Aralara girmeyin artık!!

Bu sabah bursada mudanya yolunda araçtaydım. Cbr 250 lili bir adam 85-100 ile akan yolda Aralardan 125 ile geçiyordu.Arabacıalrdan sinyal vermesini istiyorlar ama kendileri sinyal vermeden makas atıyorlar. Arabaların önüne kırmamasını siityorlar ama kendileri arabaların önüne kırıyorlar. Yanımdaki tır ile aramdan 120 ile geçiyor. Önüme birey çıksa hafif sağa kırmam gerekse peynir olacak.Motosikelt üzerinde yata kalkan biriyim.Trafik durmadığı sürece aralara girmem.Girdiğimde de 20 30 ile gidiyorum.Böyle sürün peynir olmayın kimsenin başını yakmayın.

genelde sağdan silme geçişlerde çok tehlikeli. trafiğin akış yönü nedeni ile sağ tarafa bir hamle yapılmayacaksa genelde bakılmaz sağ aynaya. ama silme geçiyorlar bazen. yapmayın arkadaşlar.

sürekli sol şeridi kullanmak ceza nedeni bilen varmı? O sol şerit boş kalmaz ise motor bulduğu boşluktan ilerler bu kadar net.

sürekli sol şeridi kullanmak ceza nedeni bilen varmı? O sol şerit boş kalmaz ise motor bulduğu boşluktan ilerler bu kadar net.

ilerleyemezsin kardeşim canını seviyorsan ilerleyemezsin. Sen hiç trafikli yolda sol şeridin bomboş sağ şeritte trafik olduğnuu gördünmü? Kimse kismenin üzeirnden atlayamaz.Eğer üzeirnden atlayamıyorsan şeridinden gitmek zorundasın!Ayrıca şehir içinde sürüyorsun 120 ile gitmek zaten yasak.Sol şeritin boş olmamaması kurallara aykırı hebele hübele yapacağına 120 ile şehir içide gidilir mi diye hebele hübele yap!

Ben 140 la geçiyorum daaadaaan diye moruk raaat ol.
ilerleyemezsin kardeşim canını seviyorsan ilerleyemezsin. Sen hiç trafikli yolda sol şeridin bomboş sağ şeritte trafik olduğnuu gördünmü? Kimse kismenin üzeirnden atlayamaz.Eğer üzeirnden atlayamıyorsan şeridinden gitmek zorundasın!Ayrıca şehir içinde sürüyorsun 120 ile gitmek zaten yasak.Sol şeritin boş olmamaması kurallara aykırı hebele hübele yapacağına 120 ile şehir içide gidilir mi diye hebele hübele yap!

Yahu adam ölmeyin, sakat kalmayın diye burada olması gerekeni paylaşmış sizlerle. Belki bir kişi bile farkında olur bu durumun diye kaygılanmış. "140 ile geçiyorum ben rahat ol" diyorsun. Sıkıntı da bu ya işte. Sizin rahatsız olmanız gereken şeyden biz kaygı duyarken siz cahil cesareti mutlu mutlu yaşıyorsunuz.

Leyla ile Mecnun'da İsmail abinin repliği vardı ya;
Gidelim daan diye ağzını burnunu kıralım derdi.

O aklıma geldi nedense.

100'le giden kalabalık bir yolda aralardan deli gibi geçerek risk almak aptallıktır. Trafik çok yavaşladığında veya araçların arası çok açıksa yapın ama 100'le giden dar bir yolda düşerseniz araçların arasında pinpon topu gibi sekersiniz. Ayrıca bu işin de bir adabı vardır, araçlardan küfür yemeyecek şekilde sürüş yapmak lazım. Mal gibi, sürekli araçları sıyırarak, zigzag çizerek geçerseniz bir yerde patlarsınız. Geçen gün gerzeğin biri ben sağ şeridin ortasındayken soldan hızla gelip benim önümdeki aracı emniyet şeridinden sağlayıp geçti. Ne gerek var anlamadım ?

