik gönderir.Akünde yeterli voltaj ve akım varsa motor her türlü marş alır gayette çalışır.1 saat ya dayanır ya dayanmaz akü boşalır sonra çalısmaz.Yani statör bozuksa motor hiç çalışmaz diye bi mantık yok eğer statörden cdi ünitesine (ateşleme ünitesine) giden kablo yoksa.Bazı motorlarda cdi ünitesi aküden alır bazıları statörden.Eger cbr250 statörden aldıysa ateşlemeyi o zaman çalısmaz.Ama aküden aldıysa o zaman çalışır.Büyük ihtimal statörden almıştır dedigin dogru

Son düzenleme:
arkadaşlar sanırım benım motorumun akü bitme sorunu bi yerden şase yapmış olma ihtimali suan aküyü şarj ettiricem ve motoru stop ettıgımde mesela gece aku baslarını sökücem sabahı takıcam eger sarjı varsa bı yerden şase yapmıs olmasındandır dıcem sonra elektrık tesısatına bakıcam yada baktırıcam ?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar