Kaska kamera takmayın.
Kavga anında kameraya birsey olur diye muhatabınıza kafayı gömemiyorsunuz,sonra sıkıntı oluyor.:cherry:
Böyle durumlarda kavga etmemek,tabiri caizse "itle çuvala girmemek" lazım.
Ama mecbur kalınca ekipmanı sadece kazadan korumak amacıyla kullanmayın![]()
Sen moddsun bunu sen deme bari biz deriz de sen deyince imam osurma muhabbetine dönüyor ,
Aklınızda olsun kavga edeceksenizde SAKIN HA SAKIN KASK İLE KAFA ATMAYIN ÇOK ZORUNDA KALMADIKDAN SONRA , çünkü alet ile kavgaya girer
Muşta ile kavgaya girdiğini düşün.
korumalı motosiklet ekipmanları ile aynı cezadır.
Kask,sopa,vazo, muşta, taş,mınçıka,jop vs gibi şeyler ( herhangi bir alet olabilir, yeter ki yaralamaya olsun) cezayı artırıcı nedenlerdir..TCK 86/3-E.. Kemik kırığı veya nitelikli haller birleşirse ceza daha da artar..Mesela, kask ile adama kafa attın, sonuç ne olur ? yüzde sabit iz var diye rapor geldi.
.86/1-3e-87/1-cson gereğince ceza 5 yıl olur. Burnu kırıldı ceza katmerli olur..
Kimse korumalı ekipmanlarınız ile kavgaya girin diye boş boş akıllar vermeyin, Oldu olcak bıçak da taşı lazım olursa adam karnını deşersin de tam olsun...
Ha kendini savundun onlarda tahrik gibi sebepler ile hafifletici nedenlere girer..
Neyse konuyu uzatmayım kavga da kaskı çok çok aşırı gerekmedikden sonra kulanmayınız ,muşta ile eşdegerdir..
Ortaya yaygı serip piknik yapalım o zamanMotosiklet sürücüsünün alttan alması gerektiğini düşünsem de mesajınız bana videoyu tekrar izletti. Yol tek şerit otomobil olsan çekilecek yerin yok demişsiniz biz motosiklet sürücüleri olarak o şeridin vergisini ödüyoruz ve o yol bizim hakkımız.
Orada motosiklet sürücüsü sağ tarafa yakın gitse %20 ihtimalle kaza yapmadan yoluna devam edecek %30 ihtimalle önüne bir kapı açılacak ya da %50 ihtimalle yanından geçen bir araç muhtemelen de hemen arkasındaki kavgayı çıkartan araç onu sıkıştırarak geçecek sonuçta diğer şeritte de bir araba var. Kendimi o yolda düşündüğümde yolu ortalamış gidiyor olarak buldum.
Bence de.Birilerini eleştirmeden önce biraz daha düşünmeniz gerektiğini sanıyorum. İyi günler![]()
Bu tabiri küçük görmekten ziyade motor şoförünün, otomobil şoförüne göre daha avantajlı olduğunu belirtmek için yazdım. Yanlış anlaşıldıysam özür dilerim. Otomobilin tek şeritte yana çekilip yol vermesi mümkün belki fakat zor. Motorlu kardeşimizin hızı zaten düşük. birkaç saniyeliğine 1 metre yana çekilse otomobil yanından rahat rahat geçip gidecek. Kendisi de riske girmeyecek çünkü sağda derya kadar boşluk var. Çekilmek istemiyorsa hız artırması da mümkün elbette.Not: "Motorlusun kardeşim" yazmanız da hiç hoş olmamış bu sitede bile motosikleti bu şekilde küçük görmek yakışmadı.
Sen moddsun bunu sen deme bari biz deriz de sen deyince imam osurma muhabbetine dönüyor ,
Aklınızda olsun kavga edeceksenizde SAKIN HA SAKIN KASK İLE KAFA ATMAYIN ÇOK ZORUNDA KALMADIKDAN SONRA , çünkü alet ile kavgaya girer
Muşta ile kavgaya girdiğini düşün.
korumalı motosiklet ekipmanları ile aynı cezadır.
Kask,sopa,vazo, muşta, taş,mınçıka,jop vs gibi şeyler ( herhangi bir alet olabilir, yeter ki yaralamaya olsun) cezayı artırıcı nedenlerdir..TCK 86/3-E.. Kemik kırığı veya nitelikli haller birleşirse ceza daha da artar..Mesela, kask ile adama kafa attın, sonuç ne olur ? yüzde sabit iz var diye rapor geldi.
.86/1-3e-87/1-cson gereğince ceza 5 yıl olur. Burnu kırıldı ceza katmerli olur..
Kimse korumalı ekipmanlarınız ile kavgaya girin diye boş boş akıllar vermeyin, Oldu olcak bıçak da taşı lazım olursa adam karnını deşersin de tam olsun...
Ha kendini savundun onlarda tahrik gibi sebepler ile hafifletici nedenlere girer..
Neyse konuyu uzatmayım kavga da kaskı çok çok aşırı gerekmedikden sonra kulanmayınız ,muşta ile eşdegerdir..
Burada Hulk abi olaydi keske.
bkz. beyaz toros vs motorcu abi
Ortaya yaygı serip piknik yapalım o zaman
Elbette yolu ortalayarak gideceksiniz. Şahsen yol üzerinde otomobillerin sağ tekerinin denk geldiği noktayı seçerim. Yol boş olsa bile. Fakat trafikteki diğer araçlara zerre saygınız varsa, ister motor ister otomobil kullanın tek şeritli yolda normalden yavaş giderek arkanıza kuyruk takmazsınız. Şahsen öyle bir yolda otomobil bile kullanıyor olsam ya hızımı artırırım, ya da bir boşluk bulup arkamdaki araca mutlaka yol veririm. Ayrıca, videoya dikkat ederseniz yol, kapı açılma riskine girmeden araca yol verecek kadar geniş.
Kaldı ki, söz konusu yolda bulunduğunuz sırada geliş ve gidişin tıkalı olduğunu düşünün. Herhalde %30 kapı açılma ihtimalini düşünerek siz de otomobiller gibi yolun ortasında bekleyip saatlerce trafiğe takılacaktınızYanılıyor muyum?
Bence de.
Bu tabiri küçük görmekten ziyade motor şoförünün, otomobil şoförüne göre daha avantajlı olduğunu belirtmek için yazdım. Yanlış anlaşıldıysam özür dilerim. Otomobilin tek şeritte yana çekilip yol vermesi mümkün belki fakat zor. Motorlu kardeşimizin hızı zaten düşük. birkaç saniyeliğine 1 metre yana çekilse otomobil yanından rahat rahat geçip gidecek. Kendisi de riske girmeyecek çünkü sağda derya kadar boşluk var. Çekilmek istemiyorsa hız artırması da mümkün elbette.
Yolu daha az işgal etme konusunda otomobile göre çok daha avantajlı olmasına rağmen yolu bu şekilde tır gibi tıkamaya devam etmesini anlamak mümkün değil.
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:47 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:44 ----------
Teşekkürler. Öğrendiğimiz iyi oldu. Hatta bu mesaj önemine binaen ayrı bir konu olarak açılmalı bence.
Madem dövüşmeyeceksin niye durup adamla olayını uzatıyorsun ?
Yemin ederim diğer motosiklet sürücülerine zararsınız...
Ya yol ver gitsin, ya da gereken ağız dalaşını veya dialoğunu yap yola devam et. Bunları yapmıyorum duruyorum birde kavga çıkınca öyle duruyorum... Sonra da MOTORCULARA HEDE HÖDÖÖ.
Ulan bir tane de şöyle haksız bir araba sürücüsünün, kafası kameralı bir motorcu tarafından ballı kaymaklı bir dayak yediğini göremedim.
bence yol verseydi de bu olay yaşanmasaydı daha iyi olurdu. ben böyle durumlarda yol veriyorum.
belli ki arabacı motorun yüzünden yavaş gitmek durumunda kalmış ve adamında çok zamanı olmayabilir yani adamında dediği gibi araba mısın?(araba olsa yol vermek zor olurdu) yol vermek zor olmaz diyorum yada hızlı git arabayı yavaşlatma yine sorun olmaz.
gereksiz yere inat yapmayın arkadaşlar.