Filtreleme diye bir şey var muhabbetine baştan başlanmasın nolur.
Mevcut trafikten abartı hızlı gidilmediği sürüce aralardan gidilebilir. Ne kadar yaklaşarak geçer, artık orası motorcunun canını ne kadar sevdiğine bağlı bişey diyemem.

Böyle süren adamalr yüzünden motosikelt tehlikeli görünüyor. Tehlikeli görünmesini geçtim, diğer insanları kıl ediyor. Bu sefer motorcualrın üzerine sürüyorlar.

O üzerine süren ruh hastasının konusu, benim değil.
Ben tır alıp iki salak arabacı görünce arabacıların üzerine sürüyor muyum? XYZ motorcular olmasa bile üstümüze sürecek onlar mera etme. Her zaman bir bahane olur, her zaman.

O üzerine süren ruh hastasının konusu, benim değil.
Ben tır alıp iki salak arabacı görünce arabacıların üzerine sürüyor muyum? XYZ motorcular olmasa bile üstümüze sürecek onlar mera etme. Her zaman bir bahane olur, her zaman.

Bu dediğinize katılıyorum. Durup dururken "Bir korkutayım hele" deyip üzerimize sürenler bile olduğu için, bir bahaneye ihtiyaçları yok. Çoğunluğu ruh ve akıl sağlığını kaybetmiş ve pimi çekilmiş bomba gibi gezen insanlar. Şu an bile sadece göz muayenesi ile ehliyet alınabiliyor. Psikolojik testlere bugün başlasalar, trafiğin düzelmesi ve onlardan temizlenmesi yine bi 15 sene alır en az.

Yüzde yüz haklısın arkadaşım. Haftanın yarısı araba, yarısı motor kullanan biri olarak 2 tarafı da yaşıyorum ve bazen motorcu arkadaşların aldığı riske hayret ediyorum. Ben mesela genelde TEM üzerinden gidip geliyorum işe. Trafik yavaşladığında emniyet şeridine giriyorum. Bazen araç trafiği tamamen durmuşken emniyet şeridinde 100 - 120 ile giden motorcu arkadaşlar oluyor. Akıl alır gibi değil. Her an dikkatsiz bir sürücü emniyet şeridine kırabilir. Bir taraf katil bariyer. Bu riski almaya değecek ne var, anlamak zor. Ben hem selektör yaparak hem korna çala çala 60'ı geçmemeye çalışıyorum emniyet şeridinde...

Haberlerde de ''Motor can aldı'' olarak geçiyor. Motor can man almaz kardeşim sen yaparsın ne yaparsan.

Trafiğin akış hızı X km/h altına düştüğünde aralara girilir. Trafikten en fazla DeltaV km/h daha hızlı gidilir. X ve DeltaV parametreleri yolun genişliği, virajlılığı, ıslaklığı, hava durumu, araçların tipi gibi parametrelere, ve en çok da sizin bilinç seviyenize bağlıdır. Örneğin güzel bir havada, geniş bir yolda, 40'la giden trafikte arabaların arasına 60'la giriyorsanız itiraz etmem, ama yağmurlu bir gecede, virajlı bir yolda, 100'le giden tırların kamyonların arasına 140'la giriyorsanız ne diyeyim artık size?

Bu dediğinize katılıyorum. Durup dururken "Bir korkutayım hele" deyip üzerimize sürenler bile olduğu için, bir bahaneye ihtiyaçları yok. Çoğunluğu ruh ve akıl sağlığını kaybetmiş ve pimi çekilmiş bomba gibi gezen insanlar. Şu an bile sadece göz muayenesi ile ehliyet alınabiliyor. Psikolojik testlere bugün başlasalar, trafiğin düzelmesi ve onlardan temizlenmesi yine bi 15 sene alır en az.

Psikolojik testi yapan doktorun psikolojik durumu ne olacak? =)
Şirkette bir arkadaşa SRC psikoteknik vs gerekti, psikoteknik test sırasında "test görevlileri" şunu işaetle bunu işaretle diyerek geçiriyorlar sınavdan. Bu adamlar ağır yükle kamyonet falan kullanıyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar