ahmetyildiz Güzel yorumun için teşekkür ederim. Sürekli sanayi ile içli dışlıyım ve çok denkgeldiğim bi durum ustaların kendini büyük görmesi. Normal insanlarda ustaları gözünde çok büyütüyor. Mesela beni uğraşırken gören çoğu kişi aynı şeyi soruyor. "Sanayide mi yetiştin?" Yani birinin yanında çıraklıkla filan büyüğümü sanıyorlar. Hiç çalışmadım sanayide diyorum inandıramıyorum.
Çok samimi olduğum bi arkadaşım var 10 yıllık arkadaşız. Hani yakın arkadaşların arasında özel cümleler vardır. Kimse anlamaz ama onlar güler. Bizim aramızdaki bi cümlede " olmaz yav öyle olur mu?"
Sanayideki ustalara yıllardır ne zaman iş tarif etsek bu cevabı aldık. Sadece motor değil farklı iş kollarındada böyle. Ustaya iş tarif edince, onu böyle yapsan olur diyince hep bu cevabı verdiler. Arkadaşımında kafası pek çalışır. :mrgreen: Sonra ver kendim yaparım diyim yapıncada "haa oluyormuş" derler. Kimiside onu demez çamur atmaya çalışır. Yakında o kırılır bozulur vs diye. Ustalığına toz konduramazlar.
Sen o marş kolunu asla takamazsın diyen usta diye bahsetmiştim. Geçende bir başka motor ustasına benden için " komple kendi topladı o motoru. Elektiriğini bile kendi çekti" diyordu. Uzaktaydım ama kulak kabarttım duydum. Yüzüme söyleyemiyor hala. :mrgreen:
Ben yaptım demenin zevki hiçbişeyde yok. Benim ilk aracım kamyondu. 92 model hurdayken aldım. Komple topladım onuda. Tabi o ağır vasıta olduğundan birçok şeyi ustasına yaptırdım. Tabi ustaya yaptıramadığım şeyleri kendim yaptım. Onları kullanmanın zevki bir başka. Görüpte "nerde yaptırdın" diye soranlara kendim yaptım diyincede gururlanıyor insan. :mrgreen:
Yada önceki işlerimde "kendim topladım, kendim yaptım" diye söylemek güzel oluyor. Söylemeyi geçelim ben binince zevk alıyorum ötesi mühim değil. Otoser mesela satmaya kıyamıyorum. Her gün ailemden laf duyuyorum sat diye. Yada çevremden kurtul şundan taksi al diye laf geliyor. Ama o benim çocuklarıma miras kalacak. İnşallah olursa çocuğum. Her parçasında benim emeğim var. Hatta kanım var. :mrgreen: Projelerde sürekli sakarlık oluyor. Mesela şu an 3 parmağım kesik. Sağ bileğimde kesik var ve bileğimin üstünde eksozdan dolayı baya yanık var.
Bende sazı eline alınca susmayan ozan gibiyim. Yazdıkça yazıyorum. :mrgreen: İnşallah sende kışın istediğine ulaşırsın. Elimden birşey gelirse profilimde iletişim bilgilerim var.
Ama benden sana nacizane tavsiye. O motoru bozmak yerine JAWA yada Planet alıp ondan yapsan çok daha güzel olur. İki zamanlının keyfi hiçbişeyde yok. Onlara çok yakışıyor. Jawa ceylandan daha güzel olur scrambler. Yada 350ye farklı depo takıp oynarsan oda yakışır. Güç ve hız olarakda tatmin eder.
Çok arıza yapar iki zamanlı ile uğraşılmaz diyenler var. Ben Otoser'e sıfır motor yaptırdım. Aylar oldu maşallahı var daha hiç arıza yapmadı. Arada bi karbüratör şamandırası sorun yapıyor benzin kaçırıyor. Ondada benzini kullanmadığım zaman kapatıyorum sorun olmuyor. Jawaya bendeki gibi elektronik ateşleme yapıp iyi bide motorunu ayarlarsan hiç üzmez. 60 modelleri kullanılıyor hala sağda solda. Öyle sağlam motor onlar. MZdende iyi olabilir. Ama MZ'in şasesiyle çok oynamak gerekir. Jawa daha uygun tip olarak. Kalite olarakda MZ uygun. 1-2 bin liraya bulursun o kadarda ucuz.
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:26 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:17 ----------
Bak mesela youtubede bu var. Bunlar baya prof çalışmış ama yapılamayacak şey değil. Daha iyiside yapılabilir. Biraz emek lazım. El marşı bile koymuşlar. Sesi yeter be. :mrgreen:
https://www.youtube.com/watch?v=dKnT-TM6WJc
Buda inşallah benim ilerdeki projem olacak. Jawa Bobber.
https://www.youtube.com/watch?v=a1jSyhPYloI[/QUOTE]
Biz buralarda 2006 model cbf i yaptıracak usta ve parça bulamazken mz java gibi fantazi motorlar bize hayal bizim ustalara yeni çin motoru götüreceksin onları iyi çözüyorlar elektroniği olmayacak 4 japonun büyük makinesi olmayacak 2010 model altı olmayacak ancak ozaman nazlanmıyorlar
Velhasıl yavaş yavaş takımlarımı tamamlamaya başladım kendim çözebildiğim kadar yapmaya calışıyorum motorum dengesiz çalışıyordu dün açtım youtube den karbüratör ayar videolarını izledim bi kaçtane hemen akşam uyguladım ne gördüysem motor saat gibi şimdi marşa daha basarken alıyor. ustaya götürsem sadece ayardan az para alacağı için yapmak istemicekti ısrar edince de bu arızalıdır belki hava alıyordur kirlenmiştir felan deyip sökecekti sonra uğraş dur....
Ustalar Toplanıp bi köşede sıkıştırmasalar beni bari...