arka lastiğin havası inik olabilir, dikkat edin yüksek hızlarda da "tank slapper" yapar ve sonuç çok tehlikeli.
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:19 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:16 ----------
Bursa TVS yetkili satıcısının servisinde yaptıracağım bu fiyat ortalamasını geçen sene sormuştum 700-800 civarı tutar demişlerdi şimdi ek masraflar da olacak o yüzden ortalama 1000 lira dedim + - olabilir.
Sizce 41 bindeki motora bu masraf yapılır mı bu şekilde kullanımda bir sıkıntı yaşamıyorum ama yaptırsam rahatça kullanacağım ara da kaldım açıkçası ben yaptırmak istiyorum ama bu sefer büyütmek istediğim zaman satarken zarar eder miyim?
kanka şimdi motor yaptırmak istemen yanlış, bilesin diye söylüyorum bizim motorlara rektefe yapmıyorlar. direkman yeni silindir ve piston takıyorlar ve sadece bu 303 lira parça fiyatı olarak.
sana tavsiyem şu; debriyaj balataları 40 binde bir motor için baya eskimiştir çünkü malum şehir içi ve istanbul trafiğinde debriyaj sık bırak çok yapıyoruz.
-debriyaj balatalarını yenilesinler.
-yağ, yağ filtresi ve hava filtresini değiştirsinler.
-eğer motorda yağ eksiltme olayı çok ise motorun yağ kaçıran yerlerini inceleyin ve kaçak bölgelere işlem yaptırın.
-amortisör keçelerini değiştirtin ve ön amortisöre koyması gerekenden biraz daha kalın yağ koydurtun.
-egzantrik zincirini yeniletebilirsin fakat bunun için silindire kadar sökeceklerdir ve bu işlem biraz masrafı kabartabilir. (bence egzantrik zincirine elletme ama tam emin konuşamam. yani kopma ihtimali çok az olan bir zincir ve bolaştıkçada onu geren bir gergi var fakat olaki koptu işte o zaman masraf büyük olur hatta kazaya sebep olabilir.)
yeni silindir piston taktırman masrafı direk 350 lira arttıracak, sadece segman değişimi de iş görür